Poziv na sudjelovanje u eko akciji

Rijeka, 13. travnja 2012.
Pozivaju se građani s područja Mjesnog odbora Centar – Sušak, na sudjelovanje u eko akciji koja će se održati na Brajdici u subotu 21. travnja 2012. s početkom u 9 sati. Akcija se organizira u sklopu kampanje „ZELENA ČISTKA – jedan dan za čisti okoliš“.

zelena cistka.jpg Mjesni odbor Centar – Sušak priključio se ovoj hvale vrijednoj kampanji koja se po prvi puta organizira u Hrvatskoj. Zelena čistka se provodi u sklopu globalnog pokreta „World Cleanup 2012 Let΄s do it !“, u koji se do sada uključilo 85 zemalja. Kampanjom se planira okupiti najveći broj volontera ikada, u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Cilj je pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more puteljke, škarpe…. svaki kutak Lijepe naše i to sve u samo jednom danu!
Na području našeg mjesnog odbora obilježili smo nekoliko nakupina otpada. Za početak će se očistiti područje Brajdice i to tik uz „stijenu“ južno od bivše zgrade Crvenog križa do „Karingtonke“ i to će biti naš doprinos kampanji. Stoga pozivamo sve građane s područja mjesnog odbora Centar – Sušak da nam se pridruže, kako bismo zajedno učinili taj dio životnog prostora ljepšim i ugodnijim, na dobrobit svih građana našega Grada.
 Molimo volontere da se jave u mjesni odbor na broj telefona 371-138 do četvrtka 19. travnja kako bi se oformile ekipe. Okupljanje je u subotu 21. travnja u 9 sati ispod zgrade Crvenog križa. Predviđeno trajanje radova je do 13 sati. Tko ima, bilo bi dobro da ponese nešto alata koji može koristiti u radu (grablje, lopatu, škare za rezanje grana, kariolu i sl.).
Odazovite se našem pozivu !

Vijeće MO Centar - Sušak

 
mail print