Proračun Grada Rijeke za 2008.

Ako želite li doznati što je Proračun, što sadrži i kako se troše proračunska sredstva, pogledajte u prilogu ovog članka.
Na jednom mjestu objedinjene su sve potrebne informacije vezane uz Proračun.

više

Centar Zamet vizualizacija 2.jpg

Program javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2008.

Rijeka, 31. prosinca 2007.
Iz sredstava namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2008. godini će se za razvoj sporta u proračunu Grada Rijeke osigurati 19,4 milijuna kuna. Sukladno novom Zakonu o športu koji je stupio na snagu u srpnju 2006.godine, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke Riječki sportski savez (RSS), koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Mala jedra Kvarnera - tečaj.JPG

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2008.

Rijeka, 28. prosinca 2007.
Za sufinanciranje Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2008. godini izdvojit će se 3,21 milijun kuna. Programe za sufinanciranje predložile su četiri stručno-savjetodavne komisije, sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture. S najviše sredstava, i to 1,39 milijuna kuna, podupirat će se redovne aktivnosti četrdeset strukovnih udruga, koje okupljaju 8.400 aktivnih članova.

više

Gradska knjižnica nova.JPG

Program javnih potreba u kulturi Grada Rijeke za 2008.

Rijeka, 28. prosinca 2007.
Program javnih potreba u kulturi za 2008. godinu. Za financiranje Programa javnih potreba u kulturi u 2008. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 15,8 milijuna kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne djelatnosti, glazbene i glazbeno-scenske, scenske i filmske djelatnosti, kao i izložbena djelatnost i likovne umjetnosti, knjižne i nakladničke djelatnosti te nove medijske kulture.

više

Stanovi za branitelje 1.jpg

Uručeni ključevi stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja

Rijeka, 28. prosinca 2007.
Hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je ključeve 28 stanova u zgradi u Primorskoj 1b. Izgradnju stanova pomogao je i Grad Rijeka, darovanjem zemljišta za izgradnju objekta i uređenjem komunalne infrastrukture.

više

Najbolje uređen izlog 1.jpg

Priznanja za najbolje uređene izloge

Rijeka, 28. prosinca 2007.
Izlog tvrtke Ghetaldus, Korzo 2f, proglašen je najljepše uređenim izlogom poslovnog prostora u sklopu ocjenjivanja koje Grad Rijeka tradicionalno provodi u prosincu u prigodi božićno-novogodišnjih blagdana. Uz tvrtku Gethaldus, na današnjem primanju u Gradu Rijeci dodijeljene su još dvije novčane nagrade, a posebno je pohvaljeno uređenje šest izloga.

više

Fond za energ. učinkovist - ugovori 1.jpg

Potpisani ugovori s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Rijeka, 27. prosinca 2007.
Grad Rijeka i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su danas tri ugovora za koje je Fond odobrio sredstva u iznosu od 8,2 milijuna kuna, a Grad Rijeka s partnerima osigurao dodatna sredstva. Radi se o projektima sanacije odlagališta komunalnog otpada Viševac, ugradnji razdjelnika toplinske energije u kućanstvima te izgradnji nove energane na plin u KBC-u Rijeka.

više

Božić.jpg

Čestitka gradonačelnika

      Drage Riječanke i Riječani, 
      dok iščekujemo 2008. godinu, Rijeka zadovoljno pokazuje svoje novo lice.
Novi bazeni, Sveučilišni kampus, stanovi za nove obitelji, prometnice - to su ulaganja koja završavamo, projekti koji su već značajno promijenili naš grad. Naravno, obnavljamo i prekrasne fasade te ulice i trgove u Starom gradu. A u razdoblju koje slijedi, skupa ćemo pratiti kako rastu nova sportska dvorana na Zametu, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, nova gradske knjižnice, nove ceste. Sve to činimo kako bismo u Rijeci živjeli bolje i ugodnije, kako bi naš grad bio još ljepši.

više

Gastrofešta 2.jpg

Gastrofešta na poklon Riječanima za Badnjak

Rijeka, 24. prosinca 2007.
Na tradicionalnom blagdanskom druženju uz pečene ribice mnogobrojni su se Riječani na Trgu 128. brigade počastili srdelicama, a Grad Rijeka s partnerima ovoga je Badnjaka svojim građanima odlučio pokloniti i nešto više. Tako je pod nazivom Gastrofešta na Korzu organizirana podjela bakalara, kanape sendviča, vina i fritula.

više

Dan akcije u Domu umirovljenika 1.jpg

"Mladi pomažu starijima"

Rijeka, 21. prosinca 2007.
Riječki srednjoškolci uredili su okoliš Doma za starije osobe Kantrida te proveli jedan dan u druženju s njegovim korisnicima, ostvarivši takvo svoj projekt na temu "Mladi pomažu starijima" osmišljen u sklopu Dana akcije. Radi se o dijelu projekta "Mislim globalno, djelujem lokalno" Udruge GONG koji se uz podršku Grada Rijeke održava već drugu godinu.

više

Nove prostorije Kluba Nada.jpg

Otvaranje novih prostorija Kluba žena operiranih dojki "Nada"

Rijeka, 21. prosinca 2007.
Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel predao je ključeve novih prostorija Kluba žena operiranih dojki "Nada" njegovoj predsjednici Katherine Trinajstić, čime su službeno otvoreni prostori udruge prilagođeniji radu s oboljelim ženama. Prostorije se nalaze u Ulici Milana Smokvine Tvrdog 5/I.

više

Centar Zamet vizualizacija 1.jpg

Započeli pripremni radovi za gradnju Centra Zamet

Rijeka, 21. prosinca 2007.
Sječom šiblja i raslinja te ravnanjem zemljišta danas su započeli radovi na gradilištu Centra Zamet, koji će predstavljati svojevrsnu revitalizaciju zapadnog dijela grada. Uz sportske i rekreacijske, Centar Zamet će omogućiti građanima i javne funkcije, budući da će u njemu biti smješteni mjesni odbor i knjižnica s višenamjenskom dvoranom, ali i uslužne, trgovačke i ugostiteljske sadržaje uz osigurano parkiranje u javnoj garaži.

više

Prijem za vjerske zajednice 1.jpg

Prijam za vjerske zajednice koje djeluju u Rijeci 

Rijeka, 21. prosinca 2007.
Gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednica Gradskoga vijeća Dorotea Pešić-Bukovac sa suradnicima održali su u Salonu Grada Rijeke tradicionalan prijam za vjerske zajednice svih vjeroispovijesti koje djeluju u Rijeci. Predstavnicima vjerskih zajednica u ime Grada Rijeke gradonačelnik je zaželio radostan Božić, pun zadovoljstva, mira i međusobnog razumijevanja, uz želju za nastavak dosadašnje dobre suradnje.

više

25. sjednica Gradskog vijeća 1.jpg

Usvojen rekordni proračun Grada Rijeke

Rijeka, 20. prosinca 2007.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je rekordni proračun Grada Rijeke za 2008. godinu u visini od 1,036 milijardi kuna, a uz najvažniji dokument za funkcioniranje grada, doneseni su i programi javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi.

više

Konferencija o suradnji JLS i udruga.jpg

Konferencija o suradnji jedinica lokalne i regionalne samouprave i udruga

Rijeka, 19. prosinca 2007.
U organizaciji Mreže za razvoj regionalnih kapaciteta u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji (MRRAK) u Gradskoj je vijećnici održana Konferencija o suradnji jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i organizacija civilnog društva.

više

Prijam nagrađeni inovatori 1.jpg

Nagrade za najuspješnije inovacije

Rijeka, 19. prosinca 2007.
U Gradu Rijeci održan je prijam za inovatore Milana Božu, Mirka Olića i Stipana Orčića, čije su inovacije ocijenjene najuspješnijima na javnom pozivu za prijavu inovacija, organiziranom s ciljem poticanja inovatorstva na području Primorsko-goranske županije.

više

97. sjednica Poglavarstva 1.jpg

Sve više zainteresiranih za sanaciju zaštićenih pročelja i krovova

Rijeka, 18. prosinac 2007.
Poglavarstvo Grada Rijeke odlučilo je kako će se u sanaciju i obnovu pročelja i krovova 17 građevina pojedinačno registriranih kao kulturno dobro te građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke u 2008. godini iz sredstava spomeničke rente uložiti više od 2 milijuna kuna. Sufinanciranjem uređenja, za koje vlada sve veće zanimanje suvlasnika zgrada, namjerava se povećati spomenička vrijednost urbane strukture te učiniti područje prepoznatljivim i u kulturno–turističkom smislu.

više

jadrolinija.jpg

Svečano proslavljen jubilej Jadrolinije

Rijeka, 17. prosinca 2007.
Na brodu Juraj Dalmatinac u riječkoj luci prigodnim je programom svečano obilježeno 60 godina Jadrolinije, 135 god. linijskog putničkog brodarstva na hrvatskoj strani Jadrana i 110 godina Palače Jadran.

više

Stipendije - potpisivanje ugovora 1.jpg

Potpisani ugovori s novim stipendistima Grada Rijeke

Rijeka, 17. prosinca 2007.
Četrdeset novih stipendista, od čega 12 učenika završnih razreda srednje škole i 28 studenata, potpisalo je s Gradom Rijekom ugovor o stipendiranju za školsku/akademsku 2007./2008. godinu. Na svečano potpisivanje ugovora pozvano je i 19 nekadašnjih stipendista Grada Rijeke, kojima je gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima čestitao na uspješnom završetku studija.

više

Povjerenstvo za borbu protiv ovisnosti 1.jpg

Pokrenuta inicijativa za testiranje učenika na droge

Rijeka, 17. prosinca 2007.
Povjerenstvo Grada Rijeke za borbu protiv ovisnosti održalo je sjednicu u riječkom zatvoru, raspravivši, između ostaloga, o penalnom i postpenalnom tretmanu ovisnika. Na sjednici je ujedno donesen zaključak kako će se pokušati motivirati školske ravnatelje i roditelje učenika da dopuste nasumično testiranje učenika na droge, a uzorke bi besplatno obradio Toksikološki laboratorij Zavoda za sudsku medicinu.

više

riječki dečki.jpg

Počela prodaja kalendara "Riječki dečki"

Rijeka, 14. prosinca 2007.
Na štandu ispred Radio Rijeke započela je sada već tradicionalna prodaja humanitarnog kalendara Riječki dečki za 2008. godinu. Ovogodišnja tema kalendara su riječki ragbijaši, a prve primjerke kalendara prodao je gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

više

Božić na mostu -otvorenje.jpg

Otvoren drugi  "Božić na mostu – Božić za Rijeku"

Rijeka, 14. prosinca 2007.
Blagdansku manifestaciju "Božić na mostu-Božić za Rijeku" koja se ove godine održava u vremenu od 14. do 23. prosinca, na prigodnoj je svečanosti otvorio pročelnik Odjela za poduzetništvo Andrija Vitezić. Drugi put za redom most preko Rječine mjesto je okupljanja i ugodnog druženja u blagdansko vrijeme kroz raznovrsne kulturne, edukativne i zabavne programe, kako za najmlađe tako i za njihove roditelje, djedove i bake.

više

ZTK nagrade 1.jpg

Petru Biljanoviću nagrada za životno djelo ZTK Rijeka

Rijeka, 14. prosinca 2007.
Prof.dr.sc. Petar Biljanović dobitnik je nagrade za životno djelo Zajednica tehničke kulture Rijeka, koju mu je na svečanosti u Gradskoj vijećnici uručio gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel. Dodijeljene su i godišnje nagrade, priznanja za postignute rezultate u radu i širenju tehničke kulture, priznanja za razvijanja volonterskog rada te nagrada za novinare.

više

Rotor Pogled sa Škurinja.jpg

Animirana vizualizacija prometa kroz novoizgrađeni rotor u Osječkoj ulici

Rijeka, 14. prosinca 2007.
Rotor u Osječkoj ulici o službeno bi trebao biti pušten u promet sljedećeg tjedna, dakle mjesec dana prije roka, čime će se bitno olakšati promet u tom dijelu grada. Kako bi se građani upoznali s pravilima prometa u kružnom raskrižju kao novom prometnom rješenju u Rijeci, pripremljena je animirana vizualizacija prometa.

više

Diplome za bespl. informatičko obrazovanje 1.jpg

Podijeljene diplome polaznicima besplatne informatičke obuke

Rijeka, 14. prosinca 2007.
Polaznicima drugog ovogodišnjeg ciklusa besplatne informatičke obuke namijenjene umirovljenicima, kućanicama, umirovljenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, ratne vojne invalide uručene su diplome. Do sada je ovaj program u organizaciji Grada Rijeke, uključujući i obrazovanje u drugom ovogodišnjem ciklusu, savladalo čak 1143 polaznika.

više

Rotor - Pogled na cijeli rotor prema Škurinju.jpg

Vožnja rotorom u Osječkoj ulici

Rotor u Osječkoj ulici izgrađen je kako bi raskrižje prema trgovačkim centrima Konzum i Merkur omogućilo neometano kretanje prema trgovačkim centrima, naselju Drenova ili prema gradu. Kako bi građane upoznali sa vožnjom po rotoru koji je kao prometno rješenje raskrižja u Rijeci svojevrsna novina, izradili smo vizualni prikaz vožnje po rotoru kao i kraće filmove koji prikazuju kako se ispravno vozi rotorom.

više

Lutkarske radionice 1.jpg

Lutkarske radionice za starije osobe u projektu Rijeka - zdravi grad

Rijeka, 13. prosinca 2007.
U sklopu projekta Rijeka - zdravi grad pokrenut je projekt kvalitetnog osmišljavanja slobodnog vremena osoba treće životne dobi, koji uključuje i tjedne radionice izrade lutaka u riječkim klubovima starijih osoba i umirovljenika. Vrijedne sudionice radionica napravile su preko sto lutaka, koje će se prodavati s ciljem prikupljanja sredstava za djecu s poteškoćama u razvoju.

više

Boksom protiv droge 1.jpg

Boksom protiv droge

Rijeka, 13. prosinca 2007.
U organizaciji boksačkih klubova "Rijeka" i "Kvarner", a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke u nedjelju, 16. prosinca u 18 sati u Dvorani mladosti održat će se prijateljski međunarodni boksački susret pod motom "Boksom protiv droge". Ostvareni prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Psihijatrijskoj bolnici Lopača u kojoj se liječi veći broj mladih s problemom ovisnosti.

više

Vidi top 100.jpg

Dodijeljene nacionalne nagrade za najbolje hrvatske web stranice

Rijeka, 12. prosinca 2007.
U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade jučer su dodijeljene nacionalne internet nagrade Vidi Web Top 100 za najbolje hrvatske web stranice. O pobjednicima je odlučivao žiri sastavljen od 37 renomiranih stručnjaka, a nagrade su dodijeljene u deset kategorija. U kategoriji Vladine organizacije i državne institucije portal Grada Rijeke uvršten je među 10 najboljih u Hrvatskoj.

više

96. sjednica Poglavarstva 1.jpg

Proračun Grada Rijeke prešao milijardu kuna

Rijeka, 11. prosinca 2007.
Poglavarstvo Grada Rijeke usvojilo je prijedlog proračuna Grada Rijeke za 2008. godinu u iznosu od 1,036 milijardi kuna, čime je proračun po prvi put prešao iznos od milijarde kuna. Usvojeni su i prijedlozi programa javnih potreba te, uz proračun, upućeni Gradskom vijeću na raspravu.

više

Upravljanje nekreditnim rizicima.jpg

Upravljanje nekreditnim rizicima u hrvatskim financijskim institucijama

Rijeka, 10. prosinca 2007.
U vijećnici Grada Rijeke prezentirana je knjiga dr. se. Ivana Šverka „Upravljanje nekreditnim rizicima u hrvatskim financijskim institucijama" u izdanju Hrvatskog instituta za bankarstvo i osiguranje.

više

Klizalište otvaranje 2007 1.jpg

Otvoreno klizalište "Morska pahuljica"

Rijeka, 7. prosinca 2007.
Na Gatu Karoline Riječke sinoć je prigodnim programom za najmlađe uz doček sv. Nikole otvoreno klizalište "Morska pahuljica", koje će raditi sve do 15. siječnja. Jutarnji termini su rezervirani za osnovnoškolce, a građani će radnim danima moći klizati od 14 do 24 sata, a vikendom i blagdanima od 9 do 24 sata.

više

Život nakon ovisnosti 1.jpg

Život nakon ovisnosti – Izlaz postoji!

Rijeka, 7. prosinca 2007.
U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti riječka udruga Egzodus u suradnji s Gradom Rijekom organizirala je tribinu "Život nakon ovisnosti", na kojoj je istaknuta važnost resocijalizacije, a s tim u vezi i zapošljavanja, kao preduvjeta potpune slobode te samostalnog života i rada bivših ovisnika.

više

Dan pomoraca i brodaraca.jpg

Središnja proslava Dana pomoraca i brodaraca

Rijeka, 6. prosinca 2007.
U sklopu obilježavanja blagdan sv. Nikole, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka po prvi put je u Rijeci organiziralo središnju proslavu Dana pomoraca i brodaraca, a na svečanosti u HKD-u na Sušaku dodijeljene su nagrade zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama iz područja pomorstva i riječne plovidbe u raznim kategorijama.

više

Polaganje vijenaca sv. Nikola.jpg

Pomorci i ribari obilježili blagdan sv. Nikole

Rijeka, 6. prosinca 2007.
U sklopu proslave blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i ribara, danas su u akvatorij ispred riječkog lukobrana tradicionalno u more spušteni vijenci u znak sjećanja na sve poginule hrvatske pomorce i ribare.

više

Klub Nada - Božićne zvijezde.jpg

Božićne zvijezde za Kliniku za kirurgiju

Rijeka, 6. prosinca 2007.
U petak, 7. prosinca u 9.30 sati na štandu na Korzu započinje humanitarna akcija u organizaciji Kluba žena operiranih dojki Nada i Grada Rijeke, na kojoj će se prodajom božićnih zvijezda prikupljati sredstva za uređenje novog prostora Kluba Nada te Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka.

više

Volonterska nagrada 1.jpg

Dodijeljene nagrade za volontera godine

Rijeka, 6. prosinca 2007.
U sklopu kampanje "Zavolontiraj se!" koju je u povodu Međunarodnog dana volontera provela Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke u suradnji s Gradom Rijekom i PGŽ-om, po prvi put su dodijeljene nagrade za volontera godine. Putem ove nagrade zahvaljuje se volonterima na nesebičnom trudu i radu za zajednicu te ih se nagrađuje za njihovu inicijativu.

više

Web kamera - Gradina Trsat.jpg

Četiri nove web kamere na portalu Grada Rijeke

Rijeka, 5. prosinca 2007.
Portal Grada Rijeke od danas je bogatiji za četiri nove web kamere koje prikazuju riječke kulturno-povijesne znamenitosti. Osim turističke promidžbe grada, kamere koje prikazuju Trsatsku Gradinu, Kazališni park i zgradu HNK Ivana pl Zajca, Riječku luku i panoramu Rijeke gledanu s mora, poslužit će Riječanima koji žive u inozemstvu kao mogućnost da u svakom trenu "uživo" vide svoj grad.

više

Kapi života 1.jpg

"Kapi života 12"

Rijeka, 5. prosinca 2007.
U sklopu projekta "Kapi života 12" na Medicinskom fakultetu u Rijeci održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ove se godine odazvao pozivu darujući krv, a prema riječima organizatora očekuje se da će se na današnjoj akciji, sudeći prema velikom odazivu studenata riječkih fakulteta, ove godine prikupiti najmanje 150 doza krvi.

više

Svjetlo 1.jpg

Blagdanska iluminacija osvijetlila Korzo

Rijeka, 5. prosinca 2007.
Grad Rijeka i zbor Putokazi večeras su građanima na Korzu poklonili neobičan dar, po prvi put organiziravši manifestaciju "Svjetlo! – riječki rog obilja". Nakon što su Putokazi na pozornici ispričali predbožićno-novogodišnju priču, na jednu minutu sva se gradska rasvjeta na Korzu ugasila, a Korzo je osvijetlila blagdanska iluminacija.

više

Donacija 12 riječkih tvrtki 1.jpg

Donacija 12 riječkih tvrtki za uređenje parka Pomerio i KBC-a Rijeka

Rijeka, 5. prosinca 2007.
Dvanaest riječkih tvrtki, koje u ovoj godini obilježavaju 60 godina djelovanja i rada, Gradu Rijeci donirale su 120 tisuća kuna za uređenje parka Pomerio i 125 tisuća kuna Klinici za urologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Sredstva su prikupljena prodajom ulaznica za veliki humanitarni koncert "60 let".

više

Redovna presica prosinac 2007 1.jpg

Dobivena građevinska dozvola za Centar Zamet

Rijeka, 5. prosinca 2007. 
Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel na svojoj redovnoj konferenciji za novinare izvijestio je kako je početkom tjedna izdana građevinska dozvola za Centar Zamet. Budući da je proveden natječaj za izbor leasing kuće koja će financirati izgradnju Centra, ispunjeni su gotovo svi preduvjeti da do kraja godine krene izgradnja objekta koji će uz sportsku dvoranu, imati i javne te trgovačko-uslužne sadržaje.

više

Međunarodni dan volontera - štandovi.jpg

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

Rijeka, 5. prosinca 2007.
U povodu 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera na Korzu će danas od 10 do 17 sati biti postavljeni štandovi, na kojima će udruge zainteresiranim građanima predstaviti mogućnosti volontiranja, a večeras će se dodijeliti i nagrade za volontera godine. Dodjela nagrada ujedno predstavlja završetak kampanje „Zavolontiraj se!“ koju provodi Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke.

više

380. godina Kolegija isusovačke gimnazije 1.jpg

Obilježavanje 380. obljetnice Kolegija isusovačke gimnazije u Rijeci

Rijeka, 4. prosinca 2007.
U organizaciji Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića sinoć je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana proslava u povodu značajnog jubileja, 380. godina osnutka Isusovačke gimnazije u Rijeci. Ova gimnazija predstavlja ishodište gimnazijskog i visokoškolskog obrazovanja na području Rijeke i Primorsko-goranske županije.

više

Okrugli stol - volontiranje je cool 1.jpg

Volontiranje je cool: Društveno odgovorno Sveučilište - poticatelj kulture volontiranja

Rijeka, 4. prosinca 2007.
U sklopu kampanje "Zavolontiraj se!" i obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizirala je okrugli stol na temu "Volontiranje je COOL: Društveno odgovorno Sveučilište - poticatelj kulture volontiranja". Okrugli stol održan je s ciljem poticanja volontiranja studenata te ukazivanja na ulogu Sveučilišta u tom procesu.

više

95. sjednica Poglavarstva 1.jpg

Grad Rijeka privremeni skrbnik broda Galeb

Rijeka, 4. prosinca 2007.
Poglavarstvo Grada Rijeke imenovalo je Odjel gradske uprave za kulturu privremenim skrbnikom broda Galeb, kojeg je Ministartvo kulture krajem 2006. godine proglasilo kulturnim dobrom. Do odluke o njegovoj konačnoj sudbini, Grad Rijeka će sredstvima spomeničke rente provesti najnužniju sanaciju broda, budući da postoji neposredna opasnost uništenja unutrašnjosti broda, kao i njegova potonuća.

više

Kreditni programi HBOR-a 1.jpg

Financiranje poduzetnika putem kreditnih programa HBOR-a

Rijeka, 3. prosinca 2007.
Pedesetak poduzetnika s područja Grada Rijeke odazvalo se prezentaciji pod nazivom "Financiranje poduzetnika putem kreditnih programa Hrvatske banke za obnovu i razvoj", na kojoj su pored osvrta na kreditne programe, dobili i informaciju o jamstvenim instrumentima Grada Rijeke za osiguranje financiranja projekata malog gospodarstva.

više

Tramvaj Djeda Mraza.jpg

Tramvaj Djeda Mraza i ove godine na riječkom Korzu

Rijeka, 3. prosinca 2007.
I ove godine, Turistička zajednica Grada Rijeke riječkom će Korzu udahnuti dah prošlih vremena. Od 6. prosinca do 6. siječnja 2008. godine gradskom žilom kucavicom prometovat će električni tramvaj i to od Trga bana Jelačića do Jadranskog trga. Kao i proteklih godina, Riječani će moći uživati u besplatnoj vožnji svakodnevno od 10 do 13 te od 16 do 19 sati.

više

Akcija Veliki mali prijatelj 3.jpg

Akcija "Veliki mali prijatelj"

Rijeka, 1. prosinca 2007.
Poznate osobe s područja Primorsko-goranske županije danas su se u sklopu akcije "Veliki mali prijatelj" družile sa štićenicima Doma za djecu "Izvor" Selce. Akcija koja je razveselila djecu dio je kampanje "Zavolontiraj se!" koju u povodu oblježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, provodi Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke.

više

ri info prosinac.jpg

Rijeka info prosinac

Rijeka, 1. prosinca 2007.
Dvanaesti mjesec po tradiciji obiluje glazbenim događanjima. Tako će poklonici rock glazbe početkom prosinca imati prigodu poslušati Ri Rock, najdugovječniji rock festival koji je od svojih početaka, daleke 1979. godine ostao središnji događaj alternativne scene u Rijeci. Ženska klapa Luka predstavit će sredinom prosinca novi CD, a za sve Riječane doček Nove godine na riječkom Korzu bit će prema najavama najurbaniji doček u Hrvatskoj.

više