38. gradonačelnikov kolegij

Rijeka, 20. listopada 2014.
38. gradonačelnikov kolegij održat će se u srijedu, 22. listopada 2014. godine s početkom u 9,00 sati u sali 213/II , zgrade Grada Rijeke, Korzo 16.

više

Rezultati izbora za vijeća mjesnih odbora grada Rijeke

Rijeka, 21. listopada 2014.
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Rijeke objavljuje rezultate izbora održanih 19. listopada 2014.

više

Najava Hal's All Star Guitar Festival.jpg

Najavljen jubilarni Hal's All Star Guitar Festival

Rijeka, 21. listopada 2014.
U petak i subotu, 24. i 25. listopada u Filodrammatici i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se 10. izdanje Hal's All Star Guitar Festivala. Radi se o jednom od najvećih i najprestižnijih festivala gitare ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji. Jubilarno deseto izdanje ovog festivala programski i dalje zadržava najvišu razinu ne zaostajući za prestižnim događanjima ovog profila u Europi i svijetu.

više

Kongres Energija i okoliš.jpg

Međunarodni kongres "Energija i okoliš 2014"

Rijeka, 21. listopada 2014.
Od 21. do 24. listopada u Opatiji će se održati međunarodni kongres "Energija i okoliš 2014", tradicionalni skup znanstvenika i stručnjaka iz područja energetike i zaštite okoliša koji se održava svake druge godine. Međunarodnom karakteru ovog skupa, koji se održava 24. put, svjedoči sudjelovanje predstavnika iz 18 zemalja, koji će raspravljati o novim tehnologijama u energetici i zaštiti okoliša.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU" - DRUGI KRUG

Rijeka,  20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Fond) raspisuje drugi krug javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Natječaj je otvoren od 20.10. do 4.12.2014. g.

više

Zeleni_utikac.jpg

Rezultati javnog natječaja "Zelena energija u mom domu"- Konačna bodovna lista

Rijeka, 20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Na natječaj je pristiglo 17 prijava za ukupno 20 sustava.

više

Poslovni uzlet 2.jpg

Održana manifestacija Poslovni uzlet Rijeke

Rijeka, 20. listopada 2014.
U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je manifestacija Poslovni uzlet Rijeke, namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, koju je Poslovni dnevnik organizirao uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Osim promocije najuspješnijih izvoznika jadranske Hrvatske, manifestacija uključuje besplatne edukacije za male i srednje poduzetnike s ciljem unaprjeđenja njihovog poslovanja.

više

Dan jabuka i Dan kruha.jpg

Obilježavanje Dana jabuka i Dana kruha

Rijeka, 20. listopada 2014.
U povodu Dana jabuka i Dana kruha, u sklopu projekta "Rijeka zdravi grad" održat će se predavanja i radionice s ciljem skretanja pozornosti o značaju zdrave prehrane u očuvanju zdravlja. Tako su predstavnici Doma zdravlja PGŽ-a pripremili predavanje za učenike Osnovne škole Ivan Zajc, a članovi Udruge Zdrav život radionicu pripreme jabučnog octa i predavanje o zdravoj prehrani za starije sugrađane.

više

Dani logoraša 1.jpg

Dani logoraša u Rijeci

Rijeka, 18. listopada 2014.
U sklopu Dana logoraša, koji se od 17. do 19. rujna održavaju u Rijeci, u hotelu Neboder održana je godišnja skupština Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, na kojoj se sudjelovalo 200-njak članova društva iz cijele Hrvatske.

više

zavolontiraj se.jpg

Natječaj za nagrade "Volonteri godine" i "Organizator volontiranja" za 2014.

Rijeka, 17. listopada 2014.
Osmu godinu za redom, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom raspisuje natječaj za nagradu "Volonteri godine", a uz nagradu pojedinkama i pojedincima, raspisuje i natječaj za dobru praksu uključivanja volontera, "Organizator volontiranja 2014". Natječaj je otvoren do 31. listopada u 15 sati.

više

Natječaj za dodjelu stipendija Grada Rijeke u školskoj/akademskoj 2014./2015. godini prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 6. listopada 2014.
Grad Rijeka će u školskoj odnosno akademskoj godini 2014./2015. dodijeliti ukupno 20 novih stipendija za učenike i studente prema socijalnim kriterijima. Rok za podnošenje prijave je zaključno do 21. listopada 2014. godine.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 10. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno "Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje", radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Obavijest o objavi poziva za ponuda za projekte/programe u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi

Rijeka, 10. listopada 2014.
Poziv za prikupljanje ponuda za projekte/programe u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2015. godini bit će objavljen 1. prosinca 2014. godine.

više

Najava okruglog stola.jpg

Dvije tribine na temu  Cyberbullying – nova vrsta nasilja

Rijeka, 9. listopada 2014.
Hrvatsko-austrijsko društvo Rijeka organizator je dviju tribina na temu „Cyberbullying-nova vrsta nasilja“. Prva javna tribina o Cyberbullyingu održat će se 16. listopada 2014., u botelu "Marina", s početkom u 18,30 sati, a druga tribina 20. listopada 2014. u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke i namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola.

više

Anketa o socijalnom poduzetništvu.jpg

Anketa o socijalnom poduzetništvu

Rijeka, 2. listopada  2014.
Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke predstavio je anketu o socijalnom poduzetništvu koja će se provoditi u periodu od 2. - 26. listopada 2014., a kojom se, u cilju razvoja programa potpore poslovanju socijalnih poduzetnika u Gradu Rijeci, želi doznati stavove građana i poduzetnika o socijalnom poduzetništvu te namjere i potrebe postojećih i potencijalnih budućih socijalnih poduzetnika.

više

EUčinkovitost.jpg

Rezultati javnog natječaja "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"- neslužbena bodovna lista

Rijeka, 25. rujna 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranja Programa „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci“ u periodu od 16. srpnja do 1. rujna 2014. godine. Na natječaj je pristiglo 64 prijava za ukupno 20 kućanstava koja se sufinanciraju, a rezultate možete pogledati u nastavku.

više

RCC Card.jpg

Počinje izdavanje gradske kartice studentima

Rijeka, 19. rujna 2014.
U ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine započinje izdavanje Rijeka City Card kartice studentima. Oni će svoje Prepaid kartice moći izraditi u poslovnici Autotroleja na Trgu bana J. Jelačića 3, odnosno u jednoj od osam poslovnica Erste banke: Jadranski trg 3, Fiumara 11, Petra Jurčića 2a, Kvaternikova 62, Nikole Tesle 11, Vjekoslava Spinčića 3/2, Viškovo 90 te Maršala Tita 9, Matulji.

više

ESI.jpg

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Rijeka, 18. rujna 2014.
Europske sveučilišne igre 2016. godine održat će se u Zagrebu i Rijeci. Tim je povodom otvoren javni natječaj za odabir izgleda i karaktera službene maskote ESI 2016., koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Natječaj je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

više

Objava kandidacijskih i zbirnih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke

Rijeka, 18. rujna 2014.
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove/članice vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora. Kandidacijske liste i zbirne liste za svaki pojedini mjesni odbor možete pogledati u nastavku.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više