Atraktivne sportske lokacije u okolici Rijeke

Zahvaljujući svojem položaju, Rijeka je u mogućnosti pružiti širok spektar sportskih aktivnosti tijekom cijele godine. S obzirom na atraktivne sportske lokacije koje se nalaze u okolici grada. Rijeka nudi uvjete za programe natjecateljskog i rekreacijskog sporta u sklopu 50 sportskih grana, koliko ih u gradu ima.

U zimskim uvjetima Skijaški centar Platak, udaljen od Rijeke dvadeset kilometara, na nadmorskoj visini od 1100 metara, idealno je mjesto za provođenje alpskih i nordijskih disciplina. Poznata je skijaška staza na Radeševu (1300 m) koja je zimi omiljeno okupljalište skijaša iz cijele regije. Platak je mjesto gdje se održavaju skijaška natjecanja mladih.

Skijaškim centrom Platak upravlja Goranski sportski centar d.o.o.
Tel. 051  812 488 , 091/571 2222
E-mail: runolist@ri.t-com.hr  Automotodrom na Grobniku  udaljen je od Rijeke deset kilometara. Uz centar na Bjelolasici, ima izuzetno značenje za Hrvatsku, te se u perspektivi očekuju kapitalne investicije u taj objekat koji može postati pista za održavanje auto-utrka u Formuli 1.

Pista na Grobniku sa svojim pratećim objektima prostor je gdje se održavaju treninzi domaćih i stranih auto-moto natjecatelja. Autoklubovi "Rijeka" i "Kvarner" organizatori su mnogobrojnih sportskih priredbi.

Regatna polja na Žurkovu i u Mošćeničkoj Dragi poznata su po održavanju državnih i međunarodnih regata, od kojih je najpoznatija Fiumanka. Istodobno se na području Kvarnera, u akvatoriju Cresa već tradicionalno održavaju IMS svjetska i europska prvenstva u klasi krstaša.

Uvala Preluk poznata je i izvan granica Hrvatske po vjetru (tramontana) koji omogućuje jedrenje na dasci (surf).

Veslačko polje u Omišlju, a u posljednje vrijeme i u Bakru, prirodne su uvale gdje se održavaju međunarodne veslačke regate. 
U Malom Lošinju značajna je tradicionalna novogodišnja međunarodna manifestacija u sportskom ribolovu.

 
mail print