13. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 22. listopada 2014.
13. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak, 30. listopada 2014. godine u 9,30 sati  u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16.

više

Rang-lista pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 30. listopada 2014.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je Zaključak kojim se utvrđuju rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima.

više

Najavljen Invest forum.jpg

Najavljen 3. međunarodni Invest forum

Rijeka, 29. listopada 2014.
Pod motom "Mi nudimo mogućnosti" u Grad hotelu "4 opatijska cvijeta" 6. i 7. studenog održat će se 3. međunarodni Invest forum, na kojem će se zainteresiranim investitorima prezentirati mogućnosti ulaganja na području Primorsko-goranske županije i Rijeke. Forum, čiji je ovogodišnji zemlja partner Republika Italija, organiziraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka u suradnji s Gradom Opatijom i Agencijom za investicije i konkurentnost.

više

Swiss Tourism Award_logo.jpg

Swiss Tourism Award 2014. Turističkoj zajednici grada Rijeke za stranice visitRijeka.hr

Rijeka, 29. listopada 2014.
Turistička zajednica grada Rijeke dobitnik je uglednog švicarskog turističkog priznanja – Swiss Tourism Award 2014. za mrežne stranice www.visitRijeka.hr. Nakon analize znanstvenog odbora Swiss Tourism Awardsa koji je proveo postupak evaluacije, odlučeno je da se Rijeci dodijeli priznanje u kategoriji mrežnih stranica za 2014. godinu. Priznanje će biti dodijeljeno u Luganu, u Švicarskoj, gdje će Rijeka biti predstavljena i u sklopu Swiss International Holiday Exhibition.

više

Nizozemska veleposlanica 2.jpg

Nova veleposlanica Kraljevine Nizozemske Nj. E. Ellen Berends u prvom službenom posjetu Gradu Rijeci

Rijeka, 30. listopada 2014.
Nova veleposlanica Kraljevine Nizozemske Nj. E.  Ellen Berends boravi danas u prvom službenom posjetu Rijeci. To prigodom su je u Salonu Grada Rijeke primili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac te zamjenici gradonačelnika Miroslav Matešić i Marko Filipović.

više

Liga za borbu protiv raka.jpg

Mjesec borbe protiv raka – edukacijom i odgovornijim pristupom protiv raka

Rijeka, 29. listopada 2014.
Svake godine u studenom obilježava se Mjesec borbe protiv raka. Tim povodom Liga protiv raka PGŽ i Klubovi liječenih od zloćudnih bolesti, u suradnji s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb priređuju poseban edukacijski program o zloćudnim bolestima, kroz predavanja stručnjaka iz različitih područja. Ove godine predavanja su podijeljena na četiri zanimljive cjeline.

više

Prezentacija RPLP 2013 1.jpg

Prezentirani rezultati Riječkog programa lokalnog partnerstva 2013.

Rijeka, 29. listopada 2014.
U Gradskoj vijećnici održana je prezentacija Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2013. godini, u sklopu kojeg su uređeni dvorišni prostori pet dječjih vrtića, obnovljena i uređena trim staza ispred Osnovne škole Gornja Vežica, eko vrt u dvorišnom prostoru Centra za odgoj i obrazovanje i dvije komunjske šterne na području Drenove. U realizaciji projekata, ukupno vrijednih gotovo 440 tisuća kuna, sudjelovalo je čak 550 volontera.

više

Osnažimo pravo djece da budu sigurna.jpg

Okrugli stol "Sigurnost djece (ni)je moj posao?"

Rijeka, 29. listopada 2014.
U okviru projekta "Osnažimo pravo djece da budu sigurna" Udruga za zaštitu obitelji Rijeka – U.Z.O.R. u suradnji s Gradom Rijekom organizirala je okrugli stol "Sigurnost djece (ni)je moj posao?", na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja provedenog od veljače do lipnja 2014. godine, kojem je cilj bio utvrditi razinu poštivanja pravnog okvira zaštite djece i mladih od nasilja kroz perspektivu djece i mladih, roditelja, udomitelja, organizacija civilnog društva te stručnjaka u sustavu.

više

Volim Hrvatsku Volim Rijeku 2014 1.jpg

Podjelom nagrada i priznanja završena akcija Volim Hrvatsku – Volim Rijeku

Rijeka, 28. listopada 2014.
U organizaciji Grada Rijeke i gradske Turističke zajednice, prigodnom svečanošću u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke obilježen je završetak akcije Volim Hrvatsku – Volim Rijeku. Ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor TZ Rijeka Petar Škarpa najboljima u nekoliko kategorija uručili su nagrade i priznanja.

više

Dante 2014.jpg

Deveti po redu Dan novih tehnologija – DaNTe 2014

Rijeka, 27. listopada 2014.
U srijedu, 5. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održat će se deveti po red Dan novih tehnologija – DaNTe 2014. Cilj skupa je zainteresirati poslovne ljude, stručnjake, znanstvenike, studente i građane za primjenu novih, posebno visokih tehnologija, u gospodarstvu, obrazovanju, javnoj upravi i lokalnoj samoupravi, kao i informirati uspješnim primjenama novih tehnologija u gradu Rijeci, Hrvatskoj i široj regiji.

više

Prijam za darivatelje.jpg

Priznanja za darivatelje krvi u Povodu dana darivatelja krvi

Rijeka, 28. listopada 2014.
Povodom Dana darivatelja krvi koji se slavi 25. listopada, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i Karla Mušković djelatnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke održali su tradicionalni prijam za darivatelje krvi.

više

19. revija lutkarskih kazališta.jpg

19. revija lutkarskih kazališta u Rijeci

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od 3. do 10. studenog u Rijeci će se održati 19. revija lutkarskih kazališta, u sklopu koje će svoje najuspješnije naslove pred publikom grada Rijeke i regije izvesti 14 gostujućih kazališta. Ukupno 15 predstava, domaćih i inozemnih, moći će se pogledati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, koje je organizator ove kulturne manifestacije, te u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više

Sezona grijanja.jpg

Obavijest o početku sezone grijanja 2014.

Rijeka, 27. listopada 2014.
Danas, 27. listopada 2014. započinje sezona grijanja svih objekata priključenih na sustav centralnog grijanja u Rijeci. Tako će tijekom današnjeg dana svih 10.010 korisnika imati tople radijatore u svojim domovima.

više

OŠ Dolac obnovljeno dvorište.jpg

Uređeno dvorište i sportska dvorana Srednje talijanske škole i Osnovne škole "Dolac"

Rijeka, 27. listopada 2014.
U Osnovnoj školi – Scuola elementare "Dolac" i Srednjoj talijanskoj školi Rijeka, koje dijele istu zgradu, prigodnom svečanošću otvoreni su novouređeno unutarnje dvorište i sportska dvorana, čime je završeno sveobuhvatno ulaganje u objekt koji ne predstavlja samo mjesto obrazovanja na jeziku talijanske nacionalne manjine, već i spomenik nulte kategorije.

više

EUčinkovitost.jpg

Rezultati javnog natječaja "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"- konačna bodovna lista

Rijeka, 27. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranja Programa „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci“  u periodu od 16. srpnja do 1. rujna 2014. godine. Na natječaj su pristigle 63 prijave za ukupno 20 kućanstava koja se sufinanciraju.

više

Natječaj za dodjelu stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u akademskoj 2014./2015. godini

Rijeka, 27. listopada 2014.
Grad Rijeka će u akademskoj 2014./2015. godini dodijeliti ukupno 6 novih stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Natječaj je objavljen 27. listopada 2014. godine u “Novom listu” i na oglasnoj ploči Grada Rijeke (Titov trg 3), a rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave, odnosno zaključno do 11. studenog 2014. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 26. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 48 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 10. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno "Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje", radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 22. listopad 2014.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem temeljem Odluka Gradonačelnika od 29.4.2014., 14.10.2014. i 21.10.2014. godine objavljuje natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu grada rijeke za lokacije: Trsat, Svilno, Draga, Lukovići.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU" - DRUGI KRUG

Rijeka,  20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Fond) raspisuje drugi krug javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Natječaj je otvoren od 20.10. do 4.12.2014. g.

više

Zeleni_utikac.jpg

Rezultati javnog natječaja "Zelena energija u mom domu"- Konačna bodovna lista

Rijeka, 20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Na natječaj je pristiglo 17 prijava za ukupno 20 sustava.

više

zavolontiraj se.jpg

Natječaj za nagrade "Volonteri godine" i "Organizator volontiranja" za 2014.

Rijeka, 17. listopada 2014.
Osmu godinu za redom, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom raspisuje natječaj za nagradu "Volonteri godine", a uz nagradu pojedinkama i pojedincima, raspisuje i natječaj za dobru praksu uključivanja volontera, "Organizator volontiranja 2014". Natječaj je otvoren do 31. listopada u 15 sati.

više

ESI.jpg

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Rijeka, 18. rujna 2014.
Europske sveučilišne igre 2016. godine održat će se u Zagrebu i Rijeci. Tim je povodom otvoren javni natječaj za odabir izgleda i karaktera službene maskote ESI 2016., koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Natječaj je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više