Kongres liječnika hitne medicine.jpg

4. europski kongres mladih liječnika hitne medicine

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Od 28. do 31. svibnja Rijeka će biti domaćin 4. europskog kongresa mladih liječnika hitne medicine (EuSEM Refresher course IV), kojeg organiziraju specijalizanti hitne medicine KBC-a Rijeka, članovi Europskog društva za hitnu medicinu (European society for Emergency Medicine - EuSEM).

više

52. kolegij 1.jpg

Visoka kvaliteta mora za kupanje na području Rijeke

Rijeka, 26. svibnja 2015.
U 2014. godini kakvoća mora za kupanje na riječkim plažama bila je izvrsna ili dobra, s time da je kakvoća mora na trima plažama ocijenjena zadovoljavajućom, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju, na kojem je ujedno najavljeno da će do 1. lipnja, kada službeno započinje sezona kupanja, plaže biti spremne za kupače.

više

Besplatni informatički tečaj.jpg

Prijave za besplatni informatički tečaj za umirovljenike, branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke i osobe s invaliditetom

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Do petka, 29. svibnja traju prijave za sudjelovanje u novom ciklusu informatičke edukacije osoba starije životne dobi, branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke i osobe s invaliditetom. Kroz projekt INCA, za koji je Grad Rijeka osigurao sredstva europskih fondova, besplatno će se obrazovati 100 građana i građanki koji će steći osnovna znanja korištenja računala i Interneta.

više

Predškolski odgoj u Gradu Rijeci

Rijeka, 26. svibnja 2015.
S obzirom na to da je Udruga Vrtić za svu djecu na današnjoj konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke ponovno iznijela netočne informacije, Grad Rijeka uputio je priopćenje za medije.

više

Putnički brod Thomson Majesty  (19).JPG

Prvi od osam ovosezonskih kruzera u riječkoj luci

Rijeka, 26. svibnja 2015.
U riječku luku jutros je uplovio putnički brod "Thomson Majesty", prvi od osam većih kruzera koji su ove sezone najavili pristajanje u riječku luku, kao rezultat intenzivnih napora Lučke uprave Rijeka, Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke na promociji Rijeke kao zanimljive kruzing destinacije.

više

Prezentacija razvojnih projekta KD VIK.jpg

Prezentacija razvojnih zahvata u vodoopskrbi i odvodnji

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Predstavnici KD Vodovod i kanalizacija prezentirali su članovima skupštine, gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave Rijeke i okolice koji su vlasnici ovog komunalnog društva, razvojne zahvate u vodoopskrbi i odvodnji, kako one koji su pri završetku, tako i one koji su u realizaciji i pripremi.

više

Prijam za sportašice 1.jpg

Prijam za uspješne rukometašice i košarkašice

Rijeka, 26. svibnja 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba „Kvarner“ i rukometašice Ženskog rukometnog kluba „Zamet“ koje su u ovoj natjecateljskoj sezoni postigle uspješne rezultate.

više

Regata u mornarskom veslanju 1.jpg

17. riječka regata Pomorskog fakulteta u mornarskom veslanju

Rijeka, 26. svibnja 2015.
U akvatoriju riječke luke u organizaciji Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održava se tradicionalna, 17. riječka regata Pomorskog fakulteta u mornarskom veslanju, koja je okupila 240 veslača i veslačica iz Hrvatske i Slovenije.

više

Društvo mulitpla skleroze 1.jpg

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Ususret Svjetskom danu multiple skleroze, koji se obilježava 27. svibnja, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije najavilo je aktivnosti kojima će se obilježiti taj dan. Također, predstavljeni su i rezultati provedbe projekta socijalnog poduzetništva osoba s invaliditetom Društva multiple skleroze PGŽ, pod nazivom Darivati.Može.Svatko.

više

Predavanje celijakalija 5.jpg

Održan skup "Zajedno za veću svjesnost o celijakiji"

Rijeka, 25. svibnja 2015.
U sklopu obilježavanja mjeseca svibnja - mjesec svjesnosti o celijakiji, a s ciljem senzibilizacije i edukacije javnosti o ovoj sve češćoj bolesti s kojom šira javnost još uvijek nije dovoljno upoznata, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održan je skup "Zajedno za veću svjesnost o celijakiji".

više

Dan otvorenih vrata udruga 1.jpg

Dani otvorenih vrata udruga, 28.-30. svibnja 2015. godine

Rijeka, 25. svibnja 2015.
Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira i ove godine "Dane otvorenih vrata udruga". Niz udruga u cijeloj Hrvatskoj otvorit će od 28. do 30. svibnja svoja vrata građanima, kako bi im približili svoje programe i aktivnosti. Na Danima otvorenih vrata građani će imati priliku sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

više

Watersport festival Rijeka.jpg

Najavljen prvi Watersport festival Rijeka

Rijeka, 22. svibnja 2015.
Od 20. do 22. lipnja na plaži Ploče ispod Bazena Kantrida održat će se prvi festival vodenih sportova, Watersport festival Rijeka. Festival uključuje prezentaciju vodenih sportova, izložbeni dio i zabavno-glazbeni dio, a u sklopu tog novog sportsko-rekreativnog događaja održat će se i već tradicionalna manifestacija Homo si plivat.

više

Otvorenje Fiumare 2.jpg

Otvoren Festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2015 – Mala barka

Rijeka, 21. svibnja 2015.
Proglašenjem najizvornije tradicijske barke te prigodnim programom ispred HNK Ivana pl. Zajca otvoren je 4. Festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2015 – Mala barka, međunarodni program valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine, koji se u Rijeci održava od 20. do 27. svibnja.

više

Muzejski terminal 1.jpg

Otvoren "Muzejski terminal“ u prostoru Zračne luke Rijeka

Rijeka, 20. svibnja 2015.
U prostoru Zračne luke Rijeka otvoren je "Muzejski terminal", jedinstven projekt muzeja na aerodromu s ciljem promocije muzejskih sadržaja i kulturne baštine primorskog kraja te oplemenjivanja prostora riječkog aerodroma. Prostor Zračne luke sada krasi niz izložaka iz riznica muzeja s područja Primorsko-goranske županije.

više

Tjedan upoznavanja groblja Europe.jpg

Najavljen Tjedan upoznavanja groblja Europe

Rijeka, 20. svibnja 2015.
Diljem europskih groblja tijekom mjeseca svibnja održava se manifestacija "Tjedan upoznavanja groblja", a od ove godine prigodnim programom na groblju Trsat po prvi puta obilježavanju se priključuje i Grad Rijeka. Programom će se ujedno obilježiti i stoga godišnjica vođenja knjige ukopa odnosno grobnih očevidnika za groblje Trsat.

više

Inca predstavljanje projekta 1.jpg

EU sredstva za projekte namijenjene starijima od 65 godina

Rijeka, 19. svibnja 2015.
Grad Rijeka dio aktivnosti namijenjenih osobama starijim od 65 godina sufinancirat će sredstvima Europske unije kroz projekt INCA. Riječ je o projektu za čije će provođenje Europska komisija Gradu Rijeci dodijeliti 307.000,00 Eura.

više

DPU_JR_Bok.jpg

Obavijest o započinjanju Javne rasprave - DPU stambenog područja Drenova-Bok

Rijeka, 18. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje započinjanje javnog uvida u prijedlog Detaljnog plana uređenja stambenog područja Drenova - Bok u Rijeci. Javna rasprava će trajati od 27. svibnja do 26. lipnja 2015. godine.

više

MO Škurinje.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova

Rijeka, 15. svibnja 2015.
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine započet će radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova. Na području Mjesnog odbora Škurinje radovi će se izvoditi u ulicama Tibljaška cesta, Škurinjska cesta, Škurinjskih boraca i Put Lovrankini. Radovi na području Mjesnog odbora Drenova izvodit će se u ulicama Braće Hlača, Drenovski put, Severinska, Ive Lole Ribara, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Škurinjskih žrtava, Kučićki put, Goranska, Kampanja i Paškinovac. Završetak radova predviđen je u lipnju 2016. g.

više

Najava Fiumare.jpg

Najavljeno četvrto izdanje Fiumare – festivala mora i pomorske tradicije

Rijeka, 14. svibnja 2015.
Na brodu Marina predstavljeno je 4. izdanje Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare. Festival Fiumare, ove godine s predznakom „Mala barka“ – međunarodnog programa valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine, održavat će se u razdoblju od 20. do 27. svibnja.

više

Ispravak natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 14. svibnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje ISPRAVAK Natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora koji je objavljen na WEB stranici Grada Rijeke dana 10. svibnja 2015. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 10. svibnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 45 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 10. svibnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

EUčinkovitost.jpg

Energetska obnova obiteljskih kuća

Rijeka, 30. travnja 2015.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Javni poziv objavljen na web stranici Fonda i vodič „Kako do bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća“ možete preuzeti u prilogu ovog članka.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više