Vojak.jpg

Obavijest o početku radova na obnovi toplovoda u naselju Vojak

Rijeka, 1. rujna 2015. god.
U sklopu obnove cjelokupnog sustava distribucije toplinske energije toplane na Vojaku, u srijedu, 2. rujna 2015. godine započinju radovi obnove toplovoda iz postojeće toplane Vojak prema stambenim zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži. Planirani datum završetka radova je predviđen do početka sezone grijanja.

više

Jadranske igre- najava na Korzu.jpg

Međunarodno polufinale Jadranskih igara u Rijeci

Rijeka, 1. rujna 2015.
Sportsko-zabavna manifestacija Jadranske igre gostuje u Rijeci na Bazenima Kantrida, gdje će se u petak 4. i u nedjelju 6. rujna održati međunarodna polufinala šeste sezone natjecanja.

više

Tić logo.jpg

Počinje novi ciklus "Škole za razvedene roditelje"

Rijeka, 1. rujna 2015.
U utorak, 29. rujna u Dječjem domu "Tić" započinje novi ciklus "Škole za razvedene roditelje" – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 29. rujna do 27. listopada tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.

više

Radovi u ulici Riva 1.jpg

Radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
Danas su započeli radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva. Radovi se izvode od Trga Žabica do raskrižja sa Henckeovom ulicom i ulicom Riva boduli, u tri faze.  Za svo vrijeme izvođenja radova u Ulici Riva u funkciji će biti dva prometna traka.

više

Garaža Zagrad B ulaz.jpg

Početak naplate parkiranja u garaži Zagrad B

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
Rijeka plus d.o.o obavještava sve korisnike usluge parkiranja, da od utorka, 1. rujna 2015. g. počinje naplata parkiranja u novootvorenoj garaži Zagrad B, i to po akcijskim cijenama. Do konca godine parkiranje će se radnim danom i subotom od 7 do 18 sati plaćati 7 kuna po satu, a u navedeno vrijeme svaki treći i idući sat naplaćivat će se po cijeni od 4 kune. U vremenu od 18 do 7 sati cijena parkinga iznosit će 3 kune po satu, a ista cijena vrijedit će nedjeljom i blagdanom i to u vremenu od 0 do 24 sata.

više

Vojko Obersnel i saborski zastupnici.jpg

Proslavljena 300. obljetnica krunjenja slike Majke Božje Trsatske “Majke Milosti”

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
U Trsatskom svetištu jučer je proslavljena 300. obljetnica krunjenja slike Majke Božje Trsatske "Majke Milosti". Euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s riječkim nadbiskupom i metropolitom Ivanom Devčićem, ljubljanskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Zoreom, te drugim biskupima i svećenicima. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

više

Prijem novog talijanskog konzula.jpg

Prijam za novog Generalnog konzula Republike Italije

Rijeka, 28. kolovoza 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za novog generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Paola Palminterija koji je na dužnost stupio 24. kolovoza 2015. godine. Generalnog konzula primili su gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac.

više

Preregulacija prometa.jpg

Preregulacija prometa u dijelu ul. Erazma Barčića – I. faza

Rijeka, 27. kolovoza 2015.
Tijekom petka, 28. kolovoza 2015. godine izvršit će se preregulacija prometa u dijelu ul. Erazma Barčića, a sve u cilju omogućavanja što bržeg i što kraćeg dolaska vozilima iz smjera Jadranskog trga do garažnih objekata „ZAGRAD A“ i „ZAGRAD B“. Promet će se preregulirati iz jednosmjernog u dvosmjerni pravac kretanja, na dijelu ulice Erazma Barčića, i to od kbr. 10 do raskrižja s ulicom Ivana Pavla II i Ivana Dežmana.

više

Knjižnica.jpg

Cjelodnevno radno vrijeme Gradske knjižnice Rijeka

Rijeka, 26. kolovoza 2015.
Cjelodnevno radno vrijeme Gradske knjižnice Rijeka počinje 31. kolovoza u svim odjelima i ograncima osim u Središnjem odjelu (obje lokacije: Palača Modello i prizemlje Filodrammatice), gdje cjelodnevni rad kreće od 7. rujna, zbog dodatnih radova u prostoru Filodrammatice.

više

Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u riječkim osnovnim školama

Rijeka, 24. kolovoza 2015.
Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke raspisao je javni poziv u svrhu osiguranja pomoćnika u nastavi za neposredan odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Rijeka. Rok za podnošenje prijava je 2. rujna 2015. godine.

više

Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 24. kolovoza 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, temeljem Odluka Gradonačelnika od  22.07.2015 godine objavljuje natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za sljedeće lokacije: Plase, Srdoči, Trsat-Sušak, Kozala, Baredice, Draga, Soldanac, Mario Gennari, Rujevica, Smućeni Breg, Mihačeva Draga, Vežica, Kostabela, Zamet, Kantrida, Krnjnevo, Pehlin, Turnić, Podmurvice, Škurinjska Draga, Banderovo, Rastočine, Grbaste.

više

Ulica M.Lovraka Srdoči- radovi.jpg

U tijeku veliki komunalni radovi u Rijeci

Rijeka, 13. kolovoza 2015.
U sklopu velikog investicijskog ciklusa Vodovoda i kanalizacije, trenutno se u Rijeci provodi niz radova na izgradnji kanalizacije i obnovi vodovoda. Komunalni radovi aktualni su na Srdočima, Drenovi, Brašćinama i Pulcu, Škurinjama, Pehlinu, Zametu, Gornjem Zametu i Kostabeli.

više

park za pse na Vezici.JPG

Uređen još jedan park za pse

Rijeka, 12. kolovoza 2015.
U Ulici Braće Pavlinić, na području Mjesnog odbora Podvežica, Grad Rijeka uredio je još jedan park za pse. Riječ je o drugom parku za pse u Rijeci, a prvi je uređen u Ulici Petra Kobeka tijekom prošle godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 26. srpnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 43 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Problem dostave uplatnica za otplatu stanova - obavijest građanima o načinu obračuna zateznih kamata

Rijeka, 29. srpnja 2015.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava građane da će, zbog problema s poštanskim operatorom i neurednom dostavom redovnih mjesečnih uplatnica, dužnicima temeljem sklopljenih ugovora o prodaji stanova za plaćanja izvršena do 31. kolovoza 2015. godine zatezne kamate se neće obračunavati.

više

Obilazak garaže Zagrad B 1.jpg

Od 1. kolovoza parkiranje u novoj garaži ''Zagrad B''

Rijeka, 24. srpnja 2015.
Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je novu garažu „Zagrad B“, koja će svoje rampe otvoriti 1. kolovoza. Parkiranje će do kraja kolovoza biti besplatno, a naplata kreće od 1. rujna. Garaža "Zagrad B" raspolaže s 298 parkirnih mjesta, od čega je 15 mjesta prilagođeno osobama smanjene pokretljivosti. U sklopu ulazne etaže garaže postavljena su četiri aparata za punjenje električnih vozila.

više

Nova regulacija prometa.jpg

Od 1. rujna nova regulacija prometa u ulicama Dolac, Barčićeva, Strohalova i Frana Kurelca

Rijeka, 22. srpnja 2015.
U cilju olakšavanja pristupa javnim garažama u ulici Ivana Pavla II. iz smjera glavnih prometnih koridora, Adamićeve ulice i ulica Fiorello la Guardia i Pomerio te s ciljem poboljšanja protoka vozila, od 1. rujna uvodi se nova regulacija prometa u ulicama Dolac, Barčićeva, Strohalova i Frana Kurelca.

više

Raskršće Mate Lovraka.jpg

Izvođenje radova na gradnji kanalizacije na području MO Srdoči

Rijeka, 14. srpnja 2015.
U srijedu, 15. srpnja 2015. g. započinje gradnja 3.030 metara kanalizacije za oko 90-tak građevina na području Mjesnog odbora Srdoči, u ulicama Markovići, Kurirski put, Diraki, Tonžino i Mate Lovraka. Istovremeno će se u ovim ulicama izvoditi i prateći radovi na 830 metara vodovoda. Završetak radova predviđen je u svibnju 2016. godine. Radovi će se izvoditi po dionicama. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti u Ulici Mate Lovraka.

više

Grobnička_cesta.jpg

Radovi na uređenju bankine u Ulici Grobnička cesta

Rijeka, 13. srpnja 2015.
U utorak 14. srpnja 2015. g. započet će radovi na uređenju bankine u Ulici Grobnička cesta. Riječ je o zahvatu iz Programa prioriteta MO Orehovica. Radovi će se odvijati sa sjeverne strane prometnice i pratiti pravcem dijelove postojeće bankine u dužini od 355 m. Izvođač radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. iz Rijeke. Vozače upozoravamo da se u zoni gradilišta kreću smanjenom brzinom uz pojačane mjere opreza te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

više

Rijeka plus.jpg

Informacije o parkiralištima i drugim uslugama Rijeka plus-a

Rijeka, 13. srpnja 2015.
Došli ste u Rijeku i želite parkirati vozilo, kupiti kartu za javni gradski prijevoz? Želite razgledati Rijeku i Opatiju na turističkim autobusom ili unajmiti gradski bicikl i upoznati Rijeku iz nove perspektive? Organizirate izlet ili putovanje i potreban vam autobus ili kombi vozilo? Vaše vozilo nije ispravno i tražite pouzdan servis? Sve navedene usluge kao i još mnoge druge pruža RIJEKA plus d.o.o.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

EPSA logo.jpg

E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke među najboljim europskim projektima

Rijeka, 29. lipnja 2015.
Projekt E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke prepoznat je kao jedan od najboljih europskih projekata na natječaju pod nazivom European Public Sector Award, čija je ovogodišnja tema bila partnerstvo javnog sektora u stvaranju boljeg društva (‘The Public Sector as Partner for a Better Society’).

više

EBRD Podmurvice i Pehlin.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu na Pehlinu i Podmurvicama

Rijeka, 19. lipnja 2015.
U utorak, 23. lipnja 2015. godine započet će na području mjesnih odbora Pehlin i Podmurvice prva grupa radova na gradnji ukupno 6.405 metara kanalizacije te rekonstrukciji i gradnji 4.310 metara vodovoda za više od 180 građevina. Završetak svih radova, koji se odvijaju u sklopu projekta EBRD, predviđen je u srpnju 2016. godine.

više

Poklon-bon za nabavu knjiga za OŠ u 2015./2016.

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Grad Rijeka dodjeljuje socijalno ugroženim građanima čija su djeca polaznici osnovne škole poklon-bon za nabavu knjiga za osnovnu školu u vrijednosti od 250 do 1000 kuna, ovisno o razredu koji dijete pohađa i uvjetu Socijalnog programa Grada Rijeke koji kućanstvo ili dijete zadovoljava. Korisnici su dužni čuvati dobivene školske knjige i vratiti ih Gradu Rijeci po završetku školske godine 2015./2016. kako bi se mogle koristiti i sljedeće školske godine. Građani putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke mogu saznati mogu li postati korisnici ove pomoći i kako podnijeti zahtjev.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

ID_PPU_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

više

ID_GUP_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

više

E30_Slicica.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu.

više

ID_DPU_Srdoci_orto.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči.

više

MO Škurinje.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova

Rijeka, 15. svibnja 2015.
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine započet će radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova. Na području Mjesnog odbora Škurinje radovi će se izvoditi u ulicama Tibljaška cesta, Škurinjska cesta, Škurinjskih boraca i Put Lovrankini. Radovi na području Mjesnog odbora Drenova izvodit će se u ulicama Braće Hlača, Drenovski put, Severinska, Ive Lole Ribara, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Škurinjskih žrtava, Kučićki put, Goranska, Kampanja i Paškinovac. Završetak radova predviđen je u lipnju 2016. g.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više