Razvoj istraživačke infrastrukture 2.jpg

Predstavljan projekt Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

Rijeka, 6. ožujka 2015.
Uz nazočnost predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića, u zgradi sveučilišnih odjela predstavljen je 180 milijuna kuna vrijedan EU projekt "Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci", kojim su opremljeni centri i laboratoriji sveučilišnih sastavnica na Kampusu s ciljem implementacije novih metodologija i tehnologija u inter i multidisciplinarnim područjima znanosti i istraživanja.

više

Ministar Mornar u OŠ Vežica 1.jpg

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar u posjetu iŠkoli OŠ Vežica

Rijeka, 6. ožujka 2015.
Ministar znanosti obrazovanja  i sporta Vedran Mornar posjetio je danas Osnovnu  školu Vežica, prvu i jedinu školu u Hrvatskoj koja koristi mobilnu tehnologiju u nastavi svih predmeta. Osnovna škola Vežica druga je državna škola u Europi koja koristi nastavu 1:1 na iPadima i jedina je škola u Hrvatskoj koja koristi mobilnu tehnologiju u nastavi svih predmeta, što je ujedno i povod posjeta.

više

Kazališni park.jpg

Rad ustanova u kulturi Grada Rijeke u 2014. godini

Rijeka, 5. ožujka 2015.
Prema izvješćima o radu ustanova u kulturi za proteklu godinu iznesenim na gradonačelnikovom kolegiju, sve ustanove u kulturi Grada Rijeke, osim HNK Ivana pl. Zajca, u 2014. godini poslovale su s dobitkom. Usprkos smanjenim sredstvima kao posljedicom teške gospodarske krize, ustanove su uspjele ostvariti niz zanimljivih programa i privući značajan broj korisnika.

više

70 obljetnica logotip.jpg

70. obljetnica oslobođenja Rijeke: prezentacija knjige "Borbene grupe Sušaka i Rijeke 1944.-1945."

Rijeka, 6. ožujka 2015.
U ponedjeljak, 9. ožujka 2015. godine, u 12 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, održat će se prezentacija knjige Ivana Kovačića "Borbene grupe Sušaka i Rijeke 1944.-1945.", u sklopu obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke u Drugom svjetskom ratu.

više

Cijene toplinske energije pres.jpg

Gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor Energa Sanjin Kirigin pojasnili način obračuna cijene toplinske energije

Rijeka, 5. ožujka 2015.
Osvrćući se na istupe niza političkih stranaka, koji su uslijedili nakon prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća posvećene temi Energa i isporuci toplinske energije, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odbacio je optužbe da je iznosio neistine te podvukao kako su sve odluke donesene zakonito i u interesu građana. Na konferenciji za novinare, na kojoj je sudjelovao i direktor Energa Sanjin Kirigin, pojašnjen je način formiranja cijene toplinske energije te su pozvani svi korisnici da putem anketnog upitnika daju svoje mišljenje o budućnosti sustava toplinske energije.

više

Prijam španjolski veleposlanik.jpg

Španjolski veleposlanik u prvom službenom posjetu Rijeci

Rijeka, 5. ožujka 2015.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel održao je prijam za veleposlanika Kraljevine Španjolske Nj.E. Eduarda Aznara, koji je boravio u prvom službenom posjetu Rijeci. Na prijamu je bilo riječi o jačanju suradnje Španjolske i Hrvatske, posebice Rijeke, na području brodogradnje, znanosti i visokog obrazovanje te turizma.

više

Zbog radova povremeno otežan pristup besplatnom bežičnom pristupu

Rijeka, 5. ožujka 2015.
Zbog radova na implementaciji Eduroam sustava, u komunikacijsku infrastrukturu Grada Rijeke, povremeno će na svim točkama biti otežan pristup riječkom besplatnom bežičnom pristupu Internetu. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 13. ožujka.

više

VK Jadran.jpg

Veslački klub Jadran: Otvoreno prvenstvo na ergometrima

Rijeka,  5. ožujka 2015.
Veslački klub Jadran, u subotu, 7. ožujka 2015., u prostorima sportske dvorane 3.maj, Pulska 3, organizira Otvoreno prvenstvo na ergometrima (veslačkim simulatorima) - Rijeka 2015. Cilj prvenstva, na kojem nastupaju veslački klubovi iz Hrvatske i inozemstva, je popularizacija veslanja i motiviranje mladih na bavljenje ovim atraktivnim sportom.

više

Grad Rijeka i ove godine dodjeljuje potpore autorima u cilju poticanja književnog stvaralaštva

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Grad Rijeka objavio je danas Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva koji je po prvi puta, kao pilot-projekt, raspisan i proveden prošle godine i to s ciljem dodjeljivanja financijskih potpora piscima i spisateljicama kako bi im književni rad bio u određenom smislu honoriran, odnosno kako bi se književno stvaralaštvo stavilo u fokus interesa poticanjem i podupiranjem upravo samog stvaralaštva.

više

Poduzetnički impuls 1.jpg

Predstavljen Poduzetnički impuls 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Poduzetnički impuls 2015. godine - program Vlade RH s ciljem poticanja poduzetništva i obrta težak 4,37 milijardi kuna, predstavljen je zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, konzultantima i ostalim građanima Rijeke na Filozofskom fakultetu u Kampusu Trsat. Ovogodišnji program namijenjen je razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika.

više

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Grad Rijeka raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Prijave se mogu podnijeti za dodjelu tromjesečne ili polugodišnje potpore književnom stvaralaštvu. Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni. Prijave će procijeniti Kulturno vijeće Grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave na web stranicama Grada Rijeke.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Zasatava i odlikovanje 128. brigade.jpg

Uručenje zastave i spomenice 128. brigade HV-a Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja

Rijeka, 4. ožujka 2015.
U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci sinoć je održana projekcija dokumentarnog filma "Domovinski rat i 128. brigada HV-a" autora Petra Trinajstića, riječkog fotografa i publicista. Uoči filma, predstavnici Grada Rijeke i Udruge 128. brigade HV "Sveti Vid" muzeju su uručili ratnu zastavu i odlikovanje Red "Nikole Šubića Zrinskog" 128. brigade HV, koji će postati dio stalnog postava budućeg muzeja Domovinskog rata.

više

47. gradonačenikov kolegij 1.jpg

Izvješća ustanova u kulturi Grada Rijeke za 2014. godinu

Rijeka, 3. ožujka 2015.
Ocjenjujući kako je šest gradskih ustanova u kulturi, dva kazališta, dva muzeja, Gradska knjižnica i Art-kino s različitim stupnjem uspješnosti uspjelo u privlačenju broja korisnika, kao najboljeg pokazatelja prepoznatljivosti njihova rada, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uputio Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje pripremljeno skupno izvješće o radu ustanova u kulturi Grada Rijeke za 2014. godinu.

više

Jedi kao ja.jpg

Predstavljena publikacija "Jedi kao ja"

Rijeka, 3. ožujka 2015. 
Ravnateljima riječkih osnovnih škola i njihovim suradnicima u Gradskoj vijećnici predstavljena je nova edukativno-promotivna brošura pod nazivom "Jedi kao ja", čiji je izdavač Grad Rijeka. Radi se o svojevrsnom priručniku za roditelje djece osnovnoškolske dobi o tome što je to pravilna prehrana i kako roditelji mogu utjecati na usvajanje navika pravilne prehrane kod svoje djece.

više

Otvaranje Cvijet Mediterana 1.jpg

Otvoren 15. Međunarodni velemajstorski ženski šahovski turnir "Cvijet Mediterana"

Rijeka, 2. ožujka 2015.
Predstavljanjem igračica te promotivnim šahovskim mečom kojeg su odigrali zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, otvoren je 15. međunarodni ženski velemajstorski turnir "Cvijet Mediterana". Na jubilarnom turniru, koji se do 7. ožujka održava u Šahovskom klubu Rijeka, nastupa deset igračica iz pet zemalja.

više

Ugovor master plan 1.jpg

Potpisan ugovor za realizaciju Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca u vrijednosti 3,5 milijuna kuna

Rijeka, 27. veljače 2015.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potpisali su Ugovor o izradi Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca na području Grada Rijeke. Potpisivanjem ugovora vrijednog 3,5 milijuna kuna, koji se s 85 posto sredstava financira iz fondova EU, omogućit će se izrada dokumentacije za unaprjeđenje povezanosti različitih prometnih sustava na riječkom području.

više

Gradsko vijeće veljača 1.jpg

Privremeno smanjenje cijena toplinske energije, ali uz obračun potrošenog prema novom Pravilniku

Rijeka, 26. veljače 2015.
Riječko Gradsko vijeće odlučilo je kako će do kraja zimske sezone grijanja ili usvajanja novog Pravilnika o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju, Energo primjenjivati staru cijenu za isporučenu toplinsku energiju u iznosu od 0,37 kn/kWh, s time da će razlika u cijeni korisnicima biti obračunata nakon donošenja Pravilnika, u mjesecima do kraja godine. Ujedno će se korisnicima toplinske energije ponuditi da putem ankete odluče o jednom od ponuđenih dugoročnih rješenja opskrbe toplinskom energijom.

više

Savjetovanje stipendije prema socijalnim krit ...

Savjetovanje o izmjenama Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 26. veljače 2015.
Otvoreno je savjetovanje o Prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima te je dostupno putem interneta, na adresi ekonzultacije.rijeka.hr.

više

rplp (Custom).JPG

Devet projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2015.

Rijeka, 26. veljače 2015.
Povjerenstvo za odabir projekata u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2015. g. za realizaciju je odabralo devet od četrnaest pristiglih prijedloga projekata. Suradnjom Grada Rijeke, grupa građana, vijeća mjesnih odbora i udruga kroz projekte će se uređivati dvorišni prostori Dječjih vrtića Potok, Drenova, Mirta, Vežica i prostor starog vrtića Pehlin, prostor ispred Osnovne škole Nikola Tesla, nastavit će se s uređenjem terapijsko rekreativnog prostora za osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Draškoj dolini, dodatno će se urediti i opremiti spravama za vježbanjem zelena površina ispod Dječjeg vrtića Galeb, dok će se na Drenovi uređivati okoliš zgrade nekadašnje granice između Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine Italije.

više

Prijedlog Dopunske liste prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 23. veljače 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Prijedlog dopunske liste prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje. Zahtjevi su zaprimani u razdoblju od 20. listopada do zaključno 30. prosinca 2014. godine, te je zaprimljeno ukupno 420 zahtjeva. Prijedlog dopunske liste prvenstva (po abecedi i bodovima), kao i popis neuvrštenih podnositelja zahtjeva možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 22. veljače 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Mobilno reciklažno dvorište.jpg

Mobilna reciklažna dvorišta u Rijeci na 19 lokacija

Rijeka, 17. veljače 2015.
Danas je u Rijeci predstavljen novi eko projekt mobilnih reciklažnog dvorišta koja će biti postavljena na 19 lokacija u gradu. Ove pokretne jedinice, kao nadogradnju sustava odvojenog prikupljanja otpada, uvode Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća, a služit će odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Brod Galeb.JPG

Raspisan natječaj za davanje u koncesiju broda Galeb

Rijeka, 24. prosinca 2014. godine
Otvoren je natječaj za davanje u koncesiju motornog broda Galeb koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Koncesija se daje za gospodarsko korištenje, a natječaj je otvoren do 24. ožujka 2015. godine. Natječaj je dostupan na Elektroničkom oglasniku javne nabave.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više