Novo električno vozilo.jpg

KD Čistoća predstavilo svoje prvo komunalno vozilo na električni pogon

Rijeka, 22 rujna 2014.
U sklopu obilježavanja Europskog tjedna kretanja Komunalno društvo Čistoća predstavilo je svoje prvo komunalno vozilo na električni pogon. Riječ je o vozilu prvenstveno namijenjenom prikupljanju papira na području centra grada, koje ne zagađuje okolinu i ne stvara buku, a čiju je nabavu sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

više

Rijeka nautic show.jpg

Riječki nautički sajam 2. Rijeka Nautic show  u petak otvara vrata

Rijeka, 22. rujna 2014.
Otvaranjem promotivnog štanda na Korzu i postavljanjem izložbe fotografija s prvog Rijeka Nautic Showa u izlozima Grada Rijeke, započinju događanja vezana uz predstojeći, drugi po redu Rijeka Nautic Show. Otvorenje sajma predviđeno je za petak 26. rujna u 11 sati uz brojne uzvanike i atraktivne prateće programe za posjetitelje.

više

Rigastro_smokve.jpg

Lignje i smokve na Ri gastro meniju odabranih riječkih restorana i konoba od 23. do 28. rujna

Rijeka, 22. rujna 2014.
Jesenje izdanje Ri gastra koje će u razdoblju od 23. do 28. rujna, ponudit će ukusna jela od liganja i smokava koja će se naći na jelovnicima  restorana i konoba, koji sudjeluju u manifestaciji.

više

Stop nasilju nad ženama 1.jpg

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Rijeka, 22. rujna 2014.
U sklopu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, članice udruge SOS telefon – grad Rijeka i djelatnice udruge U.Z.O.R., na štandu na Korzu dijelile su promotivne letke i projektne materijale s ciljem u osvještavanja javnosti o problematici nasilja nad ženama.

više

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 17. rujna 2014.
12. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak, 25. rujna 2014. godine u u 9,30 sati u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16.

više

Start regate Tisuću otoka.jpg

Startala druga regata Tisuću otoka

Rijeka, 21. rujna 2014.
Točno u 12 sati, bez gotovo imalo vjetra startala je druga Regata tisuću otoka koja se jedri na trasi Rijeka - Porto Montenegro – Rijeka. Izazovu ove međunarodne navigacijske regate kojoj je trasa među 1000 jadranskih otoka odazvalo se 18 jedrilica iz 14 država, a među njima i 30- metarski Esimit Europa 2, koji plovi  pod pokroviteljstvom Europske zajednice.

više

20. g. češke besede.jpg

Obilježeno 20. godina Češke besede Rijeka

Rijeka, 21. rujna 2014.
Češka beseda Rijeka dvodnevnim je programom održanim u Češkom domu T. G. Masaryka proslavila 20 godina djelovanja. Svečanom programu proslave prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić, predsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj Libuše Stranjikova te češki veleposlanik u Republici Hrvatskoj Nj.E. Martin Košatka.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 21. rujna 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 44 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 21. rujna 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjeloviti tekst natječaja možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

RCC Card.jpg

Počinje izdavanje gradske kartice studentima

Rijeka, 19. rujna 2014.
U ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine započinje izdavanje Rijeka City Card kartice studentima. Oni će svoje Prepaid kartice moći izraditi u poslovnici Autotroleja na Trgu bana J. Jelačića 3, odnosno u jednoj od osam poslovnica Erste banke: Jadranski trg 3, Fiumara 11, Petra Jurčića 2a, Kvaternikova 62, Nikole Tesle 11, Vjekoslava Spinčića 3/2, Viškovo 90 te Maršala Tita 9, Matulji.

više

Gradovi i regije 1.jpg

Prezentacija gradskih razvojnih projekata na međunarodnom sajmu Gradovi i regije – generatori razvoja

Rijeka, 19. rujna 2014.
U sklopu predstavljanja Grada Rijeke na međunarodnom sajmu Gradovi i regije – generatori razvoja u Zagrebu održana je prezentacija gradskih razvojnih projekata Grada Rijeke. Naglasak je stavljen na kompleks Zapadne Žabice, novu Sveučilišnu bolnicu, stambeno naselje Rujevica, Marinu Pećine i javnu garažu u Filipovićevoj ulici. Nakon prezentacije projekata koju je vodio pročelnik Odjela za  razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca, održana je panel rasprava.

više

Stara dobra lastika.jpg

„Naše ulice – naš izbor“ – Europski tjedan kretanja 2014.

Rijeka,19. rujna 2014.
U sklopu Europskog tjedna kretanja nadolazeći vikend prepun je zabavnih i edukativnih aktivnosti koje promoviraju kretanje i kvalitetniji život u urbanoj sredini. Petak je bio namijenjen školarcima koji su uživali u programu pod motom „Ulice su za igru“. Plesne, sportske, rekreativne i ekološke aktivnosti na Delti najavljene za subotu 20. rujna su zbog lošeg vreman otkazane, a otkazana je i šetnja Riječkom šetnicom planirana za nedjelju 21. 9.

više

Najava Mjeseca oralnog zdravlja.jpg

Mjesec oralnog zdravlja

Rijeka, 19. rujna 2014.
U povodu Hrvatskog mjeseca oralnog zdravlja Medicinski fakultet, Klinika za dentalnu medicinu sa suradnicima - Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko‐goranske županije, Colgateom i Gradom Rijeka provodi niz aktivnosti u cilju promocije važnosti oralnog zdravlja, kojima su obuhvaćena djeca vrtićke dobi s područja županije, učenici prvih i petih razreda osnovnih škola i osobe koje boluju od dijabetesa, budući je dijabetes bolest koja je ove godine u središtu pozornosti CED –europskog udruženja stomatologa.

više

ESI.jpg

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Rijeka, 18. rujna 2014.
Europske sveučilišne igre 2016. godine održat će se u Zagrebu i Rijeci. Tim je povodom otvoren javni natječaj za odabir izgleda i karaktera službene maskote ESI 2016., koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Natječaj je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

više

Objava kandidacijskih i zbirnih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke

Rijeka, 18. rujna 2014.
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove/članice vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora. Kandidacijske liste i zbirne liste za svaki pojedini mjesni odbor možete pogledati u nastavku.

više

Vrtić kao brodska terasa.jpg

Otvoren novi dječji vrtić Mavrica na Pehlinu

Rijeka, 17. rujna 2014.
Prigodnim programom, u nazočnosti brojnih uzvanika i djelatnika Dječjeg vrtića Rijeka, svečano je otvoren novoizgrađeni Dječji vrtić Mavrica na Pehlinu. Vrtić je s radom započeo 15. rujna ove godine, a može primiti 105 djece raspoređene u pet odgojnih skupina: 2 skupine jasličkog i 3 skupine vrtićkog uzrasta.

više

Zeleni_utikac.jpg

Rezultati javnog natječaja "Zelena energija u mom domu"- Neslužbena bodovna lista

Rijeka, 17. rujna 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 18. lipnja do 2. kolovoza 2014. godine. Na natječaj je pristiglo 17 prijava za ukupno 20 sustava, a rezultate možete pogledati u nastavku.

više

35. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Uspješan rad gradskih komunalnih i trgovačkih društava u 2013. godini

Rijeka, 16. rujna 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo poslovanjem gradskih komunalnih i trgovačkih društava u 2013. godini, budući da su u teškim gospodarskim vremenima sva osim Energa iskazala dobit, a Energo je smanjio gubitak iz prethodne godine za 50%. Bez značajnijih promjena cijena usluga i uz stabilno poslovanje, komunalna i trgovačka društva u protekloj su godini investirala preko 200 milijuna kuna.

više

Ulica 1. maja.jpg

U četvrtak, 18. rujna počinju radova u Ulici 1. maja

Rijeka, 16. rujna 2014.
U četvrtak, 18. rujna započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u Ulici 1. maja. Predviđeni rok trajanja radova je 10-tak dana, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produljiti. U vrijeme izvođenja radova Ulica 1. maja zatvara se za sav promet, izuzev vozila javnog gradskog prijevoza (Autotrolej), stanara, vlasnika poslovnih prostora te vozila  komunalnih službi i interventnih vozila.

više

RCC_Prepaid.jpg

Gradske kartice za osobe starije od 65 godina mogu se napraviti do 15. listopada

Rijeka, 16. rujna 2014.
U ponedjeljak, 15. rujna 2014. godine započelo je izdavanje Rijeka City Card kartice za skupinu 65+, u koju spadaju osobe starije od 65 godina i izdavanje kartica protiče bez većih problema. Umirovljenici dobne skupine 65 plus prepaid karticu mogu zatražiti sve do 15. listopada 2014. godine, a do tada za vožnju u autobusima Autotroleja mogu koristiti postojeću voznu kartu.

više

Keš 2014.1.jpg

Najavljeni novi upisi u Kreativno-edukativnu školu za mlade poduzetnike (K.E.Š.)

Rijeka, 12. rujna 2014.
K.E.Š. za mlade poduzetnike provodit će se i u školskoj godini 2014.-2015. kao izvanškolska aktivnost u suradnji Grada Rijeke i Doma mladih. Ove će se godine u provođenje projekta uključiti i OŠ Škurinje.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 8. rujna 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini. Javne potrebe u kulturi čine razne kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 8. listopada 2014. godine.

više