Eko akcijom očišćen dio Brajdice

Rijeka, 23. travnja 2012.
U sklopu eko akcije koju je MO Centar – Sušak organizirao protekle subote, 21. travnja, očišćen je dio područja Brajdice.  Akcija se provela u vremenu od 9 do 13 sati, kao dio kampanje „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“.

volonter sakuplja stare madrace.jpg Ovo područje je odabrano za čišćenje radi učestalih pritužbi građana koji ovdje stanuju ili prolaze. Stoga se očekivao njihov veći odaziv koji je nažalost izostao. Radi se o prostoru koje je pomorsko dobro, na kojem postoji nekoliko deponija neadekvatno odbačenog otpada ( o čemu je pisao i Novi list), te ostataka cijevi i kablova ostavljenih ovdje nakon puštanja u promet ceste D-404. 
deponij.jpg
To je slika koju s nove ceste D-404 imaju prilike vidjeti svi sudionici u prometu, te šetači i grupe sportaša koje na nogostupu ove ceste odrađuju treninge trčanja.

 

 volonteri u akciji.jpg U subotnjoj akciji planirano je čišćenje sjevernog rubnog dijela Brajdice na potezu od bivše zgrade Crvenog križa do „Karingtonke“. Akciji se odazvalo 6 ljudi koji su uspjeli očistiti dio planirane površine. Za odvoz kamionom (grajferom) pripremljeno je oko 30 m³ smeća. Našlo se tu trulih paleta, odbačenih madraca, granja, najlon vreća, plastičnih kanti i slično.


 

otpad pripremljen za odvoz grajferom.jpg

 

Ostalo je, međutim, još mnogo posla kako bi se područje Brajdice dovelo u red, a ljudima omogućio pristojan život na tom području.

 
mail print