GradRijeka-25 lipnja-2016.jpg

Dan državnosti

Svim građanima grada Rijeke
i naše domovine čestitamo
25. lipnja
Dan državnosti

više

Dan državnosti.JPG

Položeni vijenci u povodu Dana državnosti

Rijeka, 25. lipnja 2016.
U povodu Dana državnosti izaslanstvo Grada Rijeke položilo je vijence u Aleji poginulih branitelja i kod Središnjeg križa na Centralnom gradskom groblju Drenova, na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsat.

više

Prijmanje za gradonačelnika Galwaya (4).JPG

Primanje za gradonačelnika irskog Galwaya, grada kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Rijeka, 24. lipnja 2016.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i predstavnici Odjela za kulturu, Jelena Tondini i Dorian Celcer, članovi projektnog tima EPK Rijeka 2020, primili su danas u Salonu Grada Rijeke gradonačelnika irskog grada Galwaya, Noela Larkina. Ono što povezuje Rijeku i Galway je kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2020. pa je susret bio prilika za razmjenu iskustava.

više

Javni natječaj za prodaju stana u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 26. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stana u vlasništvu Grada Rijeke.
Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Javni poziv za sufinanciranje provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini

Rijeka, 24. lipnja 2016.
Odjel za kulturu Grada Rijeke raspisao je Javni poziv korisnicima grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini. Poziv je otvoren do 10. listopada 2016.

više

Raskrižje Krnjevo i Zametska ulica.jpg

Radovi na obnovi kolnika na dionici ceste Rešetari – Krnjevo ukupne duljine 3,7 kilometara

Rijeka, 23. lipnja 2016.
U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na dionici Rešetari – Krnjevo na području grada Rijeke u ukupnoj duljini od 3,7 kilometara. Radovi su podijeljeni u tri poddionice: Rešetari – Martinkovac, Martinkovac – Diračje, Diračje - Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska - Zametska).

više

Marko Filipović.jpg

Delegacija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke posjetila Privrednu komoru Srbije

Rijeka, 23. lipnja 2016.
Delegacija Primorsko-goranske županije koju su činili župan Zlatko Komadina, zamjenik Petar Mamula, zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i predsjednik Županijske gospodarske komore Vidoje Vujić, sudjelovala je na svečanosti obilježavanja Dana državnosti i Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu. Delegacija je posjetila i Privrednu komoru Srbije s ciljem predstavljanja gospodarskih potencijala i investiranja u našoj županiji, a predstavljena je i Rijeka kao Europska prijestolnica kulture 2020.

više

EP sinkro plivanje.jpg

Prijem za predstavnike nacionalnih sinkro saveza uoči Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju

Rijeka, 21. lipnja 2016.
Uoči početka Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju u Salonu Grada Rijeke održan je prijem za predstavnike nacionalnih sinkro saveza. Osim sportašica iz 22 države koje sudjeluju u ovom velikom natjecanju na Bazenima Kantrida, na primanje su došli i članovi Međunarodne plivačke federacije.

više

Svečana akademija (4).JPG

Svečana akademija povodom proslave Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

Rijeka, 20. lipnja 2016.
U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana je Svečana akademija povodom proslave Dana antifašističke borbe i Dana državnosti. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, uputivši čestitke svim građanima, tom je prilikom naglasio kako je ponosan što otvorena i miroljubiva Rijeka, kao grad tolerancije, multikulturalnosti i razumijevanja, čuva ideje i vrijednosti antifašizma i Domovinskoga rata.

više

EP sinkronizirano plivanje.JPG

Počinje Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju

Rijeka, 20. lipnja 2016.
Na Bazenima Kantrida od 22. do 26. lipnja 2016. godine održat će se Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju na kojem će sudjelovati 300 učesnika iz 22 europske države, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke.

više

RInkluzija (1).JPG

„RInkluzija“ zaposlila 56 pomoćnika u nastavi za 65 djece s teškoćama

Rijeka, 17. lipnja 2016.
U Centru za odgoj i obrazovanje održana je završna Konferencija projekta „RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama“, zahvaljujući kojem je ove školske godine zaposleno 56 pomoćnika u nastavi koji su radili sa 65 djece s teškoćama u osnovnim školama Grada Rijeke. Osim rezultata, predstavljena je i nova brošura nastala na ovom projektu.

više

Predstavljanje Riječke čaše 1.jpg

Novi izvorni riječki suvenir – Riječka čaša od danas u prodaji

Rijeka, 16. lipnja 2016.       
Turistička ponuda grada Rijeke bogatija je za još jedan izvorni riječki suvenir – Riječku čašu koju je od danas moguće kupiti u Turističkom informativnom centru (TIC) na Korzu. Čaše se prodaju u prigodnom pakiranju, po cijeni od 40 kuna za jednu čašu s četiri podmetača, a podmetači nose zanimljive poruke o riječkoj vodi.

više

Građanski odgoj (2).JPG

Rijeka prva u Hrvatskoj izradila priručnik za Građanski odgoj i obrazovanje u školama

Rijeka, 16. lipnja 2016.
„Svim onim đacima koji će na jesen sjesti u školske klupe petih razreda i prvi poželjeti upiti znanja iz udžbenika o građanskom odgoju, želim velika i hrabra srca i mudre glave u koje će stati puno optimizma i vjere da je moguće mijenjati svijet i vlastitim snagama graditi društvo u kojem žive ponosni građani“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na predstavljanju udžbenika koji je za riječke školarce izdao Grad Rijeka.

više

Dodjela javnih priznanja (9).JPG

Dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u HNK Ivana pl. Zajca u okviru obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, a uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, dodijeljena su javna priznanja Grada Rijeke. Nagrada Grada Rijeke za životno djelo u 2016. godini dodijeljena je prof. dr. sc. Anti Simoniću i posmrtno Nikoli Kraljiću. Zaslužnim pojedincima i institucijama uručeno je 12 godišnjih nagrada te osam Zlatnih plaketa "Grb Grada Rijeke".

više

Socijalni program Grada Rijeke - poklon-bon za školske knjige učeniku OŠ u 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za dobivanje poklon-bona za školske knjige učeniku OŠ u 2016./2017, od 20. lipnja do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalter br. 5.  

više

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE - PODMIRENJE TROŠKOVA MARENDE I OBROKA U PRODUŽENOM/CJELODNEVNOM BORAVKU UČENIKU OŠ U 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 2016./2017., od 20. lipnja do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE - PODMIRENJE TROŠKOVA BORAVKA DJETETA U JASLICAMA I VRTIĆU U 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama/vrtiću u 2016./2017., od 16. kolovoza do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

Socijalni program Grada Rijeke - podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učeniku srednje škole ili studentu u 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učeniku srednje škole ili studentu od 16. kolovoza do 9. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalter br. 5.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 12. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Nova kartica za javni gradski prijevoz za osobe starije od 65 godina

Rijeka, 31. svibnja 2016.
KD Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza, starije od 65 godina, kojima godišnje pravo na prijevoz ističe do konca svibnja 2016. godine, kako novo godišnje pravo tijekom mjeseca lipnja mogu upisati na postojeće gradske kartice (prepaid, companion i kreditnu) i na novu TORPEDO karticu.

više

75. gradonačelnikov kolegij (1).JPG

Rijeka smanjila emisiju stakleničkih plinova za više od 10 posto

Rijeka, 7. lipnja 2016.
Zahvaljujući energetskoj politici Grada Rijeke emisija stakleničkih plinova (CO2) u samo pet godina smanjena je za više od 10 posto, pokazala je Revizija Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP)usvojena na gradonačelnikovom kolegiju. Osim toga, usvojen je i Nacrt prijedloga odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja sportskog područja Rujevica kojim se planira izgradnja novih sportskih sadržaja, prometnica i parkirališta.

više

Grad Rijeka nastavlja sufinanciranje predškolske djelatnosti drugih osnivača

Rijeka, 7. lipnja 2016.
Grad Rijeka već niz godina sufinancira roditelje s područja grada Rijeke koji iz opravdanih razloga traže sufinanciranje boravka njihove djece u dječjim vrtićima drugih gradova i općina. Za sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača na području drugih gradova i općina u Proračunu Grada Rijeke za 2016. godinu osigurano je 4.700.000,00 kuna.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

Na poziv Grada Rijeke pristiglo 455 prijedloga građana za mala uređenja u kvartovima

Rijeka, 28. travnja 2016.
Temeljem Javnog poziva kojeg je raspisao Grad Rijeka, a putem kojeg su građani mogli predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture na području mjesnog odbora u kojem žive, pristiglo je 455 prijedloga građana.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente za sanaciju i obnovu pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 7. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grad Rijeke objavio je javni poziv vlasnicima/suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i  2018. godini.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više