Tour of Croatia Rijeka 1.jpg

Kroz Rijeku prošla Međunarodna biciklistička utrka "Tour of Croatia"

Rijeka, 24. travnja 2015.
Na svojoj 3. etapi od Plitvica do Učke kroz Rijeku su prošli sudionici Međunarodne biciklističke utrke  "Tour of Croatia 2015 – Race through the natural beauty". Radi se o međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci koja se ove godine premijerno održava od 22.do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

više

Rijeka, sjećamo se.jpg

Otvorenje izložbe Rijeka, sjećamo se

Rijeka, 24. travnja 2015
U ponedjeljak, 27. travnja 2015. godine, u 11 sati, na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16, održat će se otvorenje izložbe Rijeka, sjećamo se postavljene u povodu 70. godišnjice oslobođenja Rijeke u Drugom svjetskom ratu. U slučaju kiše otvorenje izložbe bit će u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje.

više

Upisi u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2015./2016. godinu

Rijeka, 24. travnja 2015.
Dječji vrtić Rijeka donio je novu Odluku o upisu djece i o mjerilima upisa za pedagošku 2015./2016. godinu koja sadrži podatke o vrstama programa odgoja i obrazovanja koje provodi Dječji vrtić Rijeka, uvjete upisa (za dosadašnje korisnike usluga i za novoprijavljene), način ostvarivanja prednosti pri upisu, način provođenja upisa te rokove za prijavu djece predškolske dobi u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2015./2016. godinu.

više

iGre.jpg

7. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

Rijeka, 24. travnja 2015.
U subotu, 25. travnja s početkom u 9,30 sati u Dvorani mladosti će se održati 7. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju. Cilj manifestacije je djeci s teškoćama u razvoju omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivnu percepciju, poboljšanje senzorskih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi, druženje i veselje te prihvaćanje u društvu i od strane zajednice.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Marktplatz Neuss.jpg

Izaslanstvo Grada Rijeke u Neussu na svečanom obilježavanju 25. obljetnice prijateljske suradnje dvaju gradova

Rijeka, 24. travnja 2015.
Izaslanstvo Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom boravit će od 24. do 26. travnja u njemačkom gradu Neussu, na svečanom obilježavanju 25. obljetnice prijateljske suradnje dvaju gradova. Neuss je grad sa 160,000 stanovnika, površine 99,48 km², smješten na zapadnoj obali Rajne nasuprot Düsseldorfu, na sjecištu povijesnih i suvremenih trgovačkih puteva. Aktualni gradonačelnik Neussa je dr. Herbert Napp, a Ugovor o prijateljskoj suradnji potpisan je 1990. godine, u lipnju u Neussu te krajem rujna u Rijeci.

više

Radionice EnterYouth 1.jpg

Poduzetnici početnici stekli nova znanja u sklopu projekta EnterYOUTH

Rijeka, 24. travnja 2015.
U sklopu projekta EnterYOUTH, koji provodi Grad Rijeka s partnerima iz Hrvatske i Slovenije, u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin održane su tri radionice namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osoba s poslovnom idejom. Među učesnicima besplatnih radionica RRA Porin odabrala je deset onih kojima će pomoći u izradi poslovnog plana.

više

Uručenje donacije s Humanitarnog bala.jpg

PEGAZU-u uručena donacija prikupljena na Humanitarnom balu održanom u sklopu 32. međunarodnog riječkog karnevala

Rijeka, 23. travnja 2015.
Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom rotarijanskom balu, održanom u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, u sklopu 32. Međunarodnog riječkog karnevala, prikupljeno je 93.628,98 kuna. Ta su sredstva uplaćena na žiro računa Kluba za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka, a njime su kupljeni konj i sedlo za potrebe terapijskog jahanja i natjecanja.

više

Strategija razvoja vjerskog turizma 1.jpg

Radionice u sklopu izrade Strategije razvoja vjerskog turizma grada Rijeke do 2020.

Rijeka, 23. travnja 2015.
U sklopu izrade Strategije razvoja vjerskog turizma grada Rijeke do 2020. godine, koju za Turističku zajednicu grada Rijeke izrađuje Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Ika, tijekom današnjeg dana održat će se tri radionice za glavne dionike vjerskog turizma, od predstavnika vjerskih zajednica preko gradske uprave i drugih pratećih službi do predstavnika turističkog sektora.

više

Olimpijski festival dječjih vrtića plakat.jpg

Olimpijski festival dječjih vrtića Rijeke

Rijeka, 23. travnja 2015.
U subotu, 25. travnja u 9,30 na Stadionu Kantrida započet će 14. olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke, kojeg pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organiziraju Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka. U gradskom natjecanju sudjelovat će 480 djece riječkih dječjih vrtića, a pobjednik će predstavljati Rijeku na županijskom natjecanju.

više

Dani zdravlja logo.jpg

Najavljeni osmi Dani zdravlja

Rijeka, 23. travnja 2015.
Od 27. do 30. travnja u organizaciji Udruge FOSS MedRi, koju čine  studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci, po osmi put održat će se manifestacija Dani zdravlja. Ovogodišnji Dani zdravlja obuhvatit će dobrovoljno darivanje krvi, akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi te predavanje o kardiovaskularnim bolestima i dijabetesu.

više

Ex Bernardi.jpg

Konferencija i sajam Creative StartUp

Rijeka, 22. travnja 2015.
U okviru europskog projekta Creative StartUp, u gradskom prostoru u Ulici Ivana Grohovca 1A (ex Bernardi), od 7. do 9. svibnja održavat će se konferencija i sajam Creative Startup, uz popratni kulturni i klupski program, s osnovnim ciljem međunarodnog predstavljanja riječkih i regionalnih kreativaca.

više

eduroam pres 1.jpg

Rijeka postaje eduroam grad

Rijeka, 22. travnja 2015.
Ususret Europskim sveučilišnim igrama (ESI), koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci i ugostiti preko 5000 studenata sportaša, zahvaljujući suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Grad Rijeka svrstao se uz bok malobrojnih europskih gradova koji putem svoje bežične mreže nude uslugu eduroam i tako postao eduroam grad.

više

Potpis ugovora 3 medijska regata.jpg

Potpisani ugovori o suorganizaciji 3. europske medijske regate

Rijeka, 22. travnja 2015.
Rijeka i njezina luka ugostit će brojne nautičare i predstavnike medija na 16. Fiumanki koja će se održati u Rijeci, od 11. do 13. lipnja 2015. U sklopu Fiumanke održat će se i 3. europska medijska regata čiji su suorganizatori Grad Rijeka, Hrvatska radiotelevizija i agencija 2. mjesto iz Rijeke.

više

Socijalna samoposluga 1.jpg

Socijalna samoposluga Rijeka slavi četvrti rođendan

Rijeka, 22. travnja 2015.
Socijalna samoposluga „Kruh sv.Elizabete“ Rijeka nastala s ciljem pomoći socijalno ugroženim građanima, već četiri godine uspješno pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Povodom četvrtog rođendana, a s ciljem promocije svojih aktivnosti, u razdoblju od 22. do 25. travnja, pripremljen je i prigodni program.

više

Redovna travanj.jpg

Razvojni zahvati u vodoopskrbu i odvodnju vrijedni 2,2 milijarde kuna

Rijeka, 21. travnja 2015.
Posljednjih godina na području grada Rijeke izvršena su velika ulaganja u gradnju komunalnih vodnih građevina, a investicijski ciklus, koji se prvenstveno odnosi na sustav javne odvodnje, nastavit će se i u narednom razdoblju, rekao je na svojoj redovnoj konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Vrijednost ulaganja koja su trenutno u realizaciji te pripremi procjenjuje se na oko 2,216 milijarde kuna ili 288 milijuna eura.

više

Natječaj Drago Gervais najava.jpg

Novi ciklus Književne nagrade Drago Gervais

Rijeka, 20. travnja 2015.
Odbor Književne nagrade Drago Gervais objavio je Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.g. Riječ je o Nagradi koja se dodjeljuje u dvije kategorije: za najbolje neobjavljeno književno djelo i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika. Natječaj ostaje otvoren do 31. svibnja.

više

Festival znanosti otvorenje 1.jpg

Otvoren 13. Festival znanosti u Rijeci

Rijeka, 20. travnja 2015.
Svečanošću u Gradskoj vijećnici otvoren je 13. Festival znanosti Rijeka, koji se od 20. do 24. travnja održava u organizaciji Udruge Zlatni rez i brojnih suorganizatora, s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima. U sklopu ovogodišnjeg festivala, čija je glavna tema "Sunce", u Rijeci će se održati preko 150 programa na 18 lokacija. Ulaz na sve programe je besplatan.

više

Prijam za uspješne sportaše 1.jpg

Prijem za sportaše koji su ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima

Rijeka, 20. travnja 2015.
Predstavnici Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke održali su prijam za sportaše, koji su u drugom dijelu 2014. i početkom 2015. godine ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

više

Počeo Tjedan intelektualnog vlasništva.jpg

Počeo tjedan intelektualnog vlasništva

Rijeka, 20. travnja 2015.
U Znanstveno - tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci danas je počeo Tjedan intelektualnog vlasništva koji se u razdoblju od 20. do 24. travnja održava na raznim lokacijama. Ovim događajem želi se istaknuti važnost zaštite intelektualnog vlasništva, te probuditi svijest građana kako bi štitili svoju inovativnost i kreativnost.

više

Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.

Rijeka, 18. travnja 2015.
Na temelju članka 9. stavka 1. Odluke o književnoj nagradi Drago Gervais (Službene novine Primorsko-goranske županije br. 22/07 i 40/09) Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisuje Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.g. Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva.

više

Student Day 2015.jpg

Najavljeno šesto izdanje Student Day Festivala

Rijeka, 17. travnja 2015.
Najnovije izdanje Student Day Festivala, koje će se održati 29. i 30. svibnja u Rijeci, nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni program te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Ovaj specifičan urbani festival tijekom šest godina postojanja prometnuo se u najveću studentsku zabavu u regiji.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Vikend škola poduzetništva.jpg

Vikend-škola poduzetništva za učenike riječkih osnovnih škola

Rijeka, 16. travnja 2015.
U okviru K.E.Š. programa koji se već sedam godina provodi u Rijeci s ciljem stjecanja poduzetničkih kompetencija mladih, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke i Dom mladih organiziraju Vikend-školu poduzetništva 2015. koja će se na temu "KESH UP – strategija i promocija nove računalne igre koja simulira poduzetničke procese", održati od 8. do 10. svibnja u dječjem odmaralištu Dvorac Stara Sušica.

više

Predstavljanje programa 70. obljetnice.jpg

Predstavljen program obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 13. travnja 2015.
Ove godine obilježava se 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata i oslobođenja Rijeke. Tim su povodom Grad Rijeka, Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke i Savez antifašističkih boraca i antifašista pripremili program, u sklopu kojeg će na Korzu biti postavljena izložba "Rijeka, sjećamo se – Fiume, ricordi“ - Fotografski vremeplov, 1945.-1947., s fotografijama iz fundusa Muzeja grada Rijeke.

više

Startup - logo.jpg

Raspisan javni poziv za ulazak četvrte generacije u Startup inkubator Rijeka

Rijeka, 13. travnja 2015.
Od 13. do 24. travnja otvorene su prijave za ulazak četvrte generacije timova u Startup inkubator Rijeka. Poziv je otvoren za mlade ljude s poduzetničkom idejom, kojima se otvara prilika da svoju poslovnu ideju kroz besplatni šestomjesečni boravak u adekvatno uređenom prostoru uz podršku mentora razrade do proizvoda spremnog za tržište.

više

Najava 11. Zborovanja izviđača.jpg

11. Zborovanje saveza izviđača Hrvatske

Rijeka, 8. travnja 2015.
Savez izviđača Hrvatske (SiH), po jedanaesti put organizira Zborovanje (okupljanje) izviđača svih dobnih skupina i kategorija članstva. Riječ je o jednoj od najvažnijih aktivnosti u organizaciji SiH-a. Domaćin Zborovanja, koje će se održati na području Sveučilišnog kampusa na Trsatu, 23.-24. svibnja ove godine je Savez izviđača Rijeke. Zborovanje se održava pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

više

Igralište Kampus - Trsat.JPG

Početak radova na uređenju igrališta Kampus

Rijeka, 3. travnja 2015.
Radovi na uređenju igrališta Kampus, koje se nalazi u blizini Sveučilišnog Kampusa Trsat, neposredno uz Ulicu Slavka Krautzeka, započet će 7. travnja 2015. godine i trajat će do kraja lipnja 2015.

više

Poziv građanima na predlaganje malih komunalnih akcija

Rijeka, 2. travnja 2015.
Na web stranici Grada Rijeke objavljen je jučer Javni poziv građanima Grada Rijeke, ovlaštenim predstavnicima suvlasnika stambeno-poslovnih zgrada i udrugama građana da podnesu svoje prijedloge za uređenje i održavanje objekata komunalne infrastrukture radi izrade Prijedloga plana komunalnih prioriteta za 2016. godinu.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Javni poziv za dodjelu subvencija.jpg

Podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima

Rijeka, 30. ožujka 2015.
Grad Rijeka objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva, koji obuhvaća deset mjera usmjerenih na poticanje konkurentske prednosti poduzetnika na tržištu te pružanja mogućnosti stručnog osposobljavanja i usavršavanja njihovih zaposlenika, za što je u proračunu predviđeno dva milijuna kuna. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2015. godine.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Situacija_Kostabela.jpg

Rekonstrukcija kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele

Rijeka, 13. ožujka 2015.
Rijeka promet obavještava građane da u ponedjeljak, 16. ožujka počinju radovi na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele. Promet će se tijekom izvođenja radova odvijati nesmetano, bez zatvaranja prometnice koja spaja Kantridu i Opatiju i obrnuto. Završetak radova predviđen je sredinom lipnja ove godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više