Primanje za uspješne riječke karatistice i karatiste

Rijeka, 9. lipnja 2005.
Gradonačelnik Grada Rijeke sa suradnicima upriličio je primanje za uspješne riječke karatistice i karatiste, članove Karate kluba "Ri Croatia" i Karate kluba "Rijeka". U pratnji sportaša bili su dopredsjednik Karate kluba "Ri Croatia", Joža Perić i njihov glavni trener Vladimir Cvijetan.

Petra Naranđa, karate klub "Ri Croatia" osvojila je prvo mjesto na seniorskom Europskom prvenstvu u kategoriji do 60 kg, te drugo mjesto na istom prvenstvu za juniorke do 60 kg. Ekipa u sastavu Petra Naranđa (KK "Ri Croatia"), Ivana Bebek (KK "Ri Croatia") i Diana Saleš (TAD Rijeka) osvojila je prvo mjesto na ekipnom prvenstvu Europe. Rene Pernuš, (KK "Rijeka") osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Europe za kadete u kategoriji do 70 kg. Alen Zamlić, (KK "Ri Croatia") osvojio je treće mjesto na seniorskom prvenstvu Europe. Goran Lučin, (KK "Ri Croatia") osvojio je treće mjesto na seniorskom prvenstvu Europe u kategoriji do 70 kg. 

Gradonačelnik Obersnel je, nakon iskrenih čestitki,  konstatirao da je već već postao običaj da se susreće sa riječkim karatisticama i karatistima, koji nas uvijek iznova oduševljavaju svojim velikim uspjesima. To dokazuje da postoji kontinuitet kvalitetnog rada u tom sportu. Veseli me da Rijeka ponovno dokazuje da je veliki sportski grad iako to poneki još uvijek nerado priznaju, rekao je Obersnel.

Europska prvakinja Petra Naranđa zahvalila se na prijemu i podršci koju su ona i njen klub dobivali od Grada Rijeke i ukratko iznijela svoje dojmove sa tek završenog prvenstva Europe. Potajno sam se nadala dobrom rezultatu, ali vjerom u sebe eto došla sam i do najsjajnijeg odličja, rekla je zlatna Petra i najavila pohod na nova odličja već na predstojećim Mediteranskim igrama. Brončani sa Europskog prvenstva, Alen Zamlić konstatirao je je da svi ovi uspjesi nisu došli preko noći, već su rezultat kontinuiranog i kvalitetnog rada. Okupila se pobjednička ekipa, sve je posloženo, naši treneri odlično su odradili svoj posao, tempirali našu formu baš kako je trebalo, i eto rezultati nisu izostali.

Dopredsjednik Karate kluba "Ri Croatia" g. Joža Perić zahvalio je Gradu Rijeci na sredstvima kojima prati karate klub "Ri Croatia", ali i nadu da će se iznaći mogućnost da se na temelju kontinuirano vrhunskih rezultata kluba, dobije još bolja financijska potpora, kako bi se i dalje nastavilo sa vrhunskim rezultatima. Naglasio je da ovaj, kako to neki znaju nazivati "mali sport" itekako pronosi slavu imena našeg grada i države širom Europe pa i Svijeta.

 

Gradonačelnik je rekao je da ne misli kako postoje "veliki" i "mali" sportovi, već da je to  samo percepcija i podjela temeljena na laičkom promišljanju, jer sport "velikim" ili "malim" čine postignuti rezultati. Za svaki vrhunski rezultat u bilo kojem sportu potrebno je puno rada i odricanja, pa svaki takav vrhunski rezultat treba jednako cijeniti. Na kraju gradonačelnik Obersnel još je jednom iskreno čestitao vrijednim sportašima i poželio im puno uspjeha u predstojećim natjecanjima. U znak sjećanja na ovaj susret poklonio je sportašicama ruže, a svima sportašima srebrnjak sa likom Sv. Vida zaštitnika grada Rijeke.  

(I.Ma.)

 
mail print