Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 26. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 48 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Polaganje vijenaca za 128 brigadu 1.jpg

Položeni vijenci u povodu obilježavanja 23. obljetnice 128. brigade HV Sveti Vid

Rijeka, 25. listopada 2014.
Povodom obilježavanja 23. obljetnice 128. br. HV Sveti Vid predstavnici Udruge 128. brigade Hrvatske vojske-Sveti Vid, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije  položili su vijence kod spomenika na Mostu branitelja.

više

Šetnica Sveta Ana Sveti Kuzam 1.jpg

Otvorenje nove gradske šetnice Sveta Ana – Sveti Kuzam

Rijeka, 24. listopada 2014.
U nedjelju 26. listopada, uz organiziranu šetnju pod vodstvom Planinarskog društva "Tuhobić", otvorit će se novouređeni dio planinarske šetnice Sv. Ana – Gušć/Draga- Rebar-Sv. Kuzam. Kao odvojak Riječkih šetnica, stazu je uz potporu Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem uredilo PD "Tuhobić".

više

13. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 22. listopada 2014.
13. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak, 30. listopada 2014. godine u 9,30 sati  u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16.

više

HR365 prezentacija Rijeka i Opatija.jpg

Rijeka i Opatija predstavljene austrijskom i talijanskom tržištu u sklopu projekta Hrvatska365

Rijeka, 23. listopada 2014.
U sklopu projekta Hrvatska365 u Beču je održana nacionalna prezentacija PPS destinacija za austrijsko tržište na kojoj su se uspješno predstavile Turističke zajednice gradova Opatije i Rijeke. Hrvatska365 projekt je Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica sa svim uključenim destinacijskim partnerima koja za cilj ima promociju i animiranje dolazaka u pred i posezoni.

više

Hrvatska velika nagrada sigurnosti 1.jpg

Hrvatska velika nagrada sigurnosti Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta

Rijeka, 23. listopada 2014.
Gradu Rijeci i Policijskoj upravi primorsko-goranskoj dodijeljena je Velika nagrada sigurnosti u kategoriji partnerstvo u ostvarivanju sigurnosti zajednice za projekt Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke. Svečana dodjela nagrade, koje dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, upriličena je u sklopu Hrvatskih dana sigurnosti, koji se od 22. do 24. listopada održavaju u Opatiji.

više

38. kolegij 1.jpg

Novi organizacijski model gradskih poduzeća

Rijeka, 22. listopada 2014.
Sa gradonačelnikovog kolegija Gradskom vijeću upućen je prijedlog novog organizacijskog modela gradskih komunalnih i trgovačkih društava, kojim bi se, s ciljem povećanja efikasnosti i smanjenja troškova poslovanja osnovala nova tvrtka Poslovni sustavi. Novi model, u koji bi u prvoj fazi bili uključeni Autotrolej i Rijeka promet, predviđa objedinjavanje upravljačkih i potpornih funkcija gradskih poduzeća, koja bi se u budućnosti bavile samo svojom osnovnom djelatnošću.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 10. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno "Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje", radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Obersnel i Škarpa.jpg

Riječki turizam bilježi sve bolje rezultate

Rijeka, 22. listopada 2014.
Usprkos krizi, riječki turizam pokazuje pozitivne višegodišnje trendove. Rezultat je to promišljanja razvoja i pokretanja čitavog niza manifestacija koje su definirale Rijeku kao zanimljivu destinaciju, uz povećanje ulaganja u uređenje smještajnih kapaciteta i poboljšanje usluga.

više

Prijem izraelska veleposlanica 1.jpg

Prijem za veleposlanicu Izraela

Rijeka, 22. listopada 2014.
Predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije održali su prijam za veleposlanicu Izraela u Hrvatskoj Nj.E. Zinu Kalay Kleitman. Na prijamu je bilo riječi o nastavku suradnje na području Sveučilišta, gospodarstva i turizma.

više

Rezultati izbora za vijeća mjesnih odbora grada Rijeke

Rijeka, 21. listopada 2014.
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Rijeke objavljuje rezultate izbora održanih 19. listopada 2014.

više

Natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 22. listopad 2014.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem temeljem Odluka Gradonačelnika od 29.4.2014., 14.10.2014. i 21.10.2014. godine objavljuje natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu grada rijeke za lokacije: Trsat, Svilno, Draga, Lukovići.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU" - DRUGI KRUG

Rijeka,  20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Fond) raspisuje drugi krug javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Natječaj je otvoren od 20.10. do 4.12.2014. g.

više

Zeleni_utikac.jpg

Rezultati javnog natječaja "Zelena energija u mom domu"- Konačna bodovna lista

Rijeka, 20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Na natječaj je pristiglo 17 prijava za ukupno 20 sustava.

više

Kongres Energija i okoliš.jpg

Međunarodni kongres "Energija i okoliš 2014"

Rijeka, 21. listopada 2014.
Od 21. do 24. listopada u Opatiji će se održati međunarodni kongres "Energija i okoliš 2014", tradicionalni skup znanstvenika i stručnjaka iz područja energetike i zaštite okoliša koji se održava svake druge godine. Međunarodnom karakteru ovog skupa, koji se održava 24. put, svjedoči sudjelovanje predstavnika iz 18 zemalja, koji će raspravljati o novim tehnologijama u energetici i zaštiti okoliša.

više

zavolontiraj se.jpg

Natječaj za nagrade "Volonteri godine" i "Organizator volontiranja" za 2014.

Rijeka, 17. listopada 2014.
Osmu godinu za redom, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom raspisuje natječaj za nagradu "Volonteri godine", a uz nagradu pojedinkama i pojedincima, raspisuje i natječaj za dobru praksu uključivanja volontera, "Organizator volontiranja 2014". Natječaj je otvoren do 31. listopada u 15 sati.

više

Obavijest o objavi poziva za ponuda za projekte/programe u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi

Rijeka, 10. listopada 2014.
Poziv za prikupljanje ponuda za projekte/programe u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2015. godini bit će objavljen 1. prosinca 2014. godine.

više

Anketa o socijalnom poduzetništvu.jpg

Anketa o socijalnom poduzetništvu

Rijeka, 2. listopada  2014.
Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke predstavio je anketu o socijalnom poduzetništvu koja će se provoditi u periodu od 2. - 26. listopada 2014., a kojom se, u cilju razvoja programa potpore poslovanju socijalnih poduzetnika u Gradu Rijeci, želi doznati stavove građana i poduzetnika o socijalnom poduzetništvu te namjere i potrebe postojećih i potencijalnih budućih socijalnih poduzetnika.

više

EUčinkovitost.jpg

Rezultati javnog natječaja "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"- neslužbena bodovna lista

Rijeka, 25. rujna 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranja Programa „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci“ u periodu od 16. srpnja do 1. rujna 2014. godine. Na natječaj je pristiglo 64 prijava za ukupno 20 kućanstava koja se sufinanciraju, a rezultate možete pogledati u nastavku.

više

ESI.jpg

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Rijeka, 18. rujna 2014.
Europske sveučilišne igre 2016. godine održat će se u Zagrebu i Rijeci. Tim je povodom otvoren javni natječaj za odabir izgleda i karaktera službene maskote ESI 2016., koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Natječaj je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više