Utvrđene rang-liste za dodjelu stipendija za darovite učenike i studente,  studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenike i studente prema socijalnim kriterijima Grada Rijeke

Rijeka, 25. studenog 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je Zaključke kojim se utvrđuju rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija za darovite učenike i studente, studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenike i studente prema socijalnim kriterijima Grada Rijeke za školsku, odnosno akademsku 2015./2016. godinu. Rang liste, koje se mogu pronaći u prilogu ovog članka, objavljene su i na oglasnoj ploči Grada, Titov trg 3, u srijedu 25. studenog 2015. godine.

više

Ri Advent.jpg

Advent u Rijeci ove godine traje dulje

Rijeka, 25. studenog 2015.
Ovogodišnji program Rijeka Advent započinje 29. studenog, paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, na Koblerovom trgu, a traje sve do 3. siječnja. Uz vlakić Djeda Mraza, niti ove godine neće izostati prigodna raznolika i bogata ponuda Božićnog sajma kao i bogat glazbeni program. Na dočeku Nove godine na nastupit će Moskva, Grad, Neno Belan i Fiumens te Hladno Pivo.

više

Dječji vrtić Rijeka.jpg

Poziv na upis u obvezni program predškole

Rijeka, 25. studenog 2015.
Dječji vrtić Rijeka je na svojim web stranicama objavio poziv na upis u obvezni program predškole  za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja, a nalaze se u godini prije polaska u osnovnu školu, odnosno rođena su do 31. ožujka 2010. godine. Prijave za upis zaprimat će se od 1. do 18. prosinca 2015. g.

više

21. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 18. studenog 2015.
21. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak 26. studenog 2015. godine u 9,30 sati  u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16.

više

Akcija.jpg

Prijam za sudionike manifestacije Akcija za 5

Rijeka, 24. studenog 2015.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijam za predstavnike Udruge Delta, organizatore manifestacije Akcija za 5 i pobjednički tim, Grupu broj 4 – Ružičasti koji su u pobijedili s projektom pod nazivom „Tko drži vlast u državi?“.

više

Suveniri2.jpg

Riječki čajevi, podmetača Pod padelu i privjesak za ključeve u obliku glagoljice u drvu - novi riječki suveniri

Rijeka, 24. studenog 2015. 
Podmetača "Pod padelu", privjesak za ključeve u obliku glagoljice u drvu, obrta "Glagoljica u drvu" i čajevi tvrtke "Papar i sol", novi su riječki suveniri koji nose certifikat "Izvorno riječko", a kojima se nastavlja niz inovativnih ideja koje upotpunjavaju riječku ponudu suvenira. Rijeka sada broj već preko stotinu „izvorno riječkih“ suvenira.

više

AHK.jpg

Dodjela nagrada za inovacije

Rijeka, 24. studenoga 2015.
U srijedu, 25. studenog 2015. godine, u 18 sati, u prostoru Stepa Ri, Radmile Matejčić 10, održat će se dodjela nagrade za inovacije, u organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

više

Potpis inicijative za uspostavu suradnje.jpg

Potpisana Inicijativa za uspostavu prijateljske suradnje između Gdanjska i Rijeke

Rijeka, 23. studenoga 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za izaslanstvo poljskog grada Gdanjska koje u Rijeci boravi od 22. do 24. studenog 2015. Tijekom prijama potpisana je Inicijativa za uspostavu prijateljske suradnje između Gdanjska i Rijeke, a obje su strane izrazile želju za jačanjem suradnje na kulturnom i gospodarskom planu te povezivanju sveučilišta. Poveznica dvaju gradova - luka jest Baltičko-jadranski transportni koridor.

više

Gradnja novog toplovoda na Vojaku.JPG

Završeni strojarski radovi  na obnovi sustava distribucije toplinske energije na Vojaku

Rijeka, 23. studenog 2015.
U petak, 20. studenog 2015. godine, završeni su strojarski radovi na obnovi Energovog sustava distribucije toplinske energije u naselju Vojak. Riječ je o zamjeni toplovoda u duljini od 2 km te su svi objekti u sustavu priključeni na obnovljeni toplovod.

više

Građevinska.jpg

Proslavljena 70-ta obljetnica Građevinske tehničke škole

Rijeka, 23. studenog 2015.
Građevinska tehnička škola u Rijeci svečanom je akademijom održanom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku obilježila 70.- tu obljetnicu te 120. obljetnica građevinskog školstva u Primorsko-goranskoj županiji.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Ivana Grohovca 1/A

Rijeka, 22. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Ivana Grohovca 1/A u Rijeci. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Okrugli stol foto Liderpress.hr.jpg

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović na okruglom stolu 'Kako do win – win investicije'

Rijeka, 21. studenog 2015.
Udruga gradova i Liderpress.hr organizirali su Susret gradonačelnika i poduzetnika, u sklopu kojeg je održan okrugli stol 'Kako do win – win investicije' na kojem se raspravljalo o razvojnoj ulozi gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije te kako unaprijediti konkurentnost gradova. Na susretu su predstavljeni dobri primjeri, gradovi koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj, a na skupu je u ime Grada Rijeke učestvovao Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi HNK Ivana pl. Zajca

Rijeka, 22. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, na adresi Ivana Zajca 1 u Rijeci. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Donja Drenova.jpg

Gradnja kanalizacije i vodovoda na području Donje Drenove

Rijeka, 20. studenog 2015.
U ponedjeljak, 23. studenog 2015. godine započinje gradnja 2.560 metara kanalizacije za šezdesetak kuća u ulicama Braće Hlača, Ivana Žorža, Vrhak, Drenovski put, Žminjska ulica, Cvjetna ulica, Brca i Brdina. Istovremeno će se u ovim ulicama rekonstruirati i graditi 1.450 metara vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama i u fazama. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti na dijelu ulice Brdina. Završetak radova predviđen je do kolovoza 2016. godine.

više

Riječka nadbiskupija.jpg

Riječka nadbiskupija slavi velike obljetnice u Katedrali svetog Vida

Rijeka, 20. studenog 2015.
U Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljen je program proslave 90 godina uspostave Riječke biskupije, 45 godina Riječke metropolije, 15 godina Riječke nadbiskupije te 40 godina misništva i 15 godina biskupstva riječkog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ivana Devčića. Mjesto održavanja proslave je Katedrala svetog Vida u Rijeci.

više

Klizalište.jpg

Otvoreno klizalište Morska pahuljica

Rijeka, 20. studenog 2015.
Danom besplatnog klizanja za sve posjetitelje otvoreno je tradicionalno riječko klizalište „Morska pahuljica“ smješteno na Gatu Karoline Riječke. Klizati će se moći sve do 17. siječnja 2016. godine. Organizator klizališta je tvrtka “Forum ugostiteljstvo” u suradnji s Gradom Rijeka.

više

Sv.Nikola.jpg

Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu

Rijeka, 20. studenog 2015.
Humanitarna akcija „Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu“  inicijativa je kojom se želi darivati djecu koja potječu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Prikupljanje igračaka već je u tijeku, a građane se poziva da se priključe akciji od 1. prosinca na štandu na Korzu.

više

Razvoja strategija PGZ.jpg

Usvojena Razvojna strategija Primorsko-goranske županije 2016.-2020.

Rijeka, 20. studenog 2015.
Županijska skupština usvojila je Razvojnu strategiju Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2016. do 2020. godine, koje je usuglašena sa Strategijom razvoja grada Rijeke, te Nacrtom Strategije Urbane aglomeracije Rijeka, koji je trenutno u izradi.

više

Uručenje priznanja za Socijalni kalkulator.jpg

Grad Rijeka dobio priznanje za svoj "Socijalni kalkulator"

Rijeka, 18. studenoga 2015.
Grad Rijeka sinoć je u nizozemskom Maastrichtu dobio priznanje za svoj projekt E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke tzv. "socijalni kalkulator". Priznanje odnosno certifikat najbolje prakse preuzela je pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat, a riječ je priznanju koje se dodjeljuje temeljem natječaja Europska nagrada u javnom sektoru (European Public Sector Award) čija je ovogodišnja tema bila partnerstvo javnog sektora u stvaranju boljeg društva (‘The Public Sector as Partner for a Better Society’).

više

61 Gradonačelnikov kolegij.jpg

Prvi rebalans proračuna upućen na Gradsko vijeće

Rijeka, 17. studenog 2015.
Gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je na Gradsko vijeće Prve izmjene i dopune Proračuna Grada Rijeke kojima se predlaže proračun u iznosu od 747.500.000 kuna, što je smanjenje za 51.300.000 kuna, odnosno 6,4% u odnosu na planirani proračun. Projekcije proračuna za 2016. i 2017. godinu neće se mijenjati. Na kolegiju je usvojena i odluka o uvođenju Riznice Grada Rijeke.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 15. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 36 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Predstavljanje Strategije razvoja turizma 1.jpg

Predstavljena Strategija razvoja kulturnog turizma grada Rijeke 2015. - 2020.

Rijeka, 12. studenog 2015.
Rijeka bi trebala postati suvremeno regionalno i europsko središte kulturnog i urbanog turizma izgrađeno na multikulturalnim temeljima i bogatoj industrijskoj, maritimnoj i kulturnoj baštini, iz koje izrastaju kreativne energije novog vremena - grad u kojem se svatko dobro osjeća, sažetak je to Strategije razvoja kulturnog turizma grada Rijeke 2015. - 2020., predstavljene danas u Gradu Rijeci.

više

Konferencija Pametni gradovi.jpg

Grad Rijeka dobitnik priznanja Grad budućnosti za projekt Startup inkubator

Rijeka, 11. studenog 2015.
Gradu Rijeci danas je dodijeljeno priznanje Grad budućnosti za projekt STARTUP inkubator za mlade. Priznanje je preuzeo gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji Gradovi budućnosti 2015. održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

više

Mjesec borbe protiv raka.jpg

Studeni - mjesec borbe protiv raka

Rijeka, 9. studenog 2015.
Svake godine u studenom obilježava se Mjesec borbe protiv raka. Tim povodom Liga protiv raka Primorsko-goranske županije i Klubovi liječenih od zloćudnih bolesti, u suradnji s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb priređuju niz javnoznanstvenih i stručnih predavanja.

više

Javni natječaj za prodaju stana i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 8. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, objavljuje Javni natječaj za prodaju stana i slobodnih poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Rijeke.
Cjeloviti tekst natječaja možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

Savjetovanje_javne površine.jpg

Otvoreno savjetovanje s javnošću o odluci o davanju na korištenje javnih površina i drugih nekretnina, privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 6. studenog 2015.
Grad Rijeka objavio je na stranici ekonzultacije.rijeka.hr (http://ekonzultacije.rijeka.hr/savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-davanju-na-koristenje-javnih-povrsina-i-drugih-nekretnina-privremenih-objekata-te-reklamnih-i-oglasnih-predmeta-u-vlasnistvu-grada-rijeke/Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Odluke o davanju na korištenje javnih površina i drugih nekretnina, privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta u vlasništvu Grada Rijeke.

više

Otvoreno Savjetovanje s javnošću o novoj odluci o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti

Rijeka, 5. studenog 2015.
Grad Rijeka objavio je na stranici ekonzultacije.rijeka.hr, (http://ekonzultacije.rijeka.hr/savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-radnom-vremenu-u-ugostiteljskoj-djelatnosti-na-podrucju-grada-rijeke) Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Rijeke.

više

ruke lokjalno.jpg

Natječaj - zaprimanje prijedloga projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2016. godinu

Rijeka, 2. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, objavljuje natječaj za prijavu prijedloga projekata za "Riječki program lokalnog partnerstva" za 2016. godinu. Natječaj omogućuje neposredno sudjelovanje mjesnih odbora i grupa građana na manjim zahvatima (uređenju) u komunalnoj infrastukturi (parkovi, dječja igrališta, šetnice, neuređene zelene površine, manjih divlji deponiji neopasnog komunalnog otpada i sl.), u cilju zadovoljenja dijela potreba koje građani imaju u svojoj lokalnoj zajednici.

više

TZ grada Rijeke.jpg

Javni poziv Turističke zajednice grada Rijeke za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2016. godini.

Rijeka, 22. listopada 2015.
U cilju unapređenja ponude i poticanja raznovrsnosti manifestacija koje se održavaju u Rijeci, Turistička zajednica grada Rijeke raspisala je Javni poziv za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2016. godini.

više

Studija utjecaja na okoliš sustava javne odvodnje Grad, aglomeracija Rijeka ‒ Početak Javne rasprave

Rijeka, 13. listopada 2015.
Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, na temelju Uredbe o informiranju javnosti i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša i Odluke Ministarstva zaštite okoliša i prirode objavljuje početak Javne rasprave o Studiji o utjecaju na okoliš sustava javne odvodnje "Grad", aglomeracija Rijeka.

više

Urbana aglomeracija Rijeka.jpg

Ustrojena Urbana aglomeracija Rijeka

Rijeka, 7. listopada 2015.
Ustrojena je urbana aglomeracija Rijeka koju uz Grad Rijeku čine i gradovi Kastav, Kraljevica te Opatija i općine Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga te Viškovo. Urbana aglomeracija je formirana s ciljem učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja, a odluku o njezinom ustrojavanju donio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i to temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više