Utvrđene konačne rang-liste za dodjelu stipendija Grada Rijeke

Rijeka, 6. prosinca 2016.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je dana 5. prosinca 2016. godine Zaključke kojima se utvrđuju: konačna rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za učenike i studente prema socijalnim kriterijima, zatim konačna rang-lista pristupnika za dodjelu stipendija Grada Rijeke za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području Grada Rijeke, te konačna rang-lista pristupnika za dodjelu stipendija Grada Rijeke za učenike i studente prema kriteriju darovitosti, za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

više

Polaganje vijenca u more (2).JPG

U more položen vijenac povodom blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca

Rijeka, 6. prosinca 2016.
Povodom blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, u spomen na sve stradale i nestale pomorce u more je tradicionalno položen vijenac. U ime Grada Rijeke, vijenac je položila predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac.

više

Podjela ribica Sv. Nikola 1.jpg

Podjela friganih riba u povodu Svetog Nikole

Rijeka, 5. prosinca 2016.
U povodu Blagdana Svetog Nikole na Trgu Republike Hrvatske od10 do 12 sati građanima su dijeljene frigane ribice, u organizaciji Apostolata mora, a uz podršku Grada Rijeke.

više

Procesija Sveti Nikola (2).JPG

Ulicama grada Rijeke prošla procesija povodom obilježavanja blagdana Svetog Nikole

Rijeka, 5. prosinca 2016. 
U okviru obilježavanja blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, od zgrade Luke Rijeka do Crkve Gospe Lurdske na Žabici prošla je procesija. U ime Grada Rijeke, procesiji je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić.

više

Gradonacelnikov kolegij prosinac 2015 .jpg

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

Rijeka, 5. prosinca 2016.
Gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je konačne rang-liste za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima prema kriteriju darovitosti kao i konačne rang-liste studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i rang liste učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima u školskoj/akademskoj 2016./2017. godini. Donesena je i odluka o dodjeli poklon-bonova umirovljenicima za nabavu namirnica u vrijednosti od 300 kuna za božićne i novogodišnje blagdane.

više

Izložba GO HOME 3.jpg

Izložbom  GO HOME obilježeno 25 godina od odlaska jedinica JNA iz Rijeke

Ponedjeljak, 5. prosinca 2016.
Na riječkom Korzu ispred Filodrammatice postavljena je izložba Go home, u povodu 25 godina od odlaska jedinica JNA iz Rijeke. Okupljenim uzvanicima, među kojima su bili i brojni učesnici i svjedoci ondašnjih događanja obratili su se Dragan Ogurlić, autor izložbe, ondašnji predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine općine Rijeka i predsjednik Kriznog štaba Slavko Linić i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Izložba će biti postavljena od 5. do 12.12.2016.

više

Prijem za učitelje iz Kawasakija .jpg

Predstavnici sindikata učitelja i nastavnika iz Kawasakija u posjetu Rijeci

Rijeka, 2. prosinca 2016.    
Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Savjetnica za predškolski odgoj Tea Mičić iz Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke primili su u Salonu grada Rijeke predstavnike Sindikata učitelja i nastavnika Grada Kawasakija iz Japana. Cilj posjete Rijeci jest upoznati se podrobnije s obrazovnim sustavom osnovnog i srednjeg školstva u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na programe i nastavu za djecu s posebnim potrebama.

više

Vrt Podmurvice (1).JPG

Učenički dom Podmurvice bogatiji za Multisenzorički vrt

Rijeka, 5. prosinca 2016. 
U Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka otvoren je Multisenzorički vrt nastao kao rezultat suradnje s profesorom krajobrazne arhitekture Sveučilišta Washington Danielom Winterbottomom te njegovim studentima. Projekt je ostvaren pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Riječke nadbiskupije.

više

Poklon-bonovi za umirovljenike grada Rijeke za božićne i novogodišnje blagdane

Rijeka, 5. prosinca 2016.
Grad Rijeka će i ove godine, umirovljenicima s najnižim mirovinama, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana podijeliti poklon-bonove u vrijednosti od 300 kuna. Pravo na poklon bon ostvarit će svi umirovljenici koji imaju prebivalište na području grada Rijeke, a čija mirovina ne prelazi iznos od 1.400 kuna mjesečno.

više

Povelja - Razlike među ljudima.jpg

Najakcije 2016.

Rijeka, 5. prosinca 2016.
S nedavno održanoga godišnjeg savjetovanja Gradova i općina prijatelja djece, koje će se već tradicionalno održalo povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta, Grad Rijeka vratio se s pregršt priznanja. Sve tri akcije prijavljene na natječaj Naj-akcija 2016. (Grad Rijeka mogao je prijaviti do tri akcije s obzirom na broj stanovnika) nagrađene su poveljama ili pohvalama. Prema mišljenju stručnog povjerenstva, akcija Razlike među ljudima Dječjeg vrtića Rijeka, akcija Školski trg OŠ Nikola Tesla i Društva arhitekata Rijeka, te kviz Znaš Rijeku? kojeg su osmislili i u suradnji s riječkim osnovnim školama proveli Media konzalting d.o.o. i Totalni FM Rijeka (Primorski radio d.o.o.), uljepšavaju ili čine boljim život djece u Rijeci.

više

Ambasadori alternativnih goriva 2016.jpg

Gradu Rijeci i KD Autotrolej počasni naziv – znak izvrsnosti „Ambasador alternativnih goriva za 2016. godinu“

Rijeka, 5. prosinca 2016.
U sklopu Foruma & Media festivala Jadransko-jonske regije „Alternativna goriva 2016“ godine održanog u Stubičkim toplicama, Gradu Rijeci i KD Autotrolej dodijeljen je počasni naziv – znak izvrsnosti „Ambasador alternativnih goriva za 2016. godinu“. Ovo priznanje odobreno je na sjednici Vijeća Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije održanoj u Zagrebu 18.11.2016.

više

Vojko Obersnel 1.jpg

Iz europskih fondova preko 350 milijuna eura za infrastrukturne projekte

Rijeka, 2. prosinca 2016.
Gradonačelnik Vojko Obersnel na redovnoj konferenciji za medije govorio je o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata koji će biti financirani od strane Europske unije, poput izgradnje novog Centralnog uređaja za pročišćavanje s mrežom 200 km nove kanalizacije te najavio kako će Grad Rijeka aplicirati za domaćinstvo sastanka JASPERS-a, tijela Europske komisije za potporu projektima koji nudi partnerstvo za tehničku pomoć s ciljem uključivanja JASPERS-a u pripremu realizacije Znanstveno-tehnološkog parka na području Mlake.

više

14. iFest (2).JPG

Održan 14. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Rijeka, 2. prosinca 2016.
Oko četiristo učesnika prezentiralo je svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća na 14. Festivalu stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, održanom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Festival je organiziran u sklopu projekta Grada Rijeke „Rijeka – Zdravi grad“.

više

Prijem za gradonacelnicu Molfaconea (1).jpg

Anna Maria Cisint gradonačelnica talijanskog grada Monfalconea posjetila Rijeku

Rijeka, 2. prosinca 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Suzana Belošević Romac, viša savjetnica specijalist za EU projekte primili su danas u salonu Grada Rijeke delegaciju talijanskog grada Monfalconea koju je predvodila nova gradonačelnica Anna Maria Cisint. Na prijemu se razgovaralo o mogućnostima nastavka uspješne suradnje na realizaciji europskih projekata, kao i suradnje na području kulture i gospodarstva.

više

Humanitarna akcija Rijeka dobrih želja (12).jpg

Prodano svih 300 kuglica humanitarne akcije Rijeka dobrih želja

Rijeka, 2. prosinca 2016.
Svih 300 prigodnih kuglica za blagdansko kićenje bora na Korzu u sklopu humanitarne akcije Rijeka dobrih želja prodano je u jednom danu. Kuglice su se prodavale po cijeni 20 kuna, a sav prikupljeni prihod namijenjen je izgradnji senzornog parka u Centru za autizam Rijeka. Akcija koju su pokrenule i organizirale studentice Karla Pavlović i Lea Radošević, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, nastavlja se akcijom Lampioni dobrih želja.

više

Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 1. prosinca 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, temeljem Odluke Gradonačelnika objavljuje natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za sljedeće lokacije: Zamet, Drenova, Orehovica, Kozala, Pašac, Pehlin, Soldanac, Mario Gennari, Rujevica, Plase, Rujevica, Smućeni breg, Škurinjska Draga, Mihačeva Draga, Brašćine, Vežica, Zamet, Kantrida, Turnić, Banderovo, Lukovići.

više

Sanacija željezničkog kolosijeka.jpg

Od subote radovi na raskrižju Ivana Zajca-Wenzelova-Hinka Bačića-Ribarska

Rijeka, 1. prosinca 2016.
U subotu 3. prosinca započinju radovi na sanaciji željezničkog kolosijeka na raskrižju ulica Ivana Zajca-Ribarska-Wenzelova-Hinka Bačića. Radovi će se izvoditi svakog dana od 17 sati poslijepodne do 5 sati ujutro slijedećeg dana. Za vrijeme izvođenja radova neće biti moguć izlazak vozila iz Wenzelove ulice, pa će se sav promet iz zone tržnice odvijati obilaznim smjerom kroz lučko područje, preko okretnog mosta te uzduž Grobničke rive do semaforiziranog raskrižja na spoju s ulicama Hinka Bačića i Cindrićeva.

više

Tjedan čokolade (1).JPG

Veliko finale Ri gastra 2016. uz čokoladu i bakalar

Rijeka, 30. studenoga 2016.
Riječka gastronomska manifestacija Ri gastro završava godinu s čokoladom i bakalarom. Tjedan čokolade bit će održan od 2. do 9. prosinca, nakon čega odmah kreće Tjedan bakalara i traje do 16. prosinca. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke i u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističke zajednice Općine Viškovo.

više

28. sjednica Gradskog vijeća (2).JPG

Promjene u provedbi druge faze uspostave Riznice

Rijeka, 29. studenog 2016.
Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog za povećanje proračunskih sredstva za financiranje javnih potreba u sportu za 464.000 kuna, dok su sredstva za financiranje javnih potreba u tehničkoj kulturi neznatno umanjena. Na sjednici je odlučeno da se u sklopu provedbe druge faze uspostave Riznice planirano zatvaranje računa preostalih proračunskih korisnika odgodi, pa će se 1. siječnja 2017. zatvoriti samo računi mjesnih odbora, a ostalih korisnika tijekom godine kako se budu osiguravali potrebni tehnički i ostali uvjeti.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 27. studenog 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

logotip - dv.png

Obavijest o raspisanom pozivu za upis u obvezni program predškole u Dječjem vrtiću Rijeka

Rijeka, 24. studenog 2016.
Prijave za upis u Program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja, a nalaze se u godini prije polaska u osnovnu školu, odnosno rođena su do 31. ožujka 2011. godine zaprimat će se od 28. studenog do 16. prosinca 2016. godine. Prijave za upis se podnose na prijavnici u izabranom Centru predškolskog odgoja.

više

Prva godišnjica osnivanja UAR (4).JPG

Obilježena prva godišnjica osnivanja Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 28. studenoga 2016.
Prigodnim izlaganjima održanim u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke obilježena je prva godišnjica osnivanja Urbane aglomeracije Rijeka, odnosno obljetnica potpisivanja Sporazuma o suradnji na izradi i provedbi strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka koje su potpisale sve članice Aglomeracije.

više

Press Morska pahuljica (2).JPG

Otvoreno klizalište Morska pahuljica

Rijeka, 25. studenoga 2016.
Prigodnim skečem The Ice Skating World Championship, riječke škole glume na engleskom jeziku TRY theatre, i besplatnim klizanjem za sve posjetitelje od 14 do 20 sati započele su dvomjesečne aktivnosti riječkog klizališta Morska pahuljica.

više

Ukrašavanje adventskog vijenca (1).JPG

Djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje ukrasila adventski vijenac

Rijeka, 25. studenoga 2016. 
Polaznici riječkog Centra za odgoj i obrazovanje postavili su ukrase koje su sami izradili na adventski vijenac na Koblerovom trgu. Paljenjem prve adventske svijeće na vijencu u nedjelju, 27. studenoga, započet će tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci.

više

Ugovori za nove vrtiće (3).JPG

Za riječke mališane sljedeće godine dva nova vrtića

Rijeka, 24. studenoga 2016.
Na mjestima sadašnjih vrtića „Morčić“ na Gornjoj Vežici i „Đurđice“ na Vojaku sljedeće godine izgradit će se veće i modernije zgrade koje će moći primiti dvostruko više djece. Ugovore za izvođenje tih radova, vrijedne 34,7 milijuna kuna, potpisali su danas u Salonu Grada Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin te Josip Mihalić, direktor tvrtke Jedinstvo Krapina d.o.o. koja će izvoditi radove.

više

Obilježavanje Svetog Nikole.JPG

Najavljen program obilježavanja blagdana Svetog Nikole

Rijeka, 24. studenoga 2016. 
Ovogodišnji bogat program obilježavanja blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, predstavili su članovi Odbora za organizaciju obilježavanja na današnjoj konferenciji za medije.

više

Advent u Rijeci (1).JPG

Predstavljen ovogodišnji program Adventa u Rijeci

Rijeka, 23. studenoga 2016.
Tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci i ove godine nudi raznovrstan program za Riječane i posjetitelje Rijeke. Manifestacija će trajati od 27. studenoga do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček Svetog Nikole, Djeda Mraza i Nove godine te humanitarne akcije.

više

Press gradonačelnika (2).JPG

Uskoro preuređenje Pavlinskog trga u Starom gradu i proširenje parka na Pomeriju

Rijeka, 27. listopada 2016.
Na svojoj redovitoj konferenciji za medije gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je početak realizacije niza projekata cestogradnje ukupne vrijednosti od čak 45 milijuna kuna, kao i kompletno preuređenje atraktivnog Pavlinskog trga u Starom gradu te proširenje parka u ulici Pomerio.

više

Gibonni će uvesti Riječane u Novu 2017. godinu

Rijeka, 28. listopada 2016.
Svi koji odaberu dočekati Novu 2017. godinu na Korzu, dočekat će je s popularnim hrvatskim kantautorom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, a zabavljat će ih i riječki bendovi Izet i Borgie, En Face i Belfast Food.

više

Anketa za SmartCity/Broadband

Koncept “Pametni grad” sastavni je dio Digitalne Agende 2010. - 2020. za Europu koja je pokrenuta u svibnju 2010. godine kao jedna od sedam vodećih inicijativa Strategije Europa 2020.

više

Ulica Ivana Zajca.jpg

Nova preregulacija prometa u Ulici Ivana Zajca

Rijeka, 4. listopada 2016.
TD Rijeka promet obavještava građane da će se danas 4. listopada 2016. godine u poslijepodnevnim satima, sav promet koji se do sada odvijao na dva južna prometna traka Ulice Ivana Zajca preusmjeriti na dva sjeverna prometna traka (lijeva strana u smjeru Pećina), dok će se radovi izvoditi na južnom (desnom) dijelu prometnice (tj. na poziciji prometne trake i kolosijeka).

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više