Homo si teć preregulacija.jpg

„Homo si teć“ obavijest o posebnoj regulaciji prometa u nedjelju 19. 4. 2015.

Rijeka, 17. travnja 2015.
Zbog održavanja utrke „Homo si teć“, u nedjelju 19. 4. 2015. g., u razdoblju od 8 do 14:30 sati, u gradu Rijeci privremeno se zatvara promet od Školjića do Preluke, na prometnicama: Ulica Fiumara, Trg bana Jelačića, Scarpina ulica, Ribarska ulica, Ulica Ivana Zajca, Ulica Riva, Ulica I. Henckela, Trpimirova ulica, Adamićeva ulica, Splitska ulica, Zadarska ulica, Trg Žabica, Krešimirova ulica, Ulica Podmurvice, Zvonimirova ulica, Liburnijska ulica, Istarska ulica, Opatijska ulica (do Preluke). Uspostavlja se privremena regulacija prometa sjevernim koridorom grada Rijeke.

više

Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.

Na temelju članka 9. stavka 1. Odluke o književnoj nagradi Drago Gervais (Službene novine Primorsko-goranske županije br. 22/07 i 40/09) Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisuje Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.g. Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva.

više

Regionalna akademija za demokraciju 3.jpg

U posjetu Rijeci načelnici, gradonačelnici i politički lideri iz sedam zemalja

Rijeka, 18. travnja 2015.
U sklopu Regionalne akademije za demokraciju, koju organizira Beogradski fond za političku izvrsnost, na studijskom putovanju na temu dostignuća i izgleda lokalne demokracije u zemljama regije, u Rijeci i Opatiji od 16. do 19. travnja borave načelnici, gradonačelnici i politički lideri iz sedam zemalja tzv. zapadnog Balkana.

više

Zlog loših vremenskih uvjeta otkazane prezentacije sportova

Rijeka, 18. travnja 2015.
Zbog loših vremenskih uvjeta otkazane su prezentacije sportova koje su se trebale održati na Korzu danas od 10 do 15 sati u sklopu festivala Homo si teć. Također, otkazuje se i druženje organizatora i partnera Europskih sveučilišnih igara 2016. koje je bilo predviđeno danas u 12 sati na štandu ESI2016.

više

Rijeka prijavnica EPK 1.jpg

Rijeka danas predaje prijavu za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Rijeka, 17. travnja 2015.
Grad Rijeka, zajedno s drugim hrvatskim gradovima, danas će u Zagrebu predati prijavnu dokumentaciju za Europsku prijestolnicu kulture 2020. čime će se i službeno kandidirati za dobivanje ove prestižne titule. Prijavna dokumentacija, nastala nakon dvogodišnjeg intenzivnog rada na pripremi kandidature, daje odgovor na pitanje zašto Rijeka zaslužuje i treba naslov Europske prijestolnice kulture.

više

FB cover.jpg

Zbog najave lošeg vremena akcija Zelena čistka odgađa se za idući vikend

Rijeka, 17. travnja 2015.
Zbog najave lošeg vremena u subotu 18. 4., akcija čišćenja u Rijeci koja se trebala održati u okviru kampanje Zelena čistka, prebacuje se za slijedeći vikend, odnosno 25. travnja.

više

Podjela nagrada i priznanja 1.jpg

Dodjela priznanja i nagrada sudionicima projekta „škola mladih riječkih geologa“

Rijeka, 17. travnja 2015.
U prostorima Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke održana je svečana dodjela priznanja i nagrada sudionicima projekta "Škola mladih riječkih geologa" i njihovim mentorima. Škola riječkih geologa održana je od 14. ožujka do 11. travnja 2015. godine u prostorima Medicinske škole u Rijeci. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta, sebi i svojoj školi priskrbili su vrijednu „Geološku zbirku Republike Hrvatske“.

više

Student Day 2015.jpg

Najavljeno šesto izdanje Student Day Festivala

Rijeka, 17. travnja 2015.
Najnovije izdanje Student Day Festivala, koje će se održati 29. i 30. svibnja u Rijeci, nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni program te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Ovaj specifičan urbani festival tijekom šest godina postojanja prometnuo se u najveću studentsku zabavu u regiji.

više

Više cvijeća 1.jpg

Prodaja sadnica građanima po povoljnim cijenama

Rijeka, 17. travnja 2015.
U sklopu tradicionalne akcije "Više cvijeća, manje smeća" u četvrtak i petak, 16. i 17. travnja od 9 do 17 sati na trgu 111. brigade HV-a odvijat će se prodaja kvalitetnih cvjetnih sadnica i začinskog bilja na način da će građani grada Rijeke za svaku kupljenu sadnicu dobiti istu takvu sadnicu besplatno.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Homo si teć logo.jpg

Završni tjedan Festivala sporta i rekreacije homo si teć 2015.

Rijeka, 16. travnja 2015.
Posljednji tjedan 19. izdanja Festivala sporta i trčanja „Homo si teć“ obilježit će promocija velikog broja sportskih udruga i klubova s područja Primorsko- goranske županije, u subotu 18, travnja na Korzu. U nedjelju slijedi Homo si teć utrka, u kojoj će prema očekivanjima nastupiti preko 9000 građana, zatim Ri polumaraton s oko 700 polumaratonaca i šezdesetak ekipa koje će trčati utrku štafeta, 1200 djece vrtićke i predškolske dobi koji će nastupiti na dm Babybonus Cup natjecanju te otprilike 500 osoba s invaliditetom koji će se natjecati na Hendi Cupu.

više

Živjeti zdravo.jpg

Šetnja od Donje Vežice do Trsata u sklopu programa "Živjeti zdravo"

Rijeka, 16. travnja 2015.
Druga šetnja od niza pohoda riječkim i županijskim šetnicama, koje se za građane organiziraju tijekom 2015. godine u sklopu Nacionalnog programa "Živjeti zdravo", održat će se u subotu, 18. travnja na trasi od Donje Vežice do Trsata. Vođena šetnja srednje zahtjevnom stazom dugom oko pet kilometara počinje u 9 sati.

više

Vikend škola poduzetništva.jpg

Vikend-škola poduzetništva za učenike riječkih osnovnih škola

Rijeka, 16. travnja 2015.
U okviru K.E.Š. programa koji se već sedam godina provodi u Rijeci s ciljem stjecanja poduzetničkih kompetencija mladih, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke i Dom mladih organiziraju Vikend-školu poduzetništva 2015. koja će se na temu "KESH UP – strategija i promocija nove računalne igre koja simulira poduzetničke procese", održati od 8. do 10. svibnja u dječjem odmaralištu Dvorac Stara Sušica.

više

Tjedan intelektualnog vlasništva najava.jpg

Tjedan intelektualnog vlasništva u Rijeci

Rijeka, 16. travnja 2015.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva Ured za transfer tehnologija Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke od 20. do 24. travnja u Rijeci organizira Tjedan intelektualnog vlasništva. Cilj manifestacije je istaknuti važnost intelektualnog vlasništva i potrebu njegove zaštite te svim zainteresiranima ponuditi edukacije o intelektualnom vlasništvu i besplatna savjetovanja.

više

Festival znanosti 2015.jpg

Najavljen 13. festival znanosti u Rijeci

Rijeka, 15. travnja 2015.
Od 20. do 24. travnja u organizaciji Udruge Zlatni rez i brojnih suorganizatora, a s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima, u Rijeci će se po 13. put održati Festival znanosti. U sklopu ovogodišnjeg festivala, čija je glavna tema "Sunce", održat će se preko 150 događanja na 18 lokacija. Ulaz na sve programe je besplatan.

više

Okrugli stol Sveučilište za 3 dob 2.jpg

Poticanje uključivanja osoba starije životne dobi u cjeloživotno obrazovanje

Rijeka, 15. travnja 2015.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je okrugli stol na temu skrbi lokalne zajednice u poticanju aktivnijeg sudjelovanja osoba starije životne dobi, na kojem su predstavljena dosadašnja iskustva i novi planovi programa ''Sveučilište za 3. dob''. Program "Sveučilišta za 3. dob" uspješno se provodi već šest godina u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke, te uz potporu Grada Opatije.

više

70.obljetnica oslobođenja Rijeke.jpg

Kreću prvi "Signali nad gradom"

Rijeka, 15. travnja 2015.
U sklopu obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke, a kao najava  manifestacije "Signali nad gradom", Art-kino Croatia u suradnji s udrugom Škatula i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u četvrtak, 16. travnja započinje s akcijom uklanjanja simbola mržnje i netrpeljivosti s riječkih fasada.

više

Završetak sezone grijanja

Rijeka, 15. travnja 2015.
Energo obavještava korisnike sustava toplinske energije da danas, 15. travnja, završava sezona grijanja u gradu Rijeci. Naime, nakon što je prema podacima Hidrometeorološkog zavoda tri uzastopne večeri u 21 sat zabilježena temperatura zraka visa od 12°C, stekli su se uvjeti za završetak sezone grijanja.

više

Milka Milinković.jpg

Poznati sportaši Rijeke pomažu u prodaji majica

Rijeka, 15. travnja 2015.
Kao i prošle godine, mnogi riječki sportaši pomažu u humanitarnoj prodaji prigodnih majica Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć", pridružujući se tako humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za Socijalnu samoposlugu. U sklopu festivala, na Korzu su se danas predstavili Rugby Club Rijeka i Taekwondo klub Sušak.

više

49. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Praksa ukazala na potrebu osnaživanja komunalnog i prometnog redarstva

Rijeka, 14. travnja 2015.
Izvješće o radu komunalnog i prometnog redarstva Grada Rijeke, podneseno na gradonačelnikovom kolegiju, pokazalo je kako u situaciji u kojoj se zakonskim rješenjima stalno proširuje opseg nadležnosti redarstva, posebice komunalnog, ove dvije službe bez povećanja broja djelatnika neće moći na zadovoljavajući način obaviti sve propisane poslove.

više

Sastanak.jpg

Sastanak konzorcija za pripremu projekta ECHOES

Rijeka, 14. travnja 2015.
Grad Rijeka sudjelovao je na sastanku konzorcija za pripremu projekta ECHOES - Empowering Communities with a Heritage Open EcoSystem, koji je održan 7. i 8. travnja 2015. godine u nizozemskom gradu Leidenu, u organizaciji Erfgoed Leiden en Omstreken instituta. Projekt je trenutno u fazi pripreme za prijavu na natječaj za sufinanciranje kroz okvirni program EU za istraživanja i inovacije Obzor 2020, za što je rok 28. svibnja 2015. godine.

više

Dan županije 1.jpg

Svečana sjednica povodom Dana Primorsko – goranske županije

Rijeka, 14. travnja 2015.
Svečana sjednica Županijske skupštine povodom dvadeset i druge obljetnice Primorsko-goranske županije, održana je danas u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Na sjednici su uručene Godišnje nagrade i Nagrada za životno djelo, koju je dobio fra Serafin Sabol za izniman doprinos religijskom, duhovnom, kulturnom i civilizacijskom značenju Trsatskog svetišta i Primorsko- goranske županije.

više

Udruga mali Svijet.jpg

Udruga Mali svijet i NK Lokomotiva predstavili svoje aktivnosti na Korzu

Rijeka, 14. travnja 2015.
Tjedan prije finalnog dana "Homo si teć" manifestacije tradicionalno je rezerviran za predstavljanje sportskih klubova i udruga koji djeluju na području Primorsko-goranske županije. Danas su se na Korzu ispred kupole gdje se prodaju majice (Bazzarigov prolaz, nasuprot Riječke ure) predstavili Udruga "Mali svijet" i Nogometni klub Lokomotiva, Rijeka.

više

olupine automobila1.jpg

Komunalno i prometno redarstvo u kontinuiranom nadzoru prekršaja u Rijeci

Rijeka, 14. travanja 2015.
Postupajući samo po Odluci o komunalnom redu Grada Rijeke, koja je jedan od 20-ak propisa koji propisuju im daju ovlasti, komunalni redari su u 2014. godini zabilježili su gotovo 6.000 prekršaja, dok je prometno redarstvo imalo više od 15.000 postupanja prema nepropisno zaustavljenim i parkiranim vozilima.

više

kantrida-kirurgija.jpg

Grad Rijeka podupire gradnju "toplog mosta" između dviju zgrada dječje bolnice Kantrida

Rijeka, 14. travnja 2015.
Grad Rijeka sudjelovat će u realizaciji projekta gradnje "toplog mosta" između zgrade Klinike za dječju kirurgiju i zgrade Poliklinike dječje bolnica Kantrida, na način da će Grad Rijeka pokriti troškove izrade projektne dokumentacije uz ishođenje građevinske dozvole, dok će gradska komunalna i trgovačka društva donirati sredstva za gradnju "toplog mosta".

više

Ugovor ESI 1.jpg

Potpisan ugovor o suradnji na organizaciji Europskih sveučilišnih igara

Rijeka, 13. travnja 2015.
Grad Rijeka, uz grad Zagreb, u lipnju 2016. godine bit će domaćin Europskih sveučilišnih igara koje će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz svih krajeva Europe. Tim povodom u prostorijama Grada održano je svečano potpisivanje ugovora o suradnji u vezi pripreme, provedbe i organizacije igara između Grada Rijeke i organizatora Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

više

Svečano otvorenje.jpg

Započeo projekt Main Street of Human Rights

Rijeka, 13. travnja 2015.
Novi projekt Europske udruge studenata prava - ELSA Rijeka, pod nazivom Main Street of Human Rights (Glavna Ulica Ljudskih Prava), započeo je danas postavljanjem ploča sa statističkim podacima i zakonskim odredbama koje se odnose na problem obiteljskog nasilja, na rasvjetne stupove na Korzu te svečanim otvorenjem u Gradskoj vijećnici. Projekt se održava od 13. do 18. travnja s ciljem informiranja građana o problematici obiteljskog nasilja.

više

Predstavljanje programa 70. obljetnice.jpg

Predstavljen program obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 13. travnja 2015.
Ove godine obilježava se 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata i oslobođenja Rijeke. Tim su povodom Grad Rijeka, Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke i Savez antifašističkih boraca i antifašista pripremili program, u sklopu kojeg će na Korzu biti postavljena izložba "Rijeka, sjećamo se – Fiume, ricordi“ - Fotografski vremeplov, 1945.-1947., s fotografijama iz fundusa Muzeja grada Rijeke.

više

Najava Tjedna rekreacije.jpg

„Tjedan jednakosti“ kroz tjedan rekreacije

Rijeka, 13. travnja 2015.
U informativnom centru Grada Rijeke predstavljena je akcija „Rekreacija jednakosti“ kojom se obilježava „Tjedan jednakosti“, od 13. do 17. travnja. Akciju organizira Regionalni info centar za mlade Rijeka u suradnji  s Mrežom Roma, Udrugom Lori i Udrugom Oaza, s ciljem promicanja jednakosti Roma.

više

Startup - logo.jpg

Raspisan javni poziv za ulazak četvrte generacije u Startup inkubator Rijeka

Rijeka, 13. travnja 2015.
Od 13. do 24. travnja otvorene su prijave za ulazak četvrte generacije timova u Startup inkubator Rijeka. Poziv je otvoren za mlade ljude s poduzetničkom idejom, kojima se otvara prilika da svoju poslovnu ideju kroz besplatni šestomjesečni boravak u adekvatno uređenom prostoru uz podršku mentora razrade do proizvoda spremnog za tržište.

više

50 godina nuklearne medicine 1.jpg

50. obljetnica nuklearne medicine u Rijeci

Rijeka, 10. travnja 2015.
Simpozijem Hrvatskog društva za nuklearnu medicinu s međunarodnim sudjelovanjem, održanim u Gradskoj vijećnici, obilježena je 50. obljetnica nuklearne medicine u Rijeci. Prije pola stoljeća u Rijeci je osnovan prvi odjel nuklearne medicine izvan Zagreba, koji se danas kao Klinički zavod za nuklearnu medicinu KBC-a Rijeka može pohvaliti stručnim kadrom i vrhunskom opremom.

više

Gradsko vijeće travanj 2015 1.jpg

Gradsko vijeće ponovno glasalo o visini cijene toplinske energije

Rijeka, 9. travnja 2015.
Drugu sjednicu zaredom, raspravljajući o cijeni toplinske energije u Rijeci, Gradsko vijeće Grada Rijeke nije prihvatilo prijedlog dijela oporbenih vijećnika da Energo, do početka nove sezone grijanja 2015./2016. godine, ne primjenjuje novu cijenu od 0,50 kn/kWh, nego cijenu prije zadnjeg poskupljenja u iznosu od 0,37 kn/kWh.

više

Najava 11. Zborovanja izviđača.jpg

11. Zborovanje saveza izviđača Hrvatske

Rijeka, 8. travnja 2015.
Savez izviđača Hrvatske (SiH), po jedanaesti put organizira Zborovanje (okupljanje) izviđača svih dobnih skupina i kategorija članstva. Riječ je o jednoj od najvažnijih aktivnosti u organizaciji SiH-a. Domaćin Zborovanja, koje će se održati na području Sveučilišnog kampusa na Trsatu, 23.-24. svibnja ove godine je Savez izviđača Rijeke. Zborovanje se održava pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

više

Najava Festivala Homo si teć.jpg

Najavljen 19.“Homo si teć" - Festival sporta i rekreacije

Rijeka, 3. travnja 2015.
19. “Homo si teć”, najmasovnija ulična sportska manifestacija, koja ove godine nosi slogan „Zaljubljeni u trčanje“, najavljena je danas na Korzu - u kupoli u Bazzarigovu prolazu. Ovogodišnji festival traje od 4. do 19. travnja 2015., te je obogaćen za još dvije utrke – utrku po Trsatskim stubama „539 skok“ koja je na rasporedu u subotu, 4. travnja, te utrku po najpoznatijoj riječkoj šetnici, „Molo longo trk“, 11. travnja.

više

Igralište Kampus - Trsat.JPG

Početak radova na uređenju igrališta Kampus

Rijeka, 3. travnja 2015.
Radovi na uređenju igrališta Kampus, koje se nalazi u blizini Sveučilišnog Kampusa Trsat, neposredno uz Ulicu Slavka Krautzeka, započet će 7. travnja 2015. godine i trajat će do kraja lipnja 2015.

više

Poziv građanima na predlaganje malih komunalnih akcija

Rijeka, 2. travnja 2015.
Na web stranici Grada Rijeke objavljen je jučer Javni poziv građanima Grada Rijeke, ovlaštenim predstavnicima suvlasnika stambeno-poslovnih zgrada i udrugama građana da podnesu svoje prijedloge za uređenje i održavanje objekata komunalne infrastrukture radi izrade Prijedloga plana komunalnih prioriteta za 2016. godinu.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

EnterYouth.jpg

Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH namijenjene mladima

Rijeka, 1. travnja 2015.
Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH, namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju, održat će se tijekom travnja u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin. Radionice će za učesnike biti besplatne, budući da su sufinancirane sredstvima projekta EnterYOUTH, a nakon održanih radionica, RRA Porin d.o.o. će odabrati deset sudionika kojima će izraditi poslovne planove.

više

Javni poziv za dodjelu subvencija.jpg

Podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima

Rijeka, 30. ožujka 2015.
Grad Rijeka objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva, koji obuhvaća deset mjera usmjerenih na poticanje konkurentske prednosti poduzetnika na tržištu te pružanja mogućnosti stručnog osposobljavanja i usavršavanja njihovih zaposlenika, za što je u proračunu predviđeno dva milijuna kuna. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2015. godine.

više

Prijava poreza za 2015. godinu

Rijeka, 20. ožujka 2015. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2015. godinu, do 31. ožujka 2015. godine.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Situacija_Kostabela.jpg

Rekonstrukcija kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele

Rijeka, 13. ožujka 2015.
Rijeka promet obavještava građane da u ponedjeljak, 16. ožujka počinju radovi na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele. Promet će se tijekom izvođenja radova odvijati nesmetano, bez zatvaranja prometnice koja spaja Kantridu i Opatiju i obrnuto. Završetak radova predviđen je sredinom lipnja ove godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više