27. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 21. rujna 2016.
27. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak 29. rujna 2016. godine u 9,30 sati  u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16.

više

Dodjela nagrada.JPG

Svečanom dodjelom nagrada najuspješnijim izlagačima zatvoren Rijeka Nautic Show

Rijeka 25. rujna 2016.
Dodjelom nagrada najuspješnijim izlagačima na pozornici Sajamskog trga zaključen je četvrti Rijeka Nautic Show u sklopu kojeg je održano i Županijsko natjecanje u lovu na veliku ribu u organizaciji Kluba za sportski ribolov na moru BIG OM iz Omišlja i regata krstaša „Nautička 2016“.

više

Natjecanje Riječke vatre 1.jpg

Održan 9. memorijal "Riječke vatre"

Rijeka, 25. rujna 2016.
Riječko Korzo devetu godinu zaredom poslužilo je kao poligon za memorijal „Riječke vatre“ tzv. „Fire Combat“ natjecanje - koje se održava u čast svim riječkim vatrogascima, poginulim tijekom spašavanja ljudi i imovine

više

8. IGRE (2).JPG

Održane 8. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

Rijeka, 23. rujna 2016.
8. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – IGRE, u kojima je sudjelovalo preko 120 učesnika, održane su u dvorani Centra Zamet. IGRE organizira Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, a ove se godine provode u sklopu projekta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) sufinanciranog sredstvima Erasmus+ programa Europske unije.

više

Priznanje SABA (5).jpg

Savez antifašističkih boraca i antifašista dodijelio priznanje gradonačelniku Obersnelu

Rijeka, 23. rujna 2016. 
U povodu obilježavanja 75. obljetnice od početka Narodno-oslobodilačke borbe, Savez antifašističkih boraca i antifašista dodijelio je riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu priznanje za zalaganje i rad na njegovanju tradicije antifašizma i razvoja demokracije. Uručenje priznanja održano je u Salonu Grada Rijeke.

više

Javni natječaj za prodaju stanova i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 25. rujna 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova, stanova neprikladnih za stanovanje, stanova koje koriste najmoprimci i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke.
Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Prijem najboljih učenika.JPG

Prijem za najbolje učenike i mentore iz područja sporta i tehničke kulture

Rijeka, 22. rujna 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima održao je u Salonu Grada Rijeke prijem za učenikei njihove mentore, koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima i susretima u školskoj godini 2015./2016. osvojili nagrade iz područja sporta i tehničke kulture.

više

Dan bez automobila (4).JPG

Ulica Dolac u znaku Dana bez automobila

Rijeka, 22. rujna 2016.
Ulica Dolac, na potezu od Strohalove do Barčićeve ulice, danas je zatvorena za sav promet od 7 do 22 sata. Na ovaj se način obilježava Dan bez automobila, manifestacija u sklopu Europskog tjedna mobilnosti čiji je cilj probuditi svijest građana o važnosti održivog prometa u urbanim sredinama.

više

Simbolično puštanje balona 1.jpg

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Rijeka, 22. rujna 2016.
U organizaciji Riječke mreže za pružanje psihosocijalne potpore žrtvama nasilja, a u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave primorsko – goranske nizom manifestacije obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Akciji kojom se želi senzibilizirati društvo za problematiku nasilja nad ženama pridružio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

više

Urbana aglomeracija Rijeka.jpg

Godina dana od ustrojavanja Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 21. rujna 2016.
Urbana aglomeracija Rijeka, kao urbano područje koje čini 10 jedinica lokalne samouprave: Grad Rijeka – središte, Grad Kastav, Grad Kraljevica, Grad Opatija, Općina Čavle, Općina Klana, Općina Kostrena, Općina Lovran, Općina Mošćenička Draga i Općina Viškovo, ustrojena je prije točno godinu dana odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Time je stvorena pretpostavka za sudjelovanje u provedbi mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u Republici Hrvatskoj koji se sufinancira iz fondova Europske unije.

više

FINA.jpg

Fina objavila rezultate poslovanja poduzetnika u Urbanoj aglomeraciji Rijeka u 2015. godini

Rijeka, 21. rujna 2016.
U povodu dana osnivanja Urbane aglomeracije Rijeka Financijska agencija je objavila rezultate poslovanje poduzetnika sa sjedištem na području aglomeracije. Ukupni prihodi poduzetnika u Urbanoj  aglomeraciji u 2015. godini iznosili 24,2 milijarde kuna i njihov udio u ukupnim prihodima poduzetnika Primorsko-goranske županije iznosi 69,5 % i očekivano, visini prihoda najviše su  pridonijeli poduzetnici Grada Rijeke

više

Ispravak Natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 21. rujna 2016.
Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Rijeke od 20. rujna 2016. godine, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje I S P R A V A K Natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora koji je objavljen na WEB stranici Grada Rijeke dana 18. rujna 2016. godine.

više

81. kolegij 1.jpg

Riječki gradski Proračun za 2016. godinu rebalansom povećan za 33 milijuna kuna

Rijeka, 20. rujna 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je na Gradsko vijeće prijedlog prvih izmjena i dopuna Proračuna Grada Rijeke kojima se predlaže povećanje visine Proračuna u 2016. godini za 33.398.000 kuna odnosno za 3,7% u odnosu na početni proračun. Povećanje proračuna rezultat je povećanih prihoda poslovanja od poreza i prireza na dohodak, prihoda od upravnih i administrativnih pristojbi, komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

više

Studentska soba 2.jpg

Prvi studenti uselili u novoizgrađene studentske paviljone na Kampusu

Rijeka, 19. rujna 2016.
Prigodnom svečanošću održanom na Kampusu Sveučilišta na Trsatu službeno su otvoreni novi studentski paviljoni u koje će se useliti 750 studenata. Useljenje studenata u nove paviljone, riječki je gradonačelnik ocijenio značajnim iskorakom za riječko sveučilište i Grad Rijeku u nastojanju da Rijeku učinimo gradom ugodnim za studiranje.

više

CIVINET mreža (1).JPG

Rijeka preuzela domaćinstvo mrežom CIVINET

Rijeka, 20. rujna 2016.
Grad Rijeka od danas je sjedište mreže CIVINET Hrvatska-Slovenija-Jugoistočna Europa, mreže koja se bavi održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Ulogu koordinatora Mreže Rijeka je preuzela od Ljubljane, simboličnom primopredajom održanom u Salonu Grada Rijeke, a mandat Grada Rijeke traje do 2020. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 18. rujna 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

80. kolegij 1.jpg

Zadovoljstvo ostvarenim izvršenjem proračuna Grada Rijeke u prvih šest mjeseci

Rijeka, 13. rujna 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je na kolegiju zadovoljstvo polugodišnjim izvješćem o izvršenju proračuna Grada Rijeke za 2016. godinu. Ukupni prihodi u prvih šest mjeseci ostvareni u iznosu 381 milijun kuna ili 43,0 %, dok su ukupni rashodi ostvareni u iznosu 325 milijuna kuna, odnosno 40,2 % plana, iz čega proizlazi višak u iznosu 23 milijuna kuna. Izvješće će se uputiti Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2017. godini

Rijeka, 9. rujna 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2017. godini. Javne potrebe u kulturi čine kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 10. listopada 2016. godine.

više

Projekt privremene regulacije prometa (2).jpg

Nova prometna regulacija u centru grada, počinju radovi na obnovi kolnika u Ulici Ivana Zajca

Rijeka, 24. kolovoza 2016.
TD Rijeka promet obavještava građane da će u petak, 26. kolovoza 2016. godine, započeti radovi na obnovi kolnika na dijelu državne ceste D8 u Ulici Ivana Zajca u Rijeci, kao i nova (privremena) regulacija prometa. Zbog iznimno jakog intenziteta prometa i suženja s četiri na dva prometna traka, u Zajčevoj ulici očekuju se gužve i zastoji u prometu. Očekivani rok završetka radova je prosinac 2016. godine.

više

Socijalni program Grada Rijeke: zaprimanje zahtjeva za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama i vrtiću i za podmirenje troškova javnog gradskog prijevoza

Rijeka, 12. kolovoza 2016.
Od 16. kolovoza do 20. rujna 2016. Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana Rijeke za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama ili vrtiću u 2016./2017. godini.

više

Bazeni Kantrida (1).JPG

Isplaćena posljednja rata gradskih obveznica kojima su građeni Bazeni Kantrida

Rijeka, 18. srpnja 2016.
Povodom današnje isplate posljednje rate gradskih obveznica kojima su građeni riječki bazeni, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za medije na Bazenima Kantrida zahvalio se građanima i investitorima koji su svojim ulaganjem prije deset godina omogućili izgradnju ovog veličanstvenog sportskog objekta. Ukupni iznos izdavanja gradskih obveznica namijenjenih izgradnji kompleksa Bazeni Kantrida iznosio je 180 milijuna kuna, odnosno 25,4 milijuna eura.

više

Javni poziv za sufinanciranje provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini

Rijeka, 24. lipnja 2016.
Odjel za kulturu Grada Rijeke raspisao je Javni poziv korisnicima grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini. Poziv je otvoren do 10. listopada 2016.

više

Građanski odgoj (2).JPG

Rijeka prva u Hrvatskoj izradila priručnik za Građanski odgoj i obrazovanje u školama

Rijeka, 16. lipnja 2016.
„Svim onim đacima koji će na jesen sjesti u školske klupe petih razreda i prvi poželjeti upiti znanja iz udžbenika o građanskom odgoju, želim velika i hrabra srca i mudre glave u koje će stati puno optimizma i vjere da je moguće mijenjati svijet i vlastitim snagama graditi društvo u kojem žive ponosni građani“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na predstavljanju udžbenika koji je za riječke školarce izdao Grad Rijeka.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

Na poziv Grada Rijeke pristiglo 455 prijedloga građana za mala uređenja u kvartovima

Rijeka, 28. travnja 2016.
Temeljem Javnog poziva kojeg je raspisao Grad Rijeka, a putem kojeg su građani mogli predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture na području mjesnog odbora u kojem žive, pristiglo je 455 prijedloga građana.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više