Četiri nove web kamere na portalu Grada Rijeke

Rijeka, 5. prosinca 2007.
Portal Grada Rijeke od danas je bogatiji za četiri nove web kamere koje prikazuju riječke kulturno-povijesne znamenitosti. Osim turističke promidžbe grada, kamere koje prikazuju Trsatsku Gradinu, Kazališni park i zgradu HNK Ivana pl Zajca, Riječku luku i panoramu Rijeke gledanu s mora, poslužit će Riječanima koji žive u inozemstvu kao mogućnost da u svakom trenu "uživo" vide svoj grad.

Web kamera - Gradina Trsat.jpg Postavljanje novih web kamera  još je jedan korak dalje u predstavljanju našeg grada kao odredišta urbanog turizma. Rijeka je vjerojatno jedini grad u Hrvatskoj koji ima sedam kamera koje prikazuju kulturno-povijesne znamenitosti grada „uživo“,  ne računajući prometne kamere koje prikazuju najvažnija gradska prometna čvorišta, kao i kameru na gradilištu kompleksa bazena na Kantridi.

 

 

Web kamera - Panorama Rijeke.jpg U tome Rijeka stoji uz velike europske gradove koji svoje kulturne znamenitosti posjetiteljima prikazuju uživo putem svojih web stranica. Svi oni koji namjeravaju putovati u Rijeku, mogu od danas putem interneta uživo vidjeti kakvo je vrijeme u Rijeci, ili pak unaprijed pogledati kako izgleda neka od znamenitosti grada koju namjeravaju posjetiti.
Slike s kamera osvježavaju se svake minute, a kamere su prilagođene da pokazuju i noćnu sliku.

 


 
Web kamera - Riječka luka.jpgJedna kamera gleda na novouređeni Kazališni park i zgradu HNK Ivana pl. Zajca, druga gleda na Gradinu Trsat preko kanjona Rječine, sa mjesta s kojeg rijetki imaju prigodu uživati u pogledu na Trsat.
Treća kamera postavljena na zgradi Transadrije i gleda na riječku luku, a u njen se okvir lijepo uklapa i privezište Jadrolinijina broda.

 

 


Web kamera - Kazalište.jpg Četvrta pokazuje panoramu grada gledanu s mora, onako kako Rijeku vide svi koji u nju odlaze ili dolaze brodom.
Zavod za informatičku djelatnost, prateći trendove razvoja portala velikih europskih gradova nastavit će s uvođenjem novih sadržaja na web portal Grada Rijeke i iduće godine, kako bi se što više unaprijedile postojeće usluge i uvele nove, odnosno kako bi web stranice Grada Rijeke učinili što atraktivnijim korisnicima i posjetiteljima.

Svih sedam web kamera možete pogledati na našem portalu
(I.N.)

 
mail print