Završen postupak mirenja između predstavnika sindikata djelatnika u kulturi i predstavnika poslodavaca

Rijeka, 24. veljače 2017.
U petak, 24. veljače, neuspješno je završen postupak mirenja između predstavnika Sindikata djelatnika u kulturi i predstavnika poslodavaca – Grada Rijeke i ustanova u kulturi čiji je osnivač Grad Rijeka (HNK Ivana pl. Zajca, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Muzej grada Rijeke i Gradska knjižnica).

više

Obavijest o preusmjeravanju prometa i zabrani parkiranja u petak 24., subotu 25. i nedjelju 26. veljače

Rijeka, 23. veljače 2017. 
Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke, u nedjelju 26. veljače 2017. godine, od 9 do 22 sat,a za sav će promet u cijelosti biti zatvoreno središte grada omeđeno sljedećim ulicama: Riva – Riva Boduli – Ulica Ivana Zajca – Fiumara – Scarpina ulica – Adamićeva ulica – Zadarska ulica, a prometovanje neće biti moguće ni u svim ulicama južno od Korza do obale.

više

Najava finala Karnevala (2).JPG

Najavljena 34. Međunarodna karnevalska povorka i posljednji programi Riječkoga karnevala

Rijeka, 24. veljače 2017.
Riječki karneval 2017. svoj će vrhunac doživjeti za vikend - u subotu 25. veljače u Guvernerovoj palači bit će održan Humanitarni karnevalski bal, a u nedjelju 26. veljače na 34. Međunarodnoj karnevalskoj povorci učestvovat će više od 10 400 sudionika u 110 karnevalskih grupa.

više

Posjet francuskog veleposlanika (1).JPG

Novi francuski veleposlanik Nj.E. Philippe Meunier u posjetu Rijeci

Rijeka, 24. veljače 2017.
Novi francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Nj.E. Philippe Meunier posjetio je Rijeku i susreo se s predstavnicima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Teme sastanka bile su kulturna i gospodarska suradnja Francuske i Hrvatske, pogotovo Rijeke i Primorsko-goranske županije.

više

CACIB Rijeka 2017.jpg

Međunarodna izložba pasa CACIB 2017.

Rijeka, 21. veljače 2017.
Nakon iznimno posjećenih međunarodnih izložbi pasa održanih u protekle tri godine, Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, u subotu 25. i nedjelju 26. veljače ponovno organizira Međunarodnu izložbu pasa CACIB u Centru Zamet i na trgu ispred Centra.

više

Donacija KBC Rijeka (2).JPG

KBC-u Rijeka doniran ultrazvučni aparat za liječenje djece sa srčanim bolestima

Rijeka, 20. veljače 2017. 
Ultrazvučni aparat vrijedan 500.000 kuna, koji će svoju primjenu naći u pedijatrijskoj kardiologiji, kao i tijekom raznih zahvata u liječenju djece i odraslih, doniran je Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Uređaj je kupljen sredstvima prikupljenim na humanitarnom koncertu José Carrerasa održanom u pulskoj Areni u srpnju 2016., u organizaciji Bina-Istre i uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske, Grada Rijeke, Primorsko-goranske i Istarske županije.

više

Grad Rijeka otvorio Savjetovanje s građanima o Pravilniku o provedbi tzv. jednostavne nabave

Rijeka, 20. veljače 2017.
Grad Rijeka otvorio je na svojim stranicama E-konzultacija Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave  koja se odnosi na nabavu roba i usluga čija je vrijednost manja od 200.000 kn, odnosno na nabavu radova vrijednosti manje od 500.000 kuna.

više

Dječja povorka 2017 (4).JPG

21. Dječja karnevalska povorka rasplesala Korzo

Rijeka, 18. veljače 2017.
U ovogodišnjoj raspjevanoj i rasplesanoj Dječjoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je skoro 4 500 veselih maškara raspoređenih u 64 grupe, a u svojim najrazličitijim oblicima i bojama dodatno su osunčale riječko Korzo.

više

Poziv obveznicima spomeničke rente za dostavu podataka radi utvrđivanja obveze za 2017. godinu

Rijeka, 15. veljače 2017.
Pozivaju se  fizičke i pravne osobe, obveznici poreza na dohodak ili poreza na dobit koji obavljaju gospodarsku djelatnost u poslovnom prostoru smještenom u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturno-povijesne cjeline, da u svrhu utvrđivanja obveze i visine spomeničke rente za 2017. godinu, dostave Odjelu gradske uprave za komunalni sustav podatke o korisnoj površini tog poslovnog prostora kao i sve druge podatke koji mogu utjecati na utvrđivanje obveznika i visine spomeničke rente najkasnije do 31. 3. 2017. godine.

više

Obilazak H-zgrade (1).JPG

Obilazak radova u H-objektu bivšeg kompleksa Rikard Benčić

Rijeka, 17. veljače 2017. 
U svrhu preseljenja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u H-zgradi bivšeg kompleksa Rikard Benčić, u dijelu prizemlja i na prvom katu, izvode se građevinski, obrtnički i instalaterski radovi prema glavnom projektu izrađenom po glavnom projektantu Dinku Peračiću, dipl.ing.arh. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 6,8 milijuna kuna, a sredstva se izdvajaju iz proračuna Grada Rijeke.

više

Prodaja ulaznica za Humanitarni karnevalski bal

Rijeka, 17. veljače 2017.
U Turističkom informativnom centru (TIC), Korzo 14, u tijeku je prodaja ulaznica za Humanitarni karnevalski bal koji će se održati u subotu, 25. veljače 2017. godine, u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

više

ELEN punionica Delta (2).JPG

Puštena u rad prva javna ELEN punionica za vozila na električni pogon

Rijeka, 17. veljače 2017. 
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i voditelj tima za eMobilnost HEP grupe Matjaž Prah na parkiralištu Delta pustili su u trajni rad prvu javnu ELEN punionicu za vozila na električni pogon u Rijeci. Grad Rijeka je ostvario ovu suradnju s HEP-om u skladu s odrednicama Europske unije da se u urbani prometni sustav grada postupno uvode vozila koja koriste obnovljive izvore energije.

više

Rijeka psihologije (2).jpg

Još jedna Rijeka psihologije s najbogatijim programom do sada

Rijeka, 17. veljače 2017.
Od 20. do 26. veljače 2017. godine, šestu godinu zaredom, u Rijeci i okolici održat će se dosad programom najbogatija manifestacija Rijeka psihologije, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke. Rijeka psihologije projekt je suradnje sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pritom ima i humanitarni karakter.

više

Načelnica PU PG Senka Šubat.jpg

Zadovoljstvo sigurnosnim stanjem u Rijeci

Rijeka, 14. veljače 2016.
Prema izvješću kojeg je na gradonačelnikovom kolegiju iznijela načelnica PU Primorsko-goranske Senka Šubat, stanje sigurnosti na području grada Rijeke u 2016. godini obilježeno je smanjenjem broja ukupno evidentiranih kaznenih djela za 20,2 %. U 2016. godini nije bilo značajnijih incidenata pa je ocjena sigurnosnog stanja u Rijeci više nego zadovoljavajuća.

više

Predstavljanje nagrada Zelena povelja 1.jpg

Grad Rijeka najuspješniji po povlačenju sredstava za europske projekte

Rijeka, 14. veljače 2017.
Ne računajući sredstva za izgradnju Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina, Grad Rijeka je proteklih godina za čitav niz projekata iz Pretpristupnih programa, Programa Unije, Transnacionalnih programa te kroz Strukturne i investicijske fondove realizirao oko 40.000.000 kuna, od čega je EU sufinanciranje iznosilo oko 30.000.000 kuna. Međunarodno udruženje Eurocities - mreža velikih europskih gradova, nedavno je Gradu Rijeci dodijelilo prestižnu nagradu za ICT for Energy Efficiency – Informatičke i komunikacijske tehnologije za energetsku učinkovitost u gradovima.

više

Natječaj za Direktora Sektora za kulturu i Voditelja razvoja EPK 2020

Rijeka, 13. veljače 2017.
Trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. dana 13.02.2017. godine raspisalo je natječaje za dva radna mjesta: Direktor Sektora za kulturu i Voditelja razvoja. Prijave na natječaj podnose se najkasnije do 6. 3. 2017. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 12. veljače 2017.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Otvorena konzultacija s građanima o novoj odluci o grobljima

Rijeka, 10. veljače 2017.
Grad Rijeka je na stranicama E-konzultacija (ekonzultacije.rijeka.hr) objavio Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o novoj Odluci o grobljima. Tematika se tiče svih građana, ali i trgovačkih društva ili obrta registriranih za obavljanje pogrebničke djelatnosti, pa se tako na uključivanje u Savjetovanje pozivaju svi zainteresirani građani i gospodarski subjekti.

više

Press Energo.JPG

Energo d.o.o. rezimirao uspješnu 2016. godinu i najavio nove aktivnosti

Rijeka, 9. veljače 2017.
Prošla je godina za Energo bila godina pravične tarife, zadovoljnih korisnika i uspješnog poslovanja. Analiza računa toplinske energije za siječanj ove godine pokazuje da su računi manji, unatoč najnižim temperaturama u zadnje tri godine, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su ujedno najavljene nove investicije, podizanje razine automatizacije postojećih toplana te prelazak na 24-satni rad u toplovodnom režimu radi smanjenja gubitaka.

više

radovi.jpg

Privremeno pretvaranje raskrižje ulica Osječka – Škurinjska cesta – Ivo Lole Ribara u kružni tok

Rijeka, 9. veljače 2017.
Za potrebe izvođenja radova rekonstrukcije i uređenju raskrižja ulica Osječka – Škurinjska cesta – Ivo Lole Ribara, u subotu 11. veljače 2017. godine bit će postavljena privremena prometna signalizacija, kojom će se promet u raskrižju regulirati kružno. Privremena regulacija bit će na snazi do konca mjeseca svibnja.

više

Obnova OŠ Nikola Tesla (1).JPG

Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikola Tesla

Rijeka, 6. veljače 2017. 
Radovima energetske obnove zgrade Osnovne škole Nikola Tesla zamijenjena je kompletna vanjska stolarija, postavljena toplinska izolacija potkrovlja i dvaju ravnih krovova t obnovljena fasada Škole, čime je postignuta visoka energetska učinkovitost i ušteda u potrošnji energije. Radovi su vrijedni 7,1 milijun kuna, od čega je Grad Rijeka kao osnivač Škole osigurao 3,4 milijuna kuna.

više

Javni poziv za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2017. godini

Rijeka, 31. siječnja 2017.
Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb objavljuje Javni poziv za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2017. godini

više

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva

Rijeka, 1. veljače 2017.
Grad Rijeka raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Prijave se mogu podnijeti za dodjelu tromjesečne ili polugodišnje potpore književnom stvaralaštvu. Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni. Prijave će procijeniti Kulturno vijeće Grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave na web stranicama Grada Rijeke.

više

Lakše i brže do mjesečne pokazne karte

Rijeka, 20. siječnja 2017.
Svi korisnici pokaznih karata KD Autotrolej za mjesec veljaču njihovo mjesečno pravo moći će kupiti i upisati na čak 101 novom prodajnom mjestu. Riječ je o kioscima Tiska i INovina gdje se, nakon provedenog testiranja, kreće sa prodajom mjesečnih prava za vožnju Autotrolejovim autobusima.

više

Predstavljanje portala 1.jpg

Uz novu verziju portala www.rijeka.hr, predstavljeni i portali otvorenih podataka te e-usluga Grada Rijeke

Rijeka, 25. siječnja 2017.
Beta verzija redizajniranog gradskog portala www.rijeka.hr kao i novi portal otvorenih podataka i portal e-usluga Grada Rijeke predstavljeni su danas javnosti. Putem e- konzultacija i kontaktnog obrasca na svakoj pojedinoj stranici gradskog portala www.rijeka.hr, građani će u narednih mjesec dana moći dati svoje sugestije, primjedbe ili ponuditi ispravak informacije.

više

Najava Riječkog karnevala.JPG

Najavljen Riječki karneval 2017.

Rijeka, 13. siječnja 2017.
Izborom kraljice i primopredajom ključa grada, 20. siječnja ove godine počinje 34. međunarodni Riječki karneval koji će trajati sve do 26. ožujka. Karnevalska događanja počinju već u petak, 17. siječnja, kada će zvuk antonjskog roga i podizanje karnevalske zastave označiti početak maškaranih događanja, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke.

više

Anketa za SmartCity/Broadband

Koncept “Pametni grad” sastavni je dio Digitalne Agende 2010. - 2020. za Europu koja je pokrenuta u svibnju 2010. godine kao jedna od sedam vodećih inicijativa Strategije Europa 2020.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više