Kvarnerska rivijera (1).JPG

Prijam za predstavnike najuspješnijih klubova na turniru „Kvarnerska rivijera“

Rijeka, 27. svibnja 2016.
Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović primili su danas u Salonu Grada Rijeke predstavnike klubova koji su se na ovogodišnjem Međunarodnom omladinskom nogometnom turniru „Kvarnerska rivijera“ plasirali u polufinale.

više

Fiumare 2016.jpg

Najavljen Fiumare – kvarnerski festival mora i pomorske tradicije

Rijeka, 25. svibnja 2016. Na Botelu Marina predstavljen je program petog izdanja Fiumare – kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije na temu valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine, koji će se održavati u razdoblju od 1. do 8. lipnja na raznim lokacijama, od jezera Bajer, depoa željezničkog skladišta u Rijeci do Mrtvog kanala i Verdijeve ulice te lukobrana.

više

70.g. maturanata 2.jpg

70. godišnjica mature prvih riječkih maturanata nakon 2. Svjetskog rata

Rijeka, 25. svibnja 2016.
Mala grupa prvih riječkih maturanata nakon 2. svjetskog rata prigodnom su svečanošću održanom u restoranu Gardens u Rijeci proslavili 70. godina od svoje mature.

više

Tjedan upoznavanja grobalja  Europe.jpg

Tjedan upoznavanja groblja Europe

Rijeka, 25. svibnja 2016.
Diljem Europe tijekom svibnja održava se manifestacija „Tjedan upoznavanja groblja“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti monumentalnih groblja, njihovih urbanističkih rješenja, arhitektonskih i umjetničkih spomenika, socioloških i povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina. Grad Rijeka i KD Kozala d.o.o. Rijeka po drugi se puta ove godine priključuje ovoj manifestaciji upoznavanjem s najstarijim riječkim gradskim grobljem Kozala.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

Novi park za pse 1.jpg

Novi park za istrčavanje pasa

Rijeka, 24. svibnja 20167.
Na Podmurvicama je otvoren novi park za istrčavanje pasa, smješten u Ulici Plase. Riječ je o ograđenoj parkovnoj površini veličine 600m2  čiji je središnji dio parka travnat s postavljenim spravama za igru pasa, a rubom parka je uređena pošljunčana staza s klupama. Ovo je već treći uređeni park za istrčavanje pasa u Rijeci.

više

Zamjenik Filipović u Gomelu.jpg

Inicijativa za uspostavu prijateljskih odnosa Gomela i Rijeke

Rijeka, 23. svibnja 2015.
Na inicijativu veleposlanstva Bjelorusije u Hrvatskoj sa sjedištem u Beču, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Marko Filipović i zamjenik župana Petar Mamula boravili su u bjeloruskom gradu Gomelu. Te sudjelovali na 13. ekonomskom forumu i posjetili manifestaciju XVII. Proljeće u Gomelu, međunarodnu izložbu održanu 19. i 20 svibnja ove godine. ‎

više

Susret Penava Obersnel (1).JPG

Prijem za gradonačelnika Grada Vukovara

Rijeka, 23. Svibnja 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel primio je u Salonu Grada Rijeke vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu sa suradnicima. Tom se prigodom gradonačelnik Penava zahvalio na donaciji Grada Rijeke za realizaciju projekta "Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva". Grad Rijeka je za obnovu vukovarskog vodotornja izdvojio 250 tisuća kuna.

više

Ri gastro (1).JPG

Rigastro: Srdela je IN i Tjedan trešanja

Rijeka, 20. svibnja 2016.
Nakon „probijanja leda“ ovogodišnjih Riječkih gastro dana sa šparogama, od 24. do 31. svibnja održat će se tjedan posvećen srdelama „Srdela je IN“, a od 31. svibnja do 7. lipnja i Tjedan trešanja. Tim će povodom brojni riječki ugostiteljski objekti nuditi specijalitete i slasne zalogaje spravljene od tih namirnica.

više

150 godina torpeda (4).jpg

Otvorena izložba Prvi na svijetu - 150 godina riječkog torpeda

Rijeka, 20. svibnja 2016.
U prostoru željezničkog skladišta na Žabici - otvorenom depou Muzeja grada Rijeke, otvorena je izložba Prvi na svijetu - 150 godina riječkoga torpeda, u povodu 150. obljetnice izuma torpeda, jednog od najvećih tehničkih dostignuća 19. stoljeća. Na izložbi, koja će biti otvorena do 21. prosinca 2016., među pedesetak originalnih predmeta, prikazana su i nova torpeda izvučena iz mora te makete Luppisovog čuvara obale, prvog Whiteheadovog torpeda i lansirne stanice.

više

Zamjenik gradonačelnika i predstavnici Odjela za kulturu u Sarajevu predstavili projekt EPK Rijeka 2020

Rijeka, 20. svibnja 2016.
Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i predstavnici Odjela za kulturu, Jelena Tondini i Dorian Celcer, članovi projektnog tima Rijeka 2020, u Sarajevu su 16. svibnja 2016., u sklopu javne tribine posvećene najpoznatijem kulturnom programu Europske unije, Europskoj prijestolnici kulture, bosanskohercegovačkoj javnosti predstavili riječki projekt EPK 2020.

više

25. sjednica Gradskog vijeća (1).JPG

Gradsko vijeće prihvatilo izvješća o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava u 2015.

Rijeka, 19. svibnja 2016.
Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2016. godini. Nagrada Grada Rijeke za životno djelo dodijelit će se prof. dr. sc. Anti Simoniću i posmrtno Nikoli Kraljiću. Vijeće je prihvatilo izvješća o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava, koja su sva u 2015. godini ostvarila dobit u poslovanju, a donesena je i odluka o osnutku Centra za autizam Rijeka čija će glavna svrha biti odgoj i obrazovanje učenika s poremećajima iz autističnog spektra do 21. godine života.

više

Ispravak natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 18. svibnja 2016.
Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Rijeke od 17. svibnja 2016. godine, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje ISPRAVAK Natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora objavljenog na WEB stranicama Grada Rijeke dana 08. svibnja 2016. godine.

više

Tradicijske barke Fiumare.jpg

5. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije - FIUMARE 2016.

Rijeka, 18. svibnja 2016.
Od 1. do 8. lipnja 2016. godine u Rijeci će se održati peto izdanje Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare 2016. I ove godine za posjetitelje je pripremljen atraktivan program na Korzu i uzduž Mrtvoga kanala, oko riječkog kazališta i tržnice, luke, lučkog akvatorija te Terminala.

više

73. gradonačelnikov kolegij (6).JPG

Centru za autizam Rijeka za opremanje senzornog parka donacija od 68.400 kuna

Rijeka, 18. svibnja 2016.
U sklopu humanitarne akcije „Senzorni park za naš osmijeh“ Grad Rijeka isplatit će Centru za autizam Rijeka donaciju u iznosu od 68.400 kuna za opremanje senzornog parka. Većim dijelom riječ je o sredstvima prikupljenim na Humanitarnom karnevalskom balu u sklopu 33. po redu Međunarodnog riječkog karnevala.

više

73. gradonačelnikov kolegij (2).JPG

Gradska komunalna i trgovačka društva poslovala pozitivno u 2015.

Rijeka, 17. svibnja 2016.
Sva komunalna i trgovačka društva Grada Rijeke u 2015. godini ostvarila su dobit u poslovanju. Pozitivne poslovne rezultate ostvarilo je i Trgovačko društvo Rijeka sport, dok se gradske kulturne ustanove, uz uspješan angažman na kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2020., mogu pohvaliti značajnim povećanjem broja posjetitelja.

više

Potpisivanje ugovora (2).JPG

S ljubljanskom tvrtkom VG5 potpisan Ugovor za energetsku obnovu OŠ Nikola Tesla

Rijeka, 16. svibnja 2016.
U Salonu Grada Rijeke danas je između Grada Rijeke i tvrtke VG5 d.o.o. sa sjedištem u Ljubljani potpisan Ugovor o javnim radovima za energetsku obnovu Osnovne škole Nikola Tesla u vrijednosti od šest i pol milijuna kuna.

više

10 godina TIĆ-a 1.jpg

Obilježena 10. godišnjica osnutka Dječjeg doma „Tić" Rijeka

Rijeka, 11. svibnja 2016.
Prije deset godina Grad Rijeka osnovao je Dječji dom „Tić" Rijeka, javnu ustanovu socijalne skrbi, specijaliziranu za rad s traumatiziranom djecom te time uz Grad Zagreb, postao jedini grad u Hrvatskoj koji je stručnu pomoć djeci sa iskustvom zlostavljanja, zanemarivanja ili druge vrste doživljenih trauma institucionalizirao i stavio na jedan viši nivo.

više

Potpis sporazuma egrađani 3.jpg

Grad Rijeka u sustavu e-Građani

Rijeka, 10. svibnja 2016.
Potpisivanjem sporazuma s Ministarstvom uprave i Finom, Grad Rijeka uključio se u sustav e-Građani što će korisnicima koji, kada se jednom autoriziraju i postanu korisnici sustava e-Građani, omogućiti da mogu automatski koristiti i sve e-usluge na portalima Grada Rijeke. Sporazum su potpisali riječki gradonačelnik, Vojko Obersnel, Anđelka Buneta, predsjednica Uprave FINA-e te Bernard Gršić, pomoćnik ministrice uprave.

više

72 gradonačelnikov kolegij (3).JPG

Za obnovu Vukovarskog vodotornja donacija od 250.000 kuna

Rijeka, 10. svibnja 2016.
Grad Rijeka uključit će se u donatorsku akciju Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva i obrane Vukovara tijekom agresije na Hrvatsku s donacijom od 250.000 kuna.

više

Centar za autizam.jpg

Grad Rijeka osniva Centar za autizam

Rijeka, 10. svibnja 2016.
Grad Rijeka osnovat će još jednu javnu ustanovu, a riječ je o Centru za autizam Rijeka, najavila je pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj na 72. gradonačelnikovom kolegiju. Riječ je o ustanovi koja se osniva sa svrhom trajnog obavljanja djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja - učenika s poremećajima iz autističnog spektra do 21 godine života.

više

GOO.jpg

Kampanja za sustavno i kvalitetno uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja u škole

Rijeka, 9. svibnja 2016.
Organizacije civilnog društva, okupljene u GOOD inicijativu, već nekoliko godina provode kampanju za uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja u škole. Tijekom ove godine GOOD inicijativa je odlučila pokrenuti javnu kampanju za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole pod nazivom „NAUČIMO BITI VELIKI“.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 8. svibnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Potpisivanje ugovora (1).JPG

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi

Rijeka, 4. svibnja 2016.
U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi između Grada Rijeke i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije te Doma za starije osobe Kantrida. Za programe i projekte ove tri ustanove Grad Rijeka će u 2016. izdvojiti ukupno 1.955.000 kuna.

više

Na poziv Grada Rijeke pristiglo 455 prijedloga građana za mala uređenja u kvartovima

Rijeka, 28. travnja 2016.
Temeljem Javnog poziva kojeg je raspisao Grad Rijeka, a putem kojeg su građani mogli predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture na području mjesnog odbora u kojem žive, pristiglo je 455 prijedloga građana.

više

Upisi u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2016./2017. godinu

Rijeka, 28. travnja 2016.
Upravno vijeće Dječjeg vrtića Rijeka raspisalo je Natječaj za upis djece u pedagoškoj 2016./2017. godini. Zahtjevi za nastavak korištenja usluga (dosadašnji korisnici usluga) podnose se: od 2. do 6. svibnja 2016. g. od 12:00 do 18:00 sati, doke se prijave za upis djece (novoprijavljeni) podnose se:od 16. do 20. svibnja 2016. g. od 12:00 do 18:00 sati.

više

GKR Ogranak Trsat (4).JPG

Na Trsatu otvoren novi ogranak Gradske knjižnice Rijeka

Rijeka, 27. travnja 2016.
U prizemlju Dvorane mladosti jučer je, osam godina od gašenja nekadašnjeg Ogranka Sušak Gradske knjižnice Rijeka, otvoren Ogranak Trsat, koji će nuditi 16.500 svezaka knjiga i 200 jedinica filmova i multimedije. Članovima će osim toga na raspolaganju biti i 8 naslova novina te časopisa, kao i 4 računala s pristupom Internetu te igračke.

više

Student Day1.jpg

Najavljen 7. Student Day Festival

Rijeka, 25. travnja 2016.
Sedmi Student Day Festival održat će se 27. i 28. svibnja u ExPort Delta i na Korzu. Kao i do sada festival je podijeljen u nekoliko faza, pa će se studentima i ostalim građanima ponuditi repertoar kulturnih, sportskih, zabavnih i glazbenih sadržaja uz poznate hrvatske i svjetske glazbenike.

više

Prijava poreza za 2016. godinu

Rijeka, 24. ožujka 2016. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2016. godinu.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente za sanaciju i obnovu pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 7. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grad Rijeke objavio je javni poziv vlasnicima/suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i  2018. godini.

više

Javni poziv Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 5. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke objavljuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini. Prijave se podnose od objave poziva do 2. lipnja 2016. godine.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više