Pehinarski feštari.jpg

Maškarana promenada - Pehinarski feštari i Karnevalska udruga Čiket prošetali Korzom

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Karnevalska udruga Čiket iz Rijeke i svima već dobro poznati, 62 godine stari Pehinarski feštari, predstavili su se danas na Korzu u sklopu Maškaranih promenada. Unatoč kiši koja nije prestajala padati i popratnoj hladnoći, Feštari nisu odustali od svoje promenade. Ovom se manifestacijom petkom i subotom za vrijeme trajanja karnevala dodatno začinjava maškarana atmosfera, a predstavljaju se brojne karnevalske grupe.

više

Sponzorski ugovor s Erste bankom 1.jpg

Erste banka u 2015. godini za riječke manifestacije i klubove izdvaja preko 2 milijuna kuna

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Grad Rijeka i Erste&Steiermärkische banka potpisali su u Salonu Grada Rijeke Sporazum o suradnji na sponzoriranju Međunarodnog riječkog karnevala, Međunarodnog festivala malih scena te manifestacija Homo si teć i Fiumanka te nastavku sponzorske suradnje s Vaterpolo klubom Primorje koji nosi ime banke, za što će se u 2015. godini izdvojiti ukupno 2.025.000 kuna.

više

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Na temelju odredbe članka 11. Odluke o javnim priznanjima Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 14/13) Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Rijeke, na sjednici održanoj 22. siječnja 2015. godine, donio je odluku o raspisivanju uvjeta i rokova za podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini te objavljuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini.

više

Struktura korisnika socijalnih prava u 2014..jpg

Pozitivan trend – u 2014. godini 5 posto manje korisnika socijalne skrbi

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Tijekom 2014. godine različite oblike pomoći koristilo je ukupno 9.799 korisnika, što je 5 posto manje nego u godini prije. Među korisnicima, 10% je onih kojima je Grad zakonski dužan osigurati podmirenje troškova stanovanja i obrok u pučkoj kuhinji, a ostalih 90% korisnika ostvaruje prava koja predstavljaju viši standard zaštite građana, po kojoj je Rijeka specifična u Republici Hrvatskoj.

više

Autotrolej07.jpg

I ove godine Grad Rijeka osobama starijim od 65 godina s najnižim primanjima osigurava besplatan gradski prijevoz

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Kako bi se zaštitio životni standard građana grada Rijeke starijih od 65 godina, čiji su mjesečni prihodi niži od 2.000 kuna, kao i osoba starijih od 65 godina koje udovoljavaju uvjetima iz Odluke o socijalnoj skrbi, Grad Rijeka će i u 2015. godini tim kategorijama starijih osoba osigurati besplatan javni gradski prijevoz.

više

Kombi Autotroleja za prijevoz osoba s posebni ...

Sklapanje ugovora s pružateljima usluga jamči ostvarivanje Socijalnog programa

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Kako bi građani mogli ostvariti svoja prava iz socijalnog programa, usvojen je niz odluka o sklapanju ugovora s pružateljima usluga: za isporuku električne energije s HEP-om, za isporuku toplinske energije s Energom, a za pružanje usluga prijevoza osoba s invaliditetom specijalnim kombijem s Autotrolejem.

više

Hodanjem do zdravlja plakat.jpg

Živjeti zdravo – u subotu akcija Hodanjem do zdravlja na Molo longu

Rijeka, 29. siječnja 2015.
Akcija Hodanjem do zdravlja na Molo longu, održat će se u subotu, 31. siječnja 2015. godine u Rijeci, s početkom u 9,30 sati. Cilj ove akcije koja se provodi kao dio nacionalnog programa Živjeti zdravo je promicanje zdrave prehrane, promicanje tjelesne aktivnosti i prevencija kardiovaskularnih bolesti. Akciju organiziraju Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i županijski zavod za javno zdravstvo.

više

Park Hospicija.jpg

Obilježena druga obljetnica Hospicija

Rijeka, 29. siječnja 2015.
Riječki Hospicij „Marija Kozulić“ proslavio je 2. obljetnicu djelovanja. Proslavi su nazočili predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Centra za socijalnu skrb i Policije te svi koji su pomogli djelovanje ove ustanove za palijativnu skrb.

više

RK2015 pres.jpg

Pregršt događaja Riječkog karnevala – rally, snowboard, izbor princa i princeze...

Rijeka, 29. siječnja 2015.
Riječki karneval u sljedećih tjedan dana donosi pregršt događanja – najsportskiji dan karnevala bit će subota, 31. veljače kad se održavaju Maškarani auto-rally "Pariz-Bakar" i povratnički Carnival Snowboard Session, dok u nedjelju nova Kraljica Riječkog karnevala Stella Paris dobiva i male "pomagače" u obliku princa i princeze koji će biti izabrani u Tower Centeru Rijeka.

više

Marta, Zvijezdana i Tamara.jpg

Udruga SMART partner i nositelj u četiri projekta financirana iz EU fondova

Rijeka, 29. siječnja 2015.
Udruga za razvoj civilnog društva SMART predstavila je četiri nova projekta financirana iz EU fondova. Projekti se provode zajedno sa 16 različitih partnera a usmjereni su na različita područja civilnog društva, od sustavnog unaprjeđenja kvalitete menadžmenta volontera, do unaprjeđenja sposobnosti i kvalitete rada organizacija civilnog društva koje pružaju socijalne usluge, pa sve do unaprjeđenja znanja i vještina nezaposlenih mladih.

više

Predškolski odgoj u gradu Rijeci

Rijeka, 29. siječnja 2015.
Osvrćući se na netočne informacije koje je Udruga Vrtić za svu djecu ponovno iznijela na današnjoj konferenciji za medije, Grad Rijeka iznosi činjenice vezane uz sufinanciranje vrtića.

više

44. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Građani će od 1. veljače moći podnijeti Gradu Rijeci zahtjeve za otpis duga

Rijeka, 28. siječnja 2015.
Građani koji se nalaze u blokadi, a koji ispunjavaju uvjete za otpis duga, moći će od 1. veljače Gradu Rijeci i komunalnim društvima podnositi zahtjeve za otpis dugova, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju. Prema podacima FINA-e, u Rijeci je 10.460 blokiranih građana, koji duguju ukupno 772 milijuna kuna, od čega Gradu Rijeci 8,4 milijuna kuna.

više

Noć Muzeja.jpg

Jubilarna Noć muzeja u Rijeci će se obilježiti mnoštvom programa

Rijeka, 28. siječnja 2015.
U petak, 30. siječnja, od 18 sati do sat iza ponoći posjetitelji će moći besplatno posjetiti riječke muzeje i ustanove, koji su se i ove godine s mnoštvom programa pridružili manifestaciji "Noć muzeja", koju je prije deset godina pokrenulo Hrvatsko muzejsko društvo s ciljem popularizacije muzejskih sadržaja i dovođenja publike u muzejske prostore.

više

Nagrada za životno djelo.jpg

Dodijeljene nagrade i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2014.

Rijeka, 28. siječnja 2015.
Svečana podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2014. godinu održana je sinoć u Salonu Botela "Marina". Nagradu za životno djelo dobio je Igor Eškinja, dok su istaknutim pojedincima i udrugama dodijeljene Godišnje nagrade, priznanja za postignute rezultate u radu, kao i priznanja za razvijanje volonterskog rada.

više

FERMED BARCELONA.jpg

Zamjenik Filipović sudjeluje u radu Prve tribine u organizaciji neprofitnih udruga FERRMED i EU CORE NET CITIES u Barceloni

Rijeka, 28. siječnja 2015.
Zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović sudjeluje u radu Prve tribine koju zajednički organiziraju dvije neprofitne udruge FERRMED i EU CORE NET CITIES, koja se održava u Barceloni. Riječ je o zajedničkoj platformi koja se bavi realizacijom ciljeva Europske komisije vezanim uz što bolje povezivanje prometnih koridora, razvoj intermodalnih centara i njihovo što učinkovitije povezivanje.

više

Prijam tehnička kultura 1.jpg

Zapaženi međunarodni rezultati riječkih udruga tehničke kulture

Rijeka, 27. siječnja 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za članove udruga tehničke kulture koje djeluju na području Rijeke, a koji su na međunarodnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate. Prijam je bila prilika da se istaknutim članovima udruga Zajednice tehničke kulture Rijeka oda priznanje za postignute rezultate te ujedno pruži poticaj za daljnji stvaralački rad.

više

Dan sjećanja na holokaust 1.jpg

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Rijeka, 27. siječnja 2015.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti, a u sklopu projekta "Šafran" na Židovskom groblju Kozala učenici 8. razreda Osnovne škole Škurinje u suradnji sa Židovskom općinom Rijeka i Udrugom antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke održali su prigodan program te pokrenuli inicijativu za postavljanje spomen-obilježja na mjestu gdje je stajala riječka Velika sinagoga.

više

Lidrano 2015 1.jpg

Počeli Hrvatski školski susreti LiDraNo 2015.

Rijeka, 27. siječnja 2015.
Gradsko povjerenstvo Hrvatskih školskih susreta LiDraNo 2015. organizator je Scenskih susreta Lidrano 2015. koji se održavaju u utorak i srijedu, 27. i 28. siječnja 2015. u Filodrammatici. Predviđa se da će 2015. godine na gradskim smotrama LiDraNo sudjelovati oko 400 učenika osnovnih i srednjih škola  te oko 110 njihovih nastavnika-mentora.

više

Stipendije za deficitarna zanimanja 1.jpg

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja

Rijeka, 26. siječnja 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke i pet studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja potpisali su u Salonu Grada Rijeke ugovore o stipendiranju u akademskoj 2014./2015. godinu. Grad Rijeka na temelju podataka prikupljenih od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i potreba u ustanovama Grada, već petu godinu dodjeljuje stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

više

Autori maskote sa hrčkom.JPG

Simpatični hrčak službena maskota Europskih sveučilišnih igara Rijeka-Zagreb 2016.

Rijeka, 26. siječnja 2015.
Europske sveučilišne igre koje će se 2016. godine održati u Rijeci i Zagrebu dobile su službenu maskotu koja je danas predstavljena široj javnosti. U glasovanju u kojem su mogli sudjelovati svi građani, najveći broj glasova osvojio je lik hrčka koji je tako postao zaštitnim simbolom Igara.

više

Dresurno jahanje 1.jpg

Završen Festival sporta osoba s invaliditetom

Rijeka, 25. siječnja 2015.
Teorijskom i praktičnom demonstracijom jahanja osoba s invaliditetom, održanom u klubu dresurnog jahanja ''Pegaz'', priveden je kraju petodnevni Festival sporta osoba s invaliditetom u sklopu projekta „IRIS –Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije“.

više

Stella Paris i Meštar Toni.jpg

Grobnišćica Stella Paris izabrana za 20. kraljicu Riječkog karnevala

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Dvorana mladosti je i ove godine bila mjesto promjene gradske vlasti i Izbora Kraljice 32. Riječkog karnevala. Pod voditeljskim palicama zabavnog dvojca Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina, uz dobru glazbu, ples i zabavu, Meštar Toni i maškare "preuzele" su vlast u gradu, a za 20. kraljicu Riječkog karnevala izabrana je Stella Paris iz karnevalske skupine "Mesopusna kumpanija Grad Grobnik".

više

Predaja zastave FIB-a 1.jpg

Rijeka i službeno domaćin svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015.

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Predajom zastave Međunarodnog boćarskog saveza, upriličenom danas u Salonu Grada Rijeke, Rijeka je i službeno postala domaćin Svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015., koje će se u rujnu održati u Rijeci te na Čavlima i Viškovu. Zastavu je gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu predao  predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica.

više

Donacija defibrilatora 3.jpg

Crveni križ donirao Gradu Rijeci automatske vanjske defibrilatore

Rijeka, 22. siječnja 2015.
Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije doniralo je Gradu Rijeci tri automatska vanjska defibrilatora te jedan školski defibrilator, koji je Grad Rijeka potom poklonio Medicinskoj školi u Rijeci. Vanjski automatski defibrilatori, kojima uz osnovnu edukaciju i laici mogu pružiti prvu pomoć u slučaju iznenadnog srčanog zastoja, postavljeni su u zgradama gradske uprave na adresama Korzo 16 i Titov trg 3 te u Centru Zamet.

više

Drugi_kolosjek.jpg

STUDIJA OKVIRNIH MOGUĆNOSTI IZGRADNJE DRUGOG KOLOSIJEKA ŽELJEZNIČKE PRUGE NA DIONICI ŠKRLJEVO – RIJEKA – JURDANI

Rijeka, 22. siječnja 2015.
Studija je prvi dio dokumentacije koja je neophodna za realizaciju projekta izgradnje drugog kolosijeka postojeće željezničke pruge kroz grad Rijeku, na dionici od Škrljeva do Jurdana. Naručitelj Studije su Hrvatske željeznice, a Grad Rijeka, kao i Primorsko goranska županija, sudjelovale su u Projektnoj koordinaciji koja je pratila ukupan proces njezine izrade.

više

Prijam učenici i mentori.jpg

Prijem za učenike i mentore koji su na natjecanjima osvojili prva tri mjesta

Rijeka, 20. siječnja 2015.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijem za nagrađene učenike i mentore koji su u školskoj godini 2013/14. na državnim i međudržavnim natjecanjima iz područja sporta i tehničke kulture osvojili neko od prva tri mjesta.

više

Sporazum o otpisu duga građanima.jpg

Gradonačelnik Obersnel potpisao sporazum o otpisu duga najugroženijim građanima

Rijeka, 20. siječnja 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel potpisao je jučer u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovićem sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. Sporazum su potpisali i predstavnici gradova Zagreba, Splita i Osijeka te javnih tvrtki.

više

Zeleni_utikac.jpg

Natječaj "Zelena energija u mom domu" - Drugi krug - Neslužbena bodovna lista

Rijeka,  19. siječnja 2015.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je drugi krug Javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 20. listopada do 4. prosinca 2014. g. Na natječaj je pristiglo 6 prijava za ukupno 8 sustava.

više

Upisi u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2015./2016.

Rijeka, 16. siječnja 2015.
Ured državne uprave PGŽ poziva roditelje na upis svoje djece u osnovnu školu u razdoblju od 26. do 30. siječnja 2015. godine, prema pripadajućim upisnim područjima.

više

Novčana pomoć za umirovljenike

Rijeka, 16. siječnja 2015.
Od 19. siječnja do 13. veljače 2015. godine Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva umirovljenika za novčanu pomoć u 2015. godini. Zahtjevi se, uz prateću dokumentaciju, podnose radnim danom, od 8.30 do 15.30 sati, u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

Najava 32. Riječkog karnevala 1.jpg

Kreće ludih mjesec dana Riječkog karnevala

Rijeka, 14. siječnja 2014.
Zvuk antonjskog roga i podizanje karnevalske zastave u subotu, 17. siječnja, označit će početak 32. Riječkog karnevala, koji će ove godine trajati do 18. veljače. Tijekom mjesec dana u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke,  na veselje svih koji vole i žive riječko peto godišnje doba, održat će se pregršt maškaranih događanja.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Rijeka, 13. siječnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Titov trg 3/C u Rijeci. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

UNICULT2020.jpg

Kreću prijave za dvotjedni Međunarodni program iz menadžmenta u kulturi i umjetnosti i kulturnih politika Unicult2020

Rijeka, 12. siječnja, 2015.
Na inicijativu Odjela gradske uprave za kulturu, a u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci krajem lipnja i početkom srpnja bit će održan Unicult2020, Međunarodni program iz menadžmenta u kulturi i umjetnosti i kulturnih politika. Polaznici programa će spojem teorijske i praktične baze znanja steći vještine vezane za kulturnu politiku i kulturni menadžment.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Brod Galeb.JPG

Raspisan natječaj za davanje u koncesiju broda Galeb

Rijeka, 24. prosinca 2014. godine
Otvoren je natječaj za davanje u koncesiju motornog broda Galeb koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Koncesija se daje za gospodarsko korištenje, a natječaj je otvoren do 24. ožujka 2015. godine. Natječaj je dostupan na Elektroničkom oglasniku javne nabave.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više