Otvaranje Cvijet Mediterana 1.jpg

Otvoren 15. Međunarodni velemajstorski ženski šahovski turnir "Cvijet Mediterana"

Rijeka, 2. ožujka 2015.
Predstavljanjem igračica te promotivnim šahovskim mečom kojeg su odigrali zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, otvoren je 15. međunarodni ženski velemajstorski turnir "Cvijet Mediterana". Na jubilarnom turniru, koji se do 7. ožujka održava u Šahovskom klubu Rijeka, nastupa deset igračica iz pet zemalja.

više

47. gradonačelnikov kolegij

Rijeka, 27. veljače 2015.
47. gradonačelnikov kolegij održat će se u utorak, 3. ožujka 2015. godine s početkom u 9,30 sati, u sali 213/II, zgrada Grada Rijeke, Korzo 16.

više

Ugovor master plan 1.jpg

Potpisan ugovor za realizaciju Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca u vrijednosti 3,5 milijuna kuna

Rijeka, 27. veljače 2015.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potpisali su Ugovor o izradi Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca na području Grada Rijeke. Potpisivanjem ugovora vrijednog 3,5 milijuna kuna, koji se s 85 posto sredstava financira iz fondova EU, omogućit će se izrada dokumentacije za unaprjeđenje povezanosti različitih prometnih sustava na riječkom području.

više

Projekt e-Jadrolinija.jpg

Prezentacija projekta e-Jadrolinija

Rijeka, 27. veljače 2015.
U zgradi Jadrolinije predstavljen je projekt modernizacije i informatizacije Jadrolinije pod nazivom "e-Jadrolinija – Jadrolinija po mjeri putnika", koji uključuje i otvaranje prepaid računa te online kupnju karata za trajekte. Prezentaciji su prisustvovali i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

više

Gradsko vijeće veljača 1.jpg

Privremeno smanjenje cijena toplinske energije, ali uz obračun potrošenog prema novom Pravilniku

Rijeka, 26. veljače 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke odlučilo je kako će do kraja zimske sezone grijanja ili usvajanja novog Pravilnika o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju, Energo primjenjivati staru cijenu za isporučenu toplinsku energiju u iznosu od 0,37 kn/kWh, s time da će razlika u cijeni korisnicima biti obračunata nakon donošenja Pravilnika, u mjesecima do kraja godine. Ujedno će se korisnicima toplinske energije ponuditi da putem ankete odluče o jednom od ponuđenih dugoročnih rješenja opskrbe toplinskom energijom.

više

Savjetovanje stipendije prema socijalnim krit ...

Savjetovanje o izmjenama Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 26. veljače 2015.
Otvoreno je savjetovanje o Prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima te je dostupno putem interneta, na adresi ekonzultacije.rijeka.hr.

više

rplp (Custom).JPG

Devet projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2015.

Rijeka, 26. veljače 2015.
Povjerenstvo za odabir projekata u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2015. godini za realizaciju je odabralo devet od četrnaest pristiglih prijedloga projekata. Suradnjom Grada Rijeke, grupa građana, vijeća mjesnih odbora  i udruga kroz projekte će se uređivati dvorišni prostori Dječjih vrtića Potok, Drenova, Mirta, Vežica i prostor starog vrtića Pehlin, prostor ispred Osnovne Škole Nikola Tesla, nastavit će se s uređenjem terapijsko rekreativnog prostora za osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Draškoj dolini,  dodatno će se urediti i opremiti spravama za vježbanjem zelena površina ispod Dječjeg vrtića Galeb, dok će se na Drenovi uređivati okoliš zgrade nekadašnje granice između  Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine Italije.

više

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Na temelju odredbe članka 11. Odluke o javnim priznanjima Grada Rijeke ("SN PGŽ" broj 14/13) Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Rijeke, donio je odluku o raspisivanju uvjeta i rokova za podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini te objavljuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini.

više

Prijedlog Dopunske liste prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 23. veljače 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Prijedlog dopunske liste prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje. Zahtjevi su zaprimani u razdoblju od 20. listopada do zaključno 30. prosinca 2014. godine, te je zaprimljeno ukupno 420 zahtjeva. Prijedlog dopunske liste prvenstva (po abecedi i bodovima), kao i popis neuvrštenih podnositelja zahtjeva možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

Smile radionica 1.jpg

Radionica na temu efikasnije gradske dostave u sklopu projekta Smile

Rijeka, 26. veljače 2015.
U sklopu EU projekta SMILE, u kojem je jedan od partnera i Grad Rijeka, na Građevinskom fakultetu u Rijeci jučer je održana radionica na temu "Tehnologije i inovativna rješenja za energetski efikasnu urbanu logistiku", koja je dala prikaz trenutnog stanja i prometnih rješenja za dostavu u Rijeci i Zagrebu, ali i pregled novih tehnoloških rješenja za efikasniju gradsku dostavu.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 22. veljače 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Zeleni_utikac.jpg

Natječaj "Zelena energija u mom domu" - Drugi krug - Konačna bodovna lista

Rijeka, 19. veljače 2015.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je 2. krug Javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 20. listopada do 4. prosinca 2014. godine.Na natječaj je pristiglo 6 prijava za ukupno 8 sustava.

više

46. kolegij 1.jpg

Detaljni plan raspodjele 10,7 milijuna za sportske klubove i udruge

Rijeka, 17. veljače 2015.
U 2015. godini putem Programa javnih potreba u sportu osigurano je 10,7 milijuna kuna direktne pomoći sportskim klubovima i udrugama. Sgradonačelnikovog kolegija Gradskom vijeću upućen je detaljni plan raspodjele sredstava kojeg je sačinio Riječki sportski savez. S ciljem potpune transparentnosti uvjeta koji se osiguravaju za rad sportaša, plan sadrži i troškove korištenja sportskih objekata u visini od oko 36,6 milijuna kuna, koje u cijelosti financira Grad.

više

Mobilno reciklažno dvorište.jpg

Mobilna reciklažna dvorišta u Rijeci na 19 lokacija

Rijeka, 17. veljače 2015.
Danas je u Rijeci predstavljen novi eko projekt mobilnih reciklažnog dvorišta koja će biti postavljena na 19 lokacija u gradu. Ove pokretne jedinice, kao nadogradnju sustava odvojenog prikupljanja otpada, uvode Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća, a služit će odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva.

više

Sporazum otpis duga Opačić 1.jpg

Potpisan Sporazum o otpisu duga socijalno ugroženim građanima s područja Primorsko-goranske županije

Rijeka, 12. veljače 2015.
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, župan Zlatko Komadina i načelnici i gradonačelnici s područja Primorsko-goranske županije potpisali su Sporazum o otpisu duga socijalno ugroženim građanima. Iako je Grad Rijeka, uz druge najveće hrvatske gradove, već potpisao sporazum, svečanosti je nazočio Marko Filipović, zamjenik riječkog gradonačelnika.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Brod Galeb.JPG

Raspisan natječaj za davanje u koncesiju broda Galeb

Rijeka, 24. prosinca 2014. godine
Otvoren je natječaj za davanje u koncesiju motornog broda Galeb koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Koncesija se daje za gospodarsko korištenje, a natječaj je otvoren do 24. ožujka 2015. godine. Natječaj je dostupan na Elektroničkom oglasniku javne nabave.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više