RCC_Prepaid.jpg

Počinje izdavanje Gradskih kartice za osobe starije od 65 godina

Rijeka, 12. rujna 2014.
Od ponedjeljka, 15. rujna 2014. godine počinje izdavanje Rijeka City Card kartice za skupinu 65+ u koju spadaju osobe starije od 65 godina. Za izradu 65+ kartice osobe starije od 65 godina trebaju ispuniti zahtjev koji su dobili na svoje adrese te ga donijeti na jednu od lokacija na kojima se izdaju gradske kartice.

više

Nase ulice.jpg

Europski tjedan kretanja u Rijeci

Rijeka, 12. rujna 2014.
Grad Rijeka i ove godine, u periodu od 16. do 21. rujna, obilježava Europski tjedan kretanja, manifestaciju posvećena održivoj mobilnosti. Ovogodišnji Europski tjedan kretanja odvija se pod motom "Naše ulice – Naš izbor", čime se želi ukazati na utjecaj građana na oblikovanje javnih prostora. Vodeći se tim sloganom, pripremljen je niz događanja, od anketiranja građana o izgledu ulica, preko prezentacije aktivnosti koje se mogu odvijati na ulici do pohoda šetnicom uz Rječinu.

više

Donacija OŠ Pećine 3.jpg

Suvremena informatička učionica u OŠ Pećine uređena donacijama

Rijeka, 11. rujna 2014.
U Osnovnoj školi Pećine održana je svečanost otvorenja novouređene informatičke učionice, za koju su najsuvremeniju informatičku opremu vrijednu 60 tisuća kuna na inicijativu Grada Rijeke donirale tvrtke članice Storm Grupe i tvrtka Rittal. Naime, u školi Pećine je krajem siječnja u vandalskom činu oštećen velik dio prostora, školske opreme i namještaja.

više

Dani Slavonije u Rijeci 1.jpg

Dani Slavonije u Rijeci

Rijeka, 11. rujna 2014. Na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske otvorena je sajamska manifestacije Dani Slavonije u Rijeci 2014. na kojoj se slavonskim izvornim proizvodima: sirom, medom, vinom, voćnim rakijama, suhomesnatim proizvodima i kolačima predstavlja 30-ak proizvođača. Oni koji žele moći će probati i ukusni slavonski čobanac.

više

ACR.jpg

Astronomski centar Rijeka jedan od dobitnika International Property Awards 2014 za područje Europe

Rijeka, 11. rujna 2014.
Astronomski centar Rijeka, kojim upravlja tvrtka u vlasništvu Grada Rijeke "Rijeka sport", dobitnik je priznanja International Property Awards 2014 u kategoriji objekata od javnog interesa (Public Service Architecture) za područje Europe.

više

RCC_Prepaid.jpg

Informacija o procesu izdavanja Gradske kartice

Rijeka, 5. rujna 2014.
U Autotroleju na Jelačićevom trgu i u poslovnicama Erste banke od početka tjedna traje izdavanje gradske kartice prvenstveno osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Do sada ih je izdano više od 2300 i uz manje gužve proces izrade kartica teče bez većih problema.

više

Vespa susret Rijeka 2013.jpg

U Rijeci međunarodni susret ljubitelja Vespi

Rijeka, 11. rujna 2014.
Od 12. do 14. rujna u Rijeci, Opatiji i Bakru održat će se međunarodni Vespa susret "Crovespa 2014.", koji će okupiti gotovo šesto ljubitelja ovih po stilu i tehnologiji prepoznatljivih motocikala.  Radi se o dosad najvećem Vespa skupu ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji, na kojem će sudjelovati vlasnici Vespi iz Europe te Brazila i Kanade.

više

Posjet ministar Varga 1.jpg

Posjet ministra zdravlja Siniše Varge Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

Rijeka, 10. rujna 2014.
Ministar zdravlja Siniša Varga boravio je u Primorsko-goranskoj županiji te tijekom posjeta održao sastanak sa županom Zlatkom Komadinom, gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i čelnicima zdravstvenih ustanova s područja Primorsko-goranske županije. Tema sastanka bio je zdravstveni sustav u županiji, s posebnim naglaskom na projekt izgradnje novog KBC-a Rijeka.

više

34. kolegij 1.jpg

Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Rijeke

Rijeka, 9. rujna 2014.
U prvih šest mjeseci ove godine prihodi riječkog gradskog proračuna ostvareni su u iznosu od 359,4 milijuna kuna ili  43,8% godišnjeg plana, dok su u istom razdoblju rashodi iznosili 337,4 milijuna kuna, što bi značilo da višak u proračunu iznosi 22 milijuna kuna. Međutim, s obzirom na to da je Grad Rijeka koristio kratkoročne kredite u iznosu od 25 milijuna kuna, realan rezultat proračuna u prvom polugodištu je manjak prihoda u iznosu 2,9 milijuna kuna.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više

OŠ Vežica_100 godina 2.jpg

Osnovna škola Vežica - Sto godina snage i ljepote znanja

Rijeka, 9. rujna 2014.
U HNK Ivana pl. Zajca sinoć je održana Svečana jubilarna obiljetnica stogodišnjice osnutka Osnovne škole Vežica pod nazivom "Sto godina, sto faca i jedna japanska maca". Postignutim rezultatima te priznatim stručnim, pedagoškim i odgojnim radom posljednjih desetljeća, škola se profilirala u oglednu i eksperimentalnu školu posebice u području umjetnosti i tehnologije.

više

RCC_Prepaid.jpg

Gradska kartica: prava Autotroleja od danas je moguće upisati i u poslovnici Erste banke

Rijeka, 8. rujna 2014.
Prava Autotroleja odnosno mjesečnu pokaznu kartu od danas je na gradsku karticu moguće upisati i u poslovnici Erste banke na adresi Jadranski trg 3a. Tako je od danas moguće u toj poslovnici Erste banke napraviti Prepaid gradsku karticu te na nju upisati pokaznu kartu.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 8. rujna 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini. Javne potrebe u kulturi čine razne kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 8. listopada 2014. godine.

više

Zaštitimo djecu u prometu.jpg

Sigurno u školu s HAK-om

Rijeka, 8. rujna 2014.
U subotu, 13. rujna s početkom u 11 sati na Jadranskom trgu (ispred Erste banke) održat će se središnji događaj prometno-preventivne akcije Autokluba Rijeka "Sigurno u školu s HAK-om". Pozivaju se djeca od 3 do 8 godina da dođu i pokažu svoju vještinu u vožnji biciklima, rolama, romobilima te da kroz druženje, igru i zabavu nauče osnove sigurnog kretanja u prometu.

više

DV Radost 1.jpg

Otvoren novi vrtić "Radost" na Turniću

Rijeka, 4. rujna 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je vrtić "Radost" na Turniću, koji je s radom je počeo 1. rujna, a može primiti 45 djece vrtićkog uzrasta. Novi vrtić omogućilo je otvaranje jasličkih skupina na Turniću i Krnjevu, čime se u potpunosti zadovoljila potreba za jasličnim kapacitetima u ovom dijelu grada.

više

Radovi Fiumara.jpg

Radovi na raskrižju ulica Fiumara i Žrtava fašizma te duž ulice Fiumara

Rijeka, 3. rujna 2014.
U petak, 5. rujna 2014. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na raskrižju Ulica Žrtava Fašizma – Fiumara i duž Ulice Fiumara do Trga Bana Jelačića. Predviđeni rok trajanja radova je 15-tak dana, odnosno do 20. rujna. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produžiti.

više

RCC_Prepaid.jpg

Započelo izdavanje Gradskih kartica osnovnoškolcima i srednjoškolcima

Rijeka, 1. rujna 2014.
Kako je prošli tjedan i najavljeno, danas je u Rijeci započelo izdavanje gradskih kartica Rijeka City Card sustava. Iako svi građani već mogu zatražiti svoje kartice, u razdoblju od 1. do 13. rujna kartice trebaju napraviti osnovnoškolci i srednjoškolci te na kartice upisati mjesečne pokazne karte za rujan.

više