Musagetes najava.jpg

Novi riječki projekt kanadske fundacije Musagetes

Rijeka, 23. travnja 2014.
U petak i subotu, 25. i 26. travnja kanadska fondacija Musagetes u suradnji s Gradom Rijekom organizira drugi međunarodni skup. Cilj skupa je kroz formalne i neformalne razgovore, projekciju filma, šetnju gradom i zajednička javna čitanja istražiti različite mogućnosti na koje umjetnost i arhitektura mogu preobraziti Grad.

više

Međunarodni dan jazza.jpg

Rijeka prva u Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan jazza

Rijeka, 23. travnja 2014.
U srijedu, 30. travnja u Rijeci će se, po prvi put u Hrvatskoj, obilježiti Međunarodni dan jazza. Raznolik program čiji je cilj približavanje jazza najširoj publici, prije svega mladima, osmislili su udruga Liburnia Jazz i riječka podružnica Hrvatske glazbene unije, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

više

Zelena čistka najava 1.jpg

Zelena čistka za čišći i uredniji okoliš

Rijeka, 23. travnja 2014.
Pod sloganom Jedan dan za čisti okoliš, u subotu, 26. travnja u 9 sati započinje još jedna Zelena čistka, ekološka akcija koja se odvija u sklopu svjetske akcije World Cleanup. Program je to koja već treću godinu za redom okuplja mnoštvo volontera, koji će na nekoliko lokacija u Rijeci udružiti snage i čistiti divlja odlagališta otpada, a sve s ciljem čišćeg i zdravijeg okoliša.

više

Šetnica Rječina 1.jpg

Najavljeno otvaranje novih dijelova šetnice uz Rječinu

Rijeka, 22. travnja 2014.
U povodu Dana planeta Zemlje, predstavnici Grada Rijeke i Hrvatskih voda obišli su donji tok Rječine, koji će Grad Rijeka urediti u sklopu gradskih šetnica nakon što Hrvatske vode završe radove. U sklopu realizacije šetnice planira se izgraditi i pješački most na lokaciji kod Matešićevih mlinova, ispod naselja Orehovica.

više

Sadnja pinije u OŠ Eugen Kumičić.jpg

Dan planete Zemlja – generacijska sadnja stabla

Rijeka, 22. travnja 2014.
Grad Rijeka s Udrugom "Zdrav život" već dugi niz godina provodi akciju sadnje stabala u riječkim osnovnim školama i vrtićima pod nazivom "Generacijska sadnja stabla", povodom obilježavanja "Dana planete Zemlja".  Ove godine u osnovnim školama "Eugen Kumičić" i "Turnić" zasađena su stabla pinije.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 22. travnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljen 71 slobodan poslovni prostor na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Pro Torpedo_najava konferencije 1.jpg

6. međunarodna konferencija o industrijskoj baštini "Čovjek i industrija"

Rijeka, 22. travnja 2014.
U organizaciji udruge Pro Torpedo Rijeka i partnera u Sveučilišnom kampusu na Trsatu 24. i 25. travnja održava se 6. međunarodna konferencije o industrijskoj baštini posvećena temi "Čovjek i industrija", koja u fokus stavlja nematerijalnu baštinu, točnije fenomen ljudskog rada u industrijskim pogonima, promatrajući ga posebno s raznolikih stajališta društvenih i humanističkih znanosti.

više

Posjet nadbiskupu.jpg

Tradicionalni susret gradonačelnika i njegovih suradnika s riječkim crkvenim velikodostojnicima uoči Uskrsa

Rijeka, 19. travnja 2014. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac te zamjenici gradonačelnika Miroslav Matešić i Marko Filipović posjetili su po tradiciji, uoči Uskrsa, riječkog nadbiskupa msgr. Ivana Devčića i suradnike, rektora Katedrale Svetog Vida msgr. Ivoslava Linića te gvardijana Trsatskog svetišta fra Antuna Jesenovića.

više

Ribice za Uskrs.jpg

Uskršnji blagdani: tradicionalna podjela friganih sardela

Rijeka, 18. travnja 2014.
Na Veliki petak, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske održano je tradicionalno druženje s građanima uz podjelu friganih sardela. Građanima su se oko 11 sati po tradiciji pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac sa suradnicima.

više

Model JPP za škole 1.jpg

Prezentacija mogućnosti ulaganja u škole putem javno-privatnog partnerstva

Rijeka, 18. travnja 2014.
U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u organizaciji Primorsko-goranske županije i Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) održana je prezentacija modela financiranja putem Javno privatnog partnerstva s mogućnosti primjene na projekte škola, namijenjena gradonačelnicima i načelnicima te predstavnicima tijela državne uprave s područja Primorsko-goranske županije.

više

Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za sljedeće lokacije

Rijeka, 18. travnja 2014.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, temeljem Odluka Gradonačelnika od 10. veljače 2014.g., 4. ožujka 2014.g. i 15. travnja 2014.g. objavljuje Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za više lokacija koje možete pogledati u nastavku članka.

više

Riječke dizalice u boji1.jpg

Obnovljene lučke dizalice novi svjetlosni landmark riječke luke

Rijeka, 17. travnja 2014.
Stare lučke poluportalne dizalice koje više nisu u funkciji, a nalaze se na prostoru lukobrana, koji je dio zaštićene Urbanističke cjeline grada, obnovljene su kako bi svjedočile o bogatoj lučkoj tradiciji Rijeke. Po dovršetku obnove na svaku su dizalicu postavljeni reflektori koji stvaraju svjetlost u raznim bojama i različitog intenziteta.

više

Tjedan dobre dječje knjige 2014.jpg

Tjedan dobre dječje knjige

Rijeka, 17. travnja 2014.
Od 21. do 27. travnja u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka održat će se Tjedan dobre dječje knjige, u sklopu kojeg će održati niz zanimljivih programa s ciljem promocije čitanja među djecom i mladima, od čitanja priča, gostovanja autora i interaktivnih igara preko radionica stripa i vilinskog pisma do planinarske šetnje i glasnog čitanja terapijskim psima.

više

Dan riječkih planinara.jpg

Prvi Dan planinara Rijeke

Rijeka, 17. travnja 2014.
U subotu, 3. svibnja Riječki planinarski savez organizira prvi Dan planinara Rijeke, u sklopu kojeg će svi zainteresirani građani imati priliku upoznati gradske planinarske šetnice koje vode do Velog Vrha. Pored članova udruga planinara, u novoj manifestaciji učestvovat će i udruge koje okupljanju osobe s invaliditetom te naši stariji sugrađani – aktivni članovi projekta Rijeka zdravi grad.

više

24. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Grad Rijeka pristupa VI. fazi projekta europskih "zdravih gradova"

Rijeka, 15. travnja 2014.
Nakon 15 godina uspješnog sudjelovanja u radu Europske mreže zdravih gradova, tijekom kojih se Rijeka promovirala kao grad u kojem se građanima nastoji osigurati zdrav i kvalitetan život,  Grad Rijeka kandidirat će se za pristupanje VI. fazi projekta europskih "zdravih gradova", odlučeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

više

Najava  manifestacije Homo si teć.jpg

Homo si teć slavi svoju punoljetnost

Rijeka, 15. travnja 2014.
Homo si teć, najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj slavi svoje 18. izdanje pod motom „Trči kadgod“. Manifestacija tijekom koje će Korzo preplaviti sportaši i rekreativci, veliki i mali održat će se u nedjelju 27. travnja. S Korza starta i 13. riječki polumaraton i utrka za djecu predškolske dobi dm Baby Bonus Cup te Hendi Cup, namijenjen osobama s invaliditetom i slabovidnim osobama.

više

Otvorenje info-centra 1.jpg

Otvoren Informativni centar za prevenciju kriminaliteta

Rijeka, 11. travnja 2014.
U suradnji Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske u prostoru na adresi Dolac 7b otvoren je Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke. U info-centru, otvorenom kao rezultat rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, građani mogu dobiti različite informacije o osobnoj sigurnosti i sigurnosti svoje imovine.

više

velebit.jpg

Poziv na akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" u 2014.

Rijeka, 10. travnja 2014.
U okviru svojih programa rada za 2014. godinu, Vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke organiziraju akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor". Zainteresirani građani mogu se prijaviti u sjedištima mjesnih odbora u periodu od 10. do 25. travnja 2014. g., odnosno u Direkciju za mjesnu samoupravu i upravu, Trpimirova 2/IV. Akcija "Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" dio je projekta "Volim Hrvatsku - volim Rijeku".

više

Centar dentalne zaštite 1.jpg

Otvoren Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu

Rijeka, 9. travnja 2014.
Ministar zdravlja Rajko Ostojić službeno je otvorio Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu, čime je pacijentima je omogućeno da na jednom mjestu, na lokaciji unutar Parka Nikole Hosta, dobiju sveukupnu uslugu besplatne specijalističke dentalne zdravstvene zaštite i to od standardnog stomatološkog pregleda preko Rtg snimanja zubi do usluge ortodonta, oralnog kirurga i protetičara.

više

Jadrolinija.jpg

Novi ciklus sufinanciranja sanacije i obnove pročelja i krovova

Rijeka, 2. travnja 2014.
Do 26. lipnja otvoren je javni poziv vlasnicima, odnosno suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova. Završetkom natječaja utvrdit će se lista prioriteta za sufinanciranje tijekom 2015. i 2016. godine.

više

Keš2014-1.JPG

Prijave za Vikend školu poduzetništva u Dvorcu Stara Sušica 2014.

Rijeka, 2. travnja 2014.
Vikend-škola poduzetništva će se ove godine održati od 2. do 4. svibnja 2014. u dječjem odmaralištu „Dvorac Stara Sušica“. Naziv i tema ovogodišnjeg susreta je "KEŠ3D – od antike do visokih tehnologija". Gost ovogodišnje vikend škole poduzetništva bit će dr.sc. Sven Maričić.

više

GUP_RI_2014_JR.jpg

Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke - javni uvid u Prijedlog izmjena i dopuna plana

Rijeka, 1. travnja 2014.
Započinje Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke.

više

Program sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini - Javni poziv

Rijeka, 28. ožujka 2014.
Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za kulturu upućuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini.

više

Prijava poreza za 2014. godinu

Rijeka, 20. ožujka 2014. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2014. godinu, do 31. ožujka 2014. godine.

više

OBJAVA KONAČNE LISTE PRVENSTVA POTENCIJALNIH KUPACA STANOVA KOJI SE GRADE PREMA PROGRAMU DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE

Rijeka, 3. srpnja 2013.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva te odlučivanja o podnijetim prigovorima objavljuje se Konačna Lista prvenstva potencijalnih kupaca stanova koji se u Rijeci grade prema programu društveno poticane stanogradnje.

više