Kalendar Riječki dečki 1.jpg

Riječki gradonačelnik prodavao kalendar Riječki dečki

Rijeka, 19. prosinca 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel tradicionalno je započeo prodaju kalendara "Riječki dečki", prihod od čije prodaje i ove godine namijenjen Domu za djecu i mlade Oštro – Kraljevica. Za prodaju je pripremljeno tisuću primjeraka kalendara za 2015. godinu, koji se po cijeni od 45 kuna mogu kupiti danas i sutra na štandu postavljenom na Korzu ispred Radio Rijeke te na prodajnim mjestima iNovina na Korzu i u Tower centru Rijeka.

više

Županijsko primanje.jpg

Božićno-novogodišnje primanje Primorsko-goranske županije

Rijeka, 19. prosinca 2014.
U povodu božićno-novogodišnjih blagdana Primorsko-goranske županija održala je tradicionalni prijam za gradonačelnike i načelnike jedinica lokalne samouprave, predstavnika Sveučilišta u Rijeci, kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija te druge uvažene goste.

više

Gradsko vijeće prosinac 1.jpg

Usvojen proračun Grada Rijeke za 2015. godinu

Rijeka, 18. prosinca 2014.
Gradsko vijeće usvojilo je proračun Grada Rijeke za 2015. godinu u iznosu od 798 milijuna kuna, kao i programe javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi. Usvojeno je Izvješće o financijskoj reviziji za 2013. g., nova odluka o socijalnoj skrbi i zakupu poslovnog prostora te je dana suglasnost Autotroleju za zaduženje u visini od 15,5 milijuna kuna za nabavku novih 11 autobusa.

više

Redovno održavanje bežične elektroničke komunikacijske mreže

Rijeka, 19. prosinca 2014.
Zbog redovnog održavanja bežične elektroničke komunikacijske mreže moguće su poteškoće u pristupu besplatnom bežičnom Internetu Grada Rijeke u ponedjeljak, 22. prosinca 2014. i u utorak 23. prosinca 2014. godine.

više

ELSA.jpg

Izneseni zaključci nedavno završene konferencije na temu "Zaštita žrtava nasilja u obitelji"

Rijeka, 18. prosinca 2014.
U Informativnom centru Grada Rijeke  predstavnici Europske udruge studenata prava (ELSA-e Rijeka) iznijeli su zaključke donesene na nedavno završenoj EX-YU konferenciji na temu "Zaštita žrtava nasilja u obitelji" održanoj u sklopu projekta SAV (Streets against violence), od 26. studenog do 1. prosinca u Rijeci, a koja je okupila članove ELSA-e iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

više

Obersnel u MID-u 1.jpg

Grad Rijeka podržava opstanak tvornice MID

Rijeka, 17. prosinca 2014.
Radnici tvrtke 3.MAJ-Motori i dizalice održali su skup na kojem je glavna tema razgovora bila složenost financijske situacije zaposlenika, s obzirom da im nisu isplaćene četiri plaće, a nije ni provedena privatizacija tvrtke. Skupu se na poziv Sindikata zaposlenika tvornice MID odazvao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je kazao kako se Grad Rijeka nije odrekao MID-a i želi da ta tvrtka opstane te naglasio kako ne bi bilo dobro prekidati proizvodnju jer će se time samo pogoršati teška situacija u kojoj se MID nalazi.

više

Rinkluzija pres.jpg

RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama

Rijeka, 17. prosinca 2014.
Kroz projekt "RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama", financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, osigurano je gotovo 1,9 milijuna kuna za rad 44 pomoćnika u 18 riječkih osnovnih škola. Grad Rijeka financira još pet pomoćnika u nastavi te dodatnih sedam u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

više

Grabovac - Rijeka.jpg

Predstavljena foto monografija Rijeka - Petra Grabovca Ćuće

Rijeka, 17. prosinca 2014.
U vijećnici Grada Rijeke, predstavljena je foto monografije Rijeka Petra Grabovca Ćuće, legendarnog fotoreportera Novog lista, svojevrsnog kroničara novije povijesti Rijeke koji je fotografskim aparatima puna četiri desetljeća pratio sva zbivanja - od sporta do politike –gospodarstva i kulture te crne kronike.

više

Miroslava Golubović.jpg

Gradonačelnik Obersnel izrazio sućut obitelji preminule Miroslave Golubović

Rijeka, 17. prosinca 2014.
Tragom vijesti da je Miroslava Golubović, mnogim Riječankama i Riječanima poznatija kao Baba Kuna, ovih dana preminula u 78. godini, gradonačelnik Obersnel izrazio je sućut obitelji preminule te rekao sljedeće:

više

EPK umjetničke akcije.jpg

Umjetničke akcije kao potpora kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture

Rijeka, 17. prosinca 2014.
Kao potpora kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture narednih dana održat će nekoliko umjetničkih akcija – u prvom redu otvaranje izložbe "Rad kao dar" u novoj galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, a potom i akcija uličnih umjetnika na Trgu Matije Vlačića Flacijusa te druga promocija pobjednika DJ natječaja EPK AmbasadoRI.

više

Društvo oboljelih od miastenije gravis.jpg

Kvaliteta života oboljelih od miastenije gravis

Rijeka, 17. prosinca 2014.
S ciljem poboljšanja kvalitete života oboljelih od miastenije gravis, Društvo oboljelih od miastenije gravis Rijeka tijekom iduće godine provodit će kampanju senzibiliziranja javnosti za probleme oboljelih od ove neizlječive bolesti, od koje prema procjenama na području Primorsko-goranske županije boluje oko 80 ljudi.

više

42. kolegij 1.jpg

Značajna ulaganja u projekte vodoopskrbe i odvodnje

Rijeka, 16. prosinca 2014.
Tijekom sljedeće dvije godine KD Vodovod i kanalizacija na području Rijeke i Kastva realizirat će se projekt izgradnje 32 kilometra sanitarne odvodnje na gotovo 17 kilometara vodovodne mreže. Projekt vrijedan 124 milijuna kuna financirat će se sredstvima razvojnih banaka. U razdoblju od 2016. do 2019. godine planirana je dogradnja sustava odvodnje aglomeracije Rijeka s izgradnjom novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda financiranjem iz fondova Europske unije.

više

spomenik01.jpg

Otkriven Spomenik pomorcu i pomorstvu

Rijeka, 13. prosinca 2014.
U povodu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Jadranskog pomorskog servisa, na trgu 111. brigade HV-a postavljen je Spomenik pomorcu i pomorstvu, čime ovo brodarsko društvo želi odati počast kako svim pomorcima i pomorskoj tradiciji našega grada i kraja, tako i lokalnoj zajednici iz koje je potekle tvrtka.

više

Izmjene Zakona o porezu na dohodak značajno utjecale na riječki proračun za 2015. godinu

Rijeka, 11. prosinca  2014.
Zbog izmjena Zakona o porezu na dohodak u proračunu Grada Rijeke za 2015. godinu nedostaje 57 milijuna kuna. Udruga gradova tražila je da se kroz Zakon o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave ovi gubici s kojima se susreću svi gradovi, općine i županije nadoknade. Obzirom da to nije učinjeno u ovogodišnjem proračunu Grada Rijeke planirana su znatna smanjenja.

više

Naj online penzići 1.jpg

Naj-online penzićima dodijeljena priznanja

Rijeka, 11. prosinca 2014.
Zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić uručio je priznanja sudionicima natjecanja umirovljenika "Naj-online penzići Rijeke". U natjecanju su sudjelovali klubovi umirovljenika Matice umirovljenika Rijeka i klubovi Doma za starije i nemoćne osobe PGŽ "Kantrida", a u natjecanju je bila presudna količina i kvaliteta sadržaja objavljivana na web-stranicama  www.penzići.rijeka.hr.

više

Vrtionica 1.jpg

Predstavljena Zelena učionica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka

Rijeka, 10. prosinca 2014.
Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka realizirao je u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva tijekom tri školske godine vrijedne projekte Zelena vrata znanja i Vrtionica kojima je dio betonskog školskog dvorišta uređen u funkcionalni prostor za učenje, provođenje nastave izravnim kontaktom učenika s prirodnim okruženjem te za rad i igru. Ukupno je kroz tri faze projekta realizirano 136.099,00 kuna, od čega 56.258,50 iz proračuna, a preostali iznos je doprinos zajednice. U projektu je sudjelovalo 88 volontera.

više

Pressica - Iz Hartere s ljubavlju 2015 (2).JPG

Započinje humanitarna akcija "Iz Hartere s ljubavlju"

Rijeka, 9. prosinca 2014.
Humanitarna akcija "Iz Hartere s ljubavlju" održat će se od 10. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015. U tu svrhu je izrađen kalendar za 2015. godinu, čijem su stvaranju doprinijeli studenti Udruge Erasmus koji su se za tu prigodu fotografirali u Harteri. Svrha prodaje kalendara i prikupljanja sponzorstava i donacija je prikupiti novčana sredstva za opremu senzorne sobe za Centar za autizam Rijeka.

više

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za uvrštenje na Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 2. prosinca 2014.
Grad Rijeka produžuje rok za podnošenje zahtjeva za uvrštenje na Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova po programu Društveno poticane stanogradnje do zaključno 30. 12. 2014. godine.

više

Maskota EU sveučilišne igre.jpg

Građani biraju službenu maskotu Europskih sveučilišnih igara Rijeka-Zagreb 2016

Rijeka, 2. prosinca 2014.
Krenulo je javno glasanje za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. U finalnom krugu izbora svi zainteresirani građani mogu dati svoj glas za jednu od tri maskote koje su se našle u završnici te tako odlučiti kako će izgledati maskota koja će postati jedan od zaštitnih simbola najvećih sportskih igara u novijoj hrvatskoj povijesti.

više

EPK logo.jpg

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture

Rijeka, 1. prosinca 2014.
Grad Rijeka raspisao je natječaj za dizajn vizualnog identiteta Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture s ciljem dobivanja kvalitetnog i stručno projektiranog vizualnog identiteta Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture. Natječaj provodi Hrvatsko dizajnersko društvo, a rok za primanje Natječajnih radova je 26. siječnja 2015. godine, do 18 sati.

više

Počinje zaprimanje zahtjeva za ostvarivanje prava na javni prijevoz u 2015. godini

Rijeka, 28. studenoga 2014.
Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb od 1. prosinca 2014. do 9. siječnja 2015. organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza u 2015. godini (osim za redovne učenike i studente kojima postojeće pravo vrijedi do kraja kolovoza/rujna 2015.).

više

Rijeka Advent.jpg

Rijeka Advent za najveselije božićno-novogodišnje blagdane

Rijeka, 27. studenog 2014.
Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s tvrtkom Promocija organiziraju bogati blagdanski kulturno-zabavni program uz prigodnu prodaju i ugostiteljsku ponudu, koji se već drugu godinu zaredom održava pod nazivom Rijeka Advent. Iako se prosinac u Rijeci obilježava dugi niz godina, pod okriljem novog koncepta osmišljen je dosad najbogatiji božićno-novogodišnji program u Rijeci.

više

Rijeka europska prijestolnica kulture 2020: raspisan poziv za predlaganje programa Rijeka 2020.

Rijeka, 26. studenoga 2014. Odjel za kulturu Grada Rijeke raspisao je Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. Poziv je raspisan na web stranici www.rijekaepk.eu . Rok za podnošenje prijedloga Programa traje od dana objave do 15. siječnja 2015. godine.

više

EPK logo.jpg

Raspisan Poziv za predlaganje programa Rijeka 2020 – Luka različitosti / Rijeka 2020 – Port of Diversity

Rijeka, 24. studenog 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke raspisao je Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio programa projekta Rijeka EPK 2020. Odjel je poduzeo niz aktivnosti za pripremu kandidature, među kojima je i izrada koncepta kandidature koji se temelji na temama Rada, Različitosti i Vode objedinjenim u krovnoj temi Luka.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

City card.jpg

Izdavanje Gradske kartice radnicima, umirovljenicima i nezaposlenima

Rijeka, 31. listopada 2014.
Kako bi do kraja 2014. godine svi korisnici mjesečnih pokaznih karti iste zamijenili i izradili Rijeka City Card kartice, počinje izdavanje gradskih kartica i za kategorije radnika, umirovljenika te nezaposlenih osoba.

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 10. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno "Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje", radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje.

više