Obilježen Dan ružičaste vrpce 1.jpg

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Rijeka, 3. listopada 2015.
Šetnjom podrške ženama oboljelima od karcinoma dojke, puštanjem ružičastih balona u znak sjećanja na žene koje su izgubile bitku s ovom opakom bolešću te humanitarnom prodajom ruža i ružičastih vrpci, Udruga žena operiranih dojki Nada obilježila je dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke – Dan ružičaste vrpce.

više

Zajednička fotografija.jpg

Održan prijem za umirovljene djelatnike osnovnih škola i dječjeg vrtića Rijeka

Rijeka, 2. listopada 2015.
Ususret obilježavanju Svjetskog dana učitelja u Salonu Grad Rijeke održan je prijem gradonačelnika za devetnaest umirovljenih prosvjetnih djelatnika osnovnih škola Grada Rijeke i Dječjeg vrtića Rijeka, koji su u mirovinu otišli u školskoj godini 2014./2015.

više

Poslovni uzlet.jpg

Besplatne edukacije u sklopu projekta poslovni uzlet

Rijeka, 1. listopada 2015.
Poslovni dnevnik, Grad Rijeka i Primorsko goranska županija, u sklopu projekta „Poslovni uzlet“ najavili su održavanje besplatne edukacije  namijenjene prvenstveno poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima, ali i svima koji su zainteresirani za unaprjeđenje svojih poslovnih znanja i vještina.

više

Urbana aglomeracija_cjeloživotno 2.jpg

Stvaranje partnerstva na programima cjeloživotnog obrazovanja u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 2. listopada 2015.
U sklopu izrade Nacrta Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za razdoblje 2015.- 2020., predstavnici Grada Rijeke održali su niz sastanaka s riječkim obrazovnim ustanovama, od Sveučilišta u Rijeci do Narodnog učilišta, u cilju stvaranja strateškog partnerstva na programima cjeloživotnog obrazovanja.

više

Novi autobusi Autotroleja 1.jpg

Sedam novih autobusa u voznom parku Autotroleja

Rijeka, 1. listopada 2015.
Pet novih autobusa Komunalnog društva Autotrolej koja kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin i dva vozila na dizel s motorima po posljednjim standardima i direktivama EU, predstavljena su danas na Korzu. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 21.228.900,00 kuna, koju je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao s 40% iznosa.

više

KBC topli most 1.jpg

Krenula izgradnja "toplog mosta" između zgrade Klinike za dječju kirurgiju i zgrade Poliklinike Klinike za pedijatriju

Rijeka, 1. listopada 2015.
Donacijom Grada Rijeke i gradskih komunalnih i trgovačkih društava, krenula je izgradnja "toplog mosta" između zgrade Klinike za dječju kirurgiju i zgrade Poliklinike Klinike za pedijatriju na lokalitetu Kantrida, kako bi se liječnicima i malim pacijentima omogućilo da koriste obje zgrade, bez obzira na vremenske uvjete.

više

30 g.Centra za rehab..jpg

Obilježeno trideset godina postojanja Centra za rehabilitaciju Rijeka

Rijeka, 1. listopada 2015.
Otvorenjem izložbe fotografija pod nazivom „Naših prvih 30 godina“ u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, svečano je obilježena trideseta obljetnica rada Centra za rehabilitaciju Rijeka. Jedna od najrespektabilnijih ustanova te vrste u Republici Hrvatskoj s radom je započela 1985. godine, zahvaljujući lokalnoj zajednici i entuzijazmu roditelja.

više

Tete pričalice.jpg

Nastavak projekta "Tete pričalice“ u dječjoj bolnici Kantrida

Rijeka, 1. listopada 2015.
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić u suradnji s partnerima i ove godine nastavlja s provedbom projekta „Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici“, poznatiji kao „Tete pričalice“. Projekt se provodi sedmu godinu za redom i doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece.

više

Javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke

Rijeka, 28. rujna 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke objavljuje Javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke. Savjet mladih Grada Rijeke je savjetodavno tijelo Grada Rijeka koje se osniva u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini. Cjelovit tekst poziva je u nastavku članka.

više

Damir Konestra i Darko Mohar.jpg

Najava izložbe povodom 140 godina hrvatskog planinarstva

Rijeka, 1. listopada 2015.
Povodom 140 godina hrvatskog planinarstva, Hrvatski planinarski savez u suradnji s Planinske zveze Slovenije organizira izložbu pod nazivom „Zajedno u planinama – skupaj v gorah“. Izložba će biti postavljena u Državnom arhivu u Rijeci, od 5. do 14. listopada.

više

Vojko Obersnel 1.jpg

Zahvaljujući jamstvu Vlade u iznosu 400 milijuna počinje izgradnja nove bolnice

Rijeka, 30. rujna 2015.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel svoju je redovnu konferenciju za medije iskoristio kako bi naglasio važnost odluke Vlade RH o davanju jamstva riječkom KBC-u u iznosu 400 milijuna kuna za izgradnju nove bolnice. Najavio je promociju novih autobusa Autotroleja te izložbu o doprinosu Riječana Domovinskom ratu, koja će, povodom Dana neovisnosti biti postavljena na Korzu.

više

Dan starijih osoba.jpg

Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada

Rijeka, 30. rujna 2015. 
Matica umirovljenika grada Rijeke najavila je program koji će se održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada. Rukovodstvo Matice osvrnulo se i na položaj starijih osoba u društvu naglasilo potrebu aktivnog uključivanja umirovljenika u društveni život. Najavljena je i sutrašnja akcija „Šetnica zdravlja" koja kreće u 9 sati iz Kružne ulice, a nastavlja se kroz Stari grad, preko Rječine, Rive boduli do Molo longa.

više

Gradonačelnikov kolegij rujan 1.jpg

Još 6 pomoćnika u nastavi za riječke osnovnoškolce - prvašiće

Rijeka, 29. rujna 2015.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je na svom redovnom kolegiju Izvješće o realizaciji projekata u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2014. godini te podržao realizaciju čitavog niza programa vezanih uz dobrobit djece, od kojih valja izdvojiti uključivanje još 6 pomoćnika u nastavi za riječke prvoškolce. Također, na kolegiju je za dvije godine produžena postojeća Lista prioriteta za davanje stanova u najam.

više

Dječji tjedan 2015.jpg

Najavljen bogat program Dječjeg tjedna

Rijeka, 29. rujna 2015.
I ove godine, sada već tradicionalno, u prvom tjednu listopada obilježava se Dječji tjedan i Međunarodnog dana djeteta. Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji sa udrugama i ustanovama grada Rijeke pripremio je niz prigodnih programa koji će se održavati od 1. do 11. listopada.

više

naslovnica.JPG

Izvješće o realizaciji projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2014.

Rijeka, 29. rujna 2015.
U 2014. godini realizirano je 9 projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva kojima su uređivani dvorišni prostori Dječjih vrtića Drenova, Galeb, Potok, Pehlin (stari vrtić) i Oblačić, igralište Centra za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama, osvijetljen i oplemenjen prostor šetnice Mistraž, uređene tri komunske šterne na području Drenove, uspostavljen prvi zajednički urbani vrt, uz primjenu ekološkog uzgoja hrane te uređena površina Draške doline za potrebe terapijskog jahanja djece i osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost realiziranih projekata iznosi 572.833,27 a u njihovu se realizaciju uključilo preko 400 volontera i brojni gospodarski subjekti.

više

Tjedan cjeloživotnog učenja1.JPG

Otvoren 9. tjedan cjeloživotnog učenja

Rijeka, 28. rujna 2015.
U riječkoj Gradskoj vijećnici otvoren je 9. Tjedan cjeloživotnog učenja kojeg organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u suradnji s  Gradom Rijekom i regionalnim koordinatorom Narodnim učilištem, ustanovom za obrazovanje i kulturu. Ovogodišnja kampanja koja traje od 28. rujna do 4. listopada, provodi se pod sloganom „Dobro je učiti“ te je usmjerena na prenošenje poruke o važnosti učenja i mogućnostima koje pruža uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

više

Dani talijanske kulture.jpg

Dani talijanske kulture i talijanskog jezika u Rijeci

Rijeka, 25. rujna 2015.
U organizaciji Generalnog konzulata Republike Italije i u suradnji s Gradom Rijekom, od 28. rujna do 28. listopada u Rijeci će se održati četvrti Dani talijanske kulture i talijanskog jezika. Bogat program sadrži koncerte, izložbe, projekcije filma, kazališne predstave, međunarodne skupove, okrugle stolove, predstavljanje knjiga, a započet će otvorenjem izložbe Michelangelo Pistoletto e Moio&Sivelli „COAST TO COAST“, u ponedjeljak, 28. rujna, u 19 sati, u Galeriji Kortil. Ulaz na sve programe je besplatan, a osiguran je i simultani prijevod.

više

Gradsko vijeće1.jpg

Prihvaćena Izvješća o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu

Rijeka, 24. rujna 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke, nakon dugotrajne rasprave većinom je glasova prihvatilo Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna i Izvješće o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu. Najviše primjedbi vijećnici su dali na izvješće o poslovanju Energa, dok je, kada je riječ o Polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna, glava tema bio brod Galeb.

više

Marinići_Pehlin_P1.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području MO Pehlin

Rijeka, 24. rujna 2015.
U četvrtak, 24. rujna 2015. godine započet će na području mjesnog odbora Pehlin nova grupa radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi. Ovom grupom radova obuhvaćena je gradnja 3.405 metara kanalizacije te rekonstrukcija i gradnja 2.190 metara vodovoda za oko stotinjak građevina u ulicama Turkovo, Plasi, Pehlin, Baretićevo, Androv breg i Mihovilići. Završetak radova predviđen je u srpnju 2016. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi HNK Ivana pl. Zajca

Rijeka, 20. rujna 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, na adresi Ivana Zajca 1 u Rijeci. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. rujna 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

2015-izbjeglice.jpg

Kako Riječani mogu pomoći izbjeglicama

Rijeka, 18. rujna 2015.
U kontekstu izbjegličke krize, s kojom se suočila i naša zemlja, gradonačelnik Rijeke na svom je blogu sinoć objavio da je Grad Rijeka spreman na prihvat izbjeglica ukoliko to bude bilo potrebno. Istu je izjavu ponovio tijekom dana u razgovoru za medije, naglasivši kako bi se za to koristili smještajni kapaciteti Crvenog križa, ali i sportske dvorane, odnosno veće hale koje će za slučaj tih potreba biti opremljene krevetima, pokretnim nužnicima i vodom. Ujedno, naveo je Obersnel, razmatraju se i lokacije prikladne za postavu šatora za prihvat izbjeglica.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 10. rujna 2015.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2016. godini. Javne potrebe u kulturi čine razne kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 10. listopada 2015. godine.

više

Paviljon Brajda.jpg

Nastavak uređenja paviljona tržnice Brajda

Rijeka, 8. rujna 2015.
Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavio je natječaj za izvođenje radova na uređenju paviljona tržnice Brajda, kojima se između ostalog, planira uklanjanje postojećih dogradnji na istočnom i zapadnom pročelju i vraćanje izvornih nadstrešnica prema arhivskoj građi. Radovi se financiraju isključivo namjenskim sredstvima prikupljenima od koncesijske naknade.

više

Radovi u ulici Riva 1.jpg

Radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
Danas su započeli radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva. Radovi se izvode od Trga Žabica do raskrižja sa Henckeovom ulicom i ulicom Riva boduli, u tri faze.  Za svo vrijeme izvođenja radova u Ulici Riva u funkciji će biti dva prometna traka.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više