Silver Cloud1.jpg

Silver Cloud“, prvi od petnaest cruisera koji će ove godine posjetiti Rijeku

Rijeka, 4. svibnja 2016.
Putnički brod „Silver Cloud“ danas je oko 12 sati uplovio u riječku luku, čime je otvorena ovogodišnja sezona dolaska brodova namijenjenih kružnim putovanjima u Rijeku.

više

Oldtimer 2016.jpg

Najavljen 20. jubilarni međunarodni susret - oldtimer auto rally Rijeka

Rijeka, 4. svibnja 2016.
Oldtimer klub Rijeka ove godine slavi 20. Obljetnicu postojanja, te 7. svibnja organizira tradicionalni, ove godine 20. međunarodni susret - oldtimer auto rally, natjecanje sportsko turističkog karaktera, koje je uvršteno i u kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza.

više

Potpisivanje ugovora (1).JPG

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi

Rijeka, 4. svibnja 2016.
U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi između Grada Rijeke i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije te Doma za starije osobe Kantrida. Za programe i projekte ove tri ustanove Grad Rijeka će u 2016. izdvojiti ukupno 1.955.000 kuna.

više

Svečana akademija (4).JPG

Održana svečana akademija povodom Dana oslobođenja Rijeke od fašizma

Rijeka, 3. svibnja 2016.
U povodu 71. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke od fašizma u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u organizaciji Grada Rijeke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista održana je svečana akademija, u znak sjećanja na 3. svibnja 1945., kada je grad oslobođen od neprijatelja.

više

Polaganje vijenaca (1).JPG

Položeni vijenci na spomen obilježja antifašističke borbe

Rijeka, 3. svibnja 2016.
Povodom Dana oslobođenja Rijeke u Drugom svjetskom ratu, delegacija Grada Rijeke predvođena gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, članovi Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke na čelu s potpredsjednikom Arsenom Cimašom, članovi riječkih udruga te članovi političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Rijeke položili su vijence na spomen obilježja antifašističke borbe.

više

Suradnja s Pečuhom (3).JPG

Potpisana Inicijativa o uspostavi prijateljske suradnje između Rijeke i Pečuha

Rijeka, 2. svibnja 2016.
Gradonačelnik Vojko Obersnel i gradonačelnik mađarskog grada Pečuha Zsolt Páva potpisali su danas u Salonu Grada Rijeke Inicijativu o uspostavi prijateljske suradnje dvaju gradova Rijeke i Pečuha. S obzirom da je Pečuh prije šest godina također bio nositelj titule Europske prijestolnice kulture, mađarska je delegacija Gradu Rijeci ponudila svoju pomoć kroz razmjenu iskustava.

više

Znas Rijeku1.jpg

Gradonačelnik Obersnel sudjelovao u finalu kvizu za osnovnoškolce "Znaš Rijeku?"

Rijeka, 2. svibnja 2016.
U organizaciji Totalnog FM radija, danas je održano finale osnovnoškolskog kviza "Znaš Rijeku?". Ispitivač tri para finalista bio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a natjecale su se Osnovne škole Kantrida, Trsat i Ivana Zajca.

više

Lipa pamti (2).JPG

Delegacija Grada Rijeke položila vijence na komemorativnom skupu "Lipa pamti"

Rijeka, 30. travnja 2016.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić danas su u Lipi bili na komemorativnom skupu "Lipa pamti". Skup su povodom 72. obljetnice masakra kojeg su nacisti počinili nad civilima sela Lipe organizirale SABA Primorsko-goranske županije i UABA Liburnija pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Matulji.

više

Rad1.jpg

Radnici „3. maja“ iz objektiva Petra Fabijana

Rijeka, 29. travnja 2016.
Povodom Međunarodnog praznika rada i Dana oslobođenja Rijeke od fašizma na riječkom Korzu postavljena je izložba fotografija "RAD" Petra Fabijana koja prikazuje motive radnika Brodogradilišta „3. maj“.

više

Županija1.jpg

Veleposlanica Kraljevine Norveške u prvom službenom posjetu Rijeci

Rijeka, 29. travnja 2016.
Zamjenik župana Petar Mamula, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik HGK - ŽK Rijeka Vidoje Vujić sa suradnicima primili su danas veleposlanicu Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Nj.E. Astrid Versto, kojoj je ovo bio prvi službeni posjet Rijeci.

više

Dan oslobođenja.jpg

Predstavljen program obilježavanja Dana oslobođenja Rijeke od fašizma

Rijeka, 29. travnja 2016.
U Salonu Grada Rijeke predstavljen je bogat program obilježavanja 3. svibnja - Dana oslobođenja Rijeke od fašizma. Program započinje današnjim otvorenjem izložbe fotografija Petra Fabijana na Korzu.

više

Gradsko vijece4 (2).jpg

Gradsko vijeće dalo podršku EDIT-u

Rijeka, 28. travnja 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Rijeke za 2015. te za ravnatelja Gradske knjižnice Rijeka imenovalo Niku Cvjetkovića. Uz podršku EDIT-u, Vijeće je odobrilo osnivanje novog trgovačkog društva RIJEKA 2020 d.o.o. za provedbu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.

više

Rijecke brigade1.jpg

Otvorena izložba „Riječke brigade- odore iz Domovinskog rata

Rijeka, 28. travnja 2016.
Povodom 25. obljetnice Operativne zone Rijeka te formiranja  policijskih i vojnih postrojbi, Rijeke i okolice, u Državnom arhivu u Rijeci otvorena je danas izložba „Riječke brigade - odore iz Domovinskog rata“.

više

tic.jpg

Interaktivna edukativna radionica povodom Dana odgoja bez batina

Rijeka, 28. travnja 2016.
U Dječjem domu „Tić“ Rijeka, prezentirani su danas zaključci interaktivne edukativne radionice na temu tjelesnog kažnjavanja djece, u kojoj su sudjelovali Ambasadori „Tića“ - riječki ambasadori nenasilja.

više

Na poziv Grada Rijeke pristiglo 455 prijedloga građana za mala uređenja u kvartovima

Rijeka, 28. travnja 2016.
Temeljem Javnog poziva kojeg je raspisao Grad Rijeka, a putem kojeg su građani mogli predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture na području mjesnog odbora u kojem žive, pristiglo je 455 prijedloga građana.

više

Upisi u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2016./2017. godinu

Rijeka, 28. travnja 2016.
Upravno vijeće Dječjeg vrtića Rijeka raspisalo je Natječaj za upis djece u pedagoškoj 2016./2017. godini. Zahtjevi za nastavak korištenja usluga (dosadašnji korisnici usluga) podnose se: od 2. do 6. svibnja 2016. g. od 12:00 do 18:00 sati, doke se prijave za upis djece (novoprijavljeni) podnose se:od 16. do 20. svibnja 2016. g. od 12:00 do 18:00 sati.

više

Uručenje priznanja gradonačelniku Obersnelu.jpg

Riječkom gradonačlniku priznanje za doprinos razvoju i jačanju raznolikosti vjerskog i kulturnog identiteta

Rijeka, 27. travnja 2016.
Povodom obilježavanja 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj, na svečanosti u Hrvatskom saboru  riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu dodijeljeno je posebno priznanje za izniman doprinos razvoju i jačanju raznolikosti vjerskog i kulturnog identiteta, posebice muslimana u Republici Hrvatskoj. Priznanje kojim se potvrđuju visoki standardi vjerskih prava, uručeno je i Gradu Zagrebu te Gradu Dubrovniku.

više

Gradonačelnik Obersnel uputio pisma ministru Hasanbegoviću zbog smanjenja sredstava za HNK Ivana pl. Zajca i za izdavačku kuću EDIT

Rijeka, 27. travnja 2016.
Zabrinut nedavnim informacijama iz Ministarstva kulture, odnosno značajnim smanjivanjem sredstava za financiranje HNK Ivana pl. Zajca, ali i smanjivanjem sredstava za izdavačku kuću EDIT, zbog čega je dovedeno u pitanje izlaženje lista La Voce del Popolo, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uputio je ministru Zlatku Hasanbegoviću pisma u kojima traži pojašnjenje takvih odluka.

više

GKR Ogranak Trsat (4).JPG

Na Trsatu otvoren novi ogranak Gradske knjižnice Rijeka

Rijeka, 27. travnja 2016.
U prizemlju Dvorane mladosti jučer je, osam godina od gašenja nekadašnjeg Ogranka Sušak Gradske knjižnice Rijeka, otvoren Ogranak Trsat, koji će nuditi 16.500 svezaka knjiga i 200 jedinica filmova i multimedije. Članovima će osim toga na raspolaganju biti i 8 naslova novina te časopisa, kao i 4 računala s pristupom Internetu te igračke.

više

Gradonačelnikov kolegij (2).JPG

Počinju upisi djece u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2016./2017. godinu

Rijeka, 26. travnja 2016.
Izvješćima o radu riječkih ogranaka Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa započeo je današnji gradonačelnikov kolegij na kojem je uz ostalo usvojena odluka o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2016./2017. godinu. Najavljen je „Sajam mogućnosti“ za učenike osnovnih škola te predstavljena informacija o uključivanju Rijeke kao europske prijestolnice kulture u inicijativu Vijeća Europe pod nazivom Intercultural cities.

više

Tjedan intelektualnog vlasništva (1).JPG

U STEPRI znanstveno-tehnologijskom parku svečano otvoren Tjedan intelektualnog vlasništva

Rijeka, 25. travnja 2016.
Zastupnik Republike Hrvatske u Europskom parlamentu Tonino Picula, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel  i rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin danas su u STEPRI znanstveno-tehnologijskom parku na Kampusu Sveučilišta u Rijeci svečano otvorili Tjedan intelektualnog vlasništva.

više

Student Day1.jpg

Najavljen 7. Student Day Festival

Rijeka, 25. travnja 2016.
Sedmi Student Day Festival održat će se 27. i 28. svibnja u ExPort Delta i na Korzu. Kao i do sada festival je podijeljen u nekoliko faza, pa će se studentima i ostalim građanima ponuditi repertoar kulturnih, sportskih, zabavnih i glazbenih sadržaja uz poznate hrvatske i svjetske glazbenike.

više

Gradu Rijeci odobreno 661.362 eura iz europskih fondova za sufinanciranje četiri projekta

Rijeka, 22. travnja 2016.
Gradu Rijeci je kroz Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014.–2020. odobreno sufinanciranje 4 projekta: URBAN INNO, CERIecon, SLURP i ReSites sredstvima Europske unije. Ukupni proračun Grada Rijeke za ove projekte iznosi 778 073,69 eura, od čega su bespovratna europska sredstva 661.362,64 eura.

više

Info tečajevi.jpg

Novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grad Rijeke

Rijeka, 18. travnja 2016.
Već jedanaestu godinu za redom Grad Rijeka organizira besplatne informatičke tečajeve za ciljane skupine građana. Ovog puta edukacija, koja započinje u svibnju, odvija se u sklopu Europskog projekta INCA te gradskog projekta „Društvo u kojem učim i osjećam se dobro“, a namijenjena je za osobe starije od 65 godina.

više

Potpis ugovora JP sport 1.jpg

Više od 13 milijuna kuna za javne potrebe u sportu i sportske aktivnosti u 2016.g.

Rijeka, 13. travnja 2016.
U salonu Grada Rijeke potpisana su četiri ugovora vrijedna ukupno 9.289.000 kuna temeljem kojih će Grad Rijeka financirati programe javnih potreba u sportu za 2016. godinu. Ukupno će se za javne potrebe u sportu i druge sportske aktivnosti u 2016.g. iz proračuna izdvojiti 13.136.000 kuna.

više

Startup1.jpg

Javni poziv za ulazak šeste generacije u Startup inkubator Rijeka

Rijeka, 12. travnja 2016.
Javni poziv za ulazak u Startup inkubator šeste generacije biti će otvoren u periodu od 13. travnja do 8. svibnja 2016. Nova generacija počinje s radom sredinom svibnja 2016.

više

Prijava poreza za 2016. godinu

Rijeka, 24. ožujka 2016. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2016. godinu.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente za sanaciju i obnovu pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 7. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grad Rijeke objavio je javni poziv vlasnicima/suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i  2018. godini.

više

Javni poziv Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 5. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke objavljuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini. Prijave se podnose od objave poziva do 2. lipnja 2016. godine.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više