36. kolegij 1.jpg

Riječki program lokalnog partnerstva u 2013. okupio čak 550 volontera

Rijeka, 30. rujna 2014.
S obzirom na uspjeh Riječkog programa lokalnog partnerstva, u sklopu kojeg je u samo u 2013. godini provedeno 8 projekata vrijednih 439 tisuća kuna, a u kojima je svoj doprinos na uređenju manjih javnih površina dalo čak 550 volontera, na gradonačelnikovom kolegiju dana je podrška za nastavak programa i u idućim godinama. Nastavit će se i s projektom Start up inkubatora, a po prvi put raspisat će se natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija po socijalnim kriterijima.

više

Ulica Franje Račkog.jpg

Izvođenje radova u ulici Franje Račkog i Liburnijskoj ulici – II dio

Rijeka, 30. rujna 2014.
U srijedu, 1. listopada 2014. g. započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u Ulici Franje Račkog, a u četvrtak, 2. listopada započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u Liburnijskoj ulici. Predviđeni rok trajanja radova je 5 dana, a u Liburnijskoj ulici 10 dana. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produljiti.

više

Konzul Radivojević.jpg

Nastupni posjet novog konzula Republike Srbije

Rijeka, 29. rujna 2014.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za novog konzula Republike Srbije u Rijeci Momčila Radivojevića. Konzula su primili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac, a tijekom prijma istaknuta je važnost koju Konzulat ima u kontekstu zaštite prava i njegovanju kulturnog identiteta srpske nacionalne manjine.

više

Najavljen Dječji tjedan.jpg

Bogat program Dječjeg tjedna

Rijeka, 30. rujna 2014.
Uz obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i dječjeg tjedna, od 1. do 7. listopada Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke u suradnji s udrugama te ustanovama Grada Rijeke, pripremio je niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti za djecu, odnosno aktivnosti u kojima djeca stvaraju za djecu.

više

Najava Dana starijih osoba.jpg

Međunarodni dan starijih osoba

Rijeka, 30. rujna 2014.
U  povodu  Međunarodnog dana starijih osoba koji se svake godine obilježava 1. listopada u Informativnom centru Grada Rijeke predstavljene su aktivnosti koje se organiziraju u sklopu projekta Rijeka zdravi grad kao i Kreativne radionice 50+.

više

Redovna rujan 1.jpg

Sanacija državnih prometnica pri kraju - nastavak sljedeće godine

Rijeka, 29. rujna 2014.
Sanacija državnih prometnica kroz Rijeku, u sklopu koje će biti zamijenjeno oko 10 kilometara asfaltnog sloja od Plumbuma do Kantride trebala biti gotova kroz najviše mjesec dana, kazao je na redovnoj konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te najavio nastavak uređenja državnih prometnica i izgradnju rotora i iduće godine. Do kraja godine trebala bi početi i izgradnja turističkog naselja na Kostabeli.

više

Rijeka u kretanju 2014 plakat.jpg

"Rijeka u kretanju 2014" povezuje umjetnosti i kretanje

Rijeka, 29. rujna 2014.
Od 2. do 4. listopada održat će se već tradicionalna kampanja "Rijeka u kretanju", čiji je cilj podići i ojačati svijest građana o važnosti kretanja za zdravlje pojedinca. Središnji događaj manifestacije je mali sajam umjetnosti u kretanju Art Molo Longo, koji će u subotu, 4. listopada na Riječkom lukobranu ugostiti pedesetak umjetnika koji će samostalno urediti svoj dio najljepše morske šetnice i pokazati svoje rukotvorine.

više

Tjedan cjeloživotnog učenja 1.jpg

Tjedan cjeloživotnog učenja

Rijeka, 29. rujna 2014.
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira 8. po redu Tjedan cjeloživotnog učenja, koji se pod sloganom „Dobro je učiti" održava od 29. rujna do 5. listopada 2014. g. Regionalni koordinator Tjedna cjeloživotnog učenja za Primorsko-goransku i Istarsku županiju je riječko Narodno učilište.

više

Tjedan dojenja.jpg

Svjetski tjedan dojenja

Rijeka, 29. rujna 2014.
Svjetski tjedan dojenja prigodno će se, uz ostale aktivnosti, obilježiti u srijedu, 1. listopada 2014, godine, u 12 sati, predavanjem na temu Dojenje u prevenciji pretilosti koje će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

više

Najavljen 13. Kvarnerić.jpg

13. festival dječjeg stvaralaštva "Kvarnerić"

Rijeka, 29. rujna 2014.
U organizaciji Udruge Melodije Kvarnera u petak, 3. listopada u Hrvatskom kultnom domu na Sušaku, a u subotu, 4. listopada u Sportskoj dvorani Matulji, oba dana s početkom u 18,30 sati održat će se 13. festival dječjeg stvaralaštva "Kvarnerić".  Posebna vrijednost Festivala je u tome što su skladbe nastale u glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć svojih nastavnika-mentora i to na dijalektu područja iz kojeg djeca dolaze.

više

ljubljana forum.jpg

Predstavnici Grada Rijeke na 4. Ljubljana forumu

Rijeka, 29. rujna 2014.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić sudjelovali su na 4. Ljubljana forumu, koji se od 24. do 26. rujna održao u glavnom gradu Slovenije. Ljubljana Forum godišnji je susret koji identificira ključna područja, vizije i strategije budućeg razvoja gradova. Ovogodišnji susret bio je posvećen temama transporta, vode, energije, kulture, zdravstva, sigurnosti i zapošljavanja u gradovima.

više

Esimit 2 u riječkoj luci.jpg

Damaco pobjednik 2. regate tisuću otoka

Rijeka, 28. rujna 2014.
Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta, posada jedrilice Damaco, uz 5. mjesto u drugoj etapi i pobjedu u prvoj etapi, ukupni je pobjednik 2. regate tisuću otoka. Esimit Europa 2 s Jochanom Schummanom za kormilom došao je na cilj u Rijeci nakon 37:18:57 sati, postavivši tako novi rekord druge etape.

više

Nagrađeni učesnici sajma 2.jpg

Dodijeljene nagrade izlagačima sajma RIJEKA NAUTIC SHOW

Rijeka, 28. rujna 2014.
Svečanom dodjelom nagrada izlagačima održanom na Gatu Karoline Riječke završen službeni dio drugog po redu Rijeka Nautic Show na kojem se  ove godine predstavilo 55 izlagača s 40 plovila, a osim raznovrsne ponude, velik odaziv publike rezultat je iznimno bogatog i atraktivnog pratećeg programa.

više

Simičić i Obersnel.jpg

Predstavljen projekt Esimit Europa – jedrima za Europu

Rijeka, 28. rujna 2014. 
U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja predstavljen je jedinstveni projekt - Esimit Europa. Riječ je o jedrilici Esimit Europa 2 koja plovi pod zastavom Europske Unije, s misijom povezivanja i zbližavanja ljudi širom Europe, a koja je prvi put učestvovala u Regati tisuću otoka koja povezuje Rijeku i Tivat.

više

Travnjak igrališta Srdoči 4.jpg

Zamijenjena umjetna trava na igralištu OŠ Srdoči

Rijeka, 27. rujna 2014.
Na igralištu Osnovne škole Srdoči postavljena je nova umjetna trava, što je obilježeno prigodnom svečanošću. Ova investicija vrijedna 243 tisuće kuna financirana je iz sredstava komunalnih prioriteta Mjesnog odbora Srdoči, a projektom je omogućeno da školska djeca, ali i svi građani Srdoča dobiju kvalitetniji prostor za rekreaciju.

više

Riječke vatre 2.jpg

Održan 7. Memorijal Riječke vatre

Rijeka, 27. rujna 2014.
U organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke na Korzu je održan 7. Memorijal Riječke vatre, natjecanje vatrogasnih grupa, koje je okupilo 59 vatrogasnih ekipa iz Hrvatske i Slovenije, a kao gosti promatrači bili su prisutni i predstavnici iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

više

GV rujan 2014 1.jpg

Gradsko vijeće prihvatilo polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna

Rijeka, 25. rujna 2014.
Gradsko vijeće Grada Rijeke prihvatilo je polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna, koji je pokazao da su prihodi ostvareni u iznosu 359,4 milijuna kuna ili 43,8% godišnjeg plana, dok su rashodi iznosili 337,4 milijuna kuna. Iako bi to značilo da višak u proračunu iznosi 22 milijuna kuna, kako je Grad Rijeka koristio kratkoročne kredite u iznosu od 25 milijuna kuna, realan rezultat proračuna u prvom polugodištu je manjak prihoda u iznosu od 2,9 milijuna kuna.

više

Poziv na predlaganje programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 25. rujna 2014.
Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2015. Javne potrebe u tehničkoj kulturi čine razna područja tehničke kulture, programi, priredbe i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koji se sufinancira sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od 25.  rujna 2014. godine  do 16. listopada 2014. godine, bez obzira na način dostave.

više

EUčinkovitost.jpg

Rezultati javnog natječaja "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"- neslužbena bodovna lista

Rijeka, 25. rujna 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranja Programa „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci“ u periodu od 16. srpnja do 1. rujna 2014. godine. Na natječaj je pristiglo 64 prijava za ukupno 20 kućanstava koja se sufinanciraju, a rezultate možete pogledati u nastavku.

više

Predstavljanje aplikacije 2.jpg

Kako koristiti Web aplikaciju za utvrđivanje prava iz socijalnog programa

Rijeka, 24. rujna 2014.
Web aplikacija za utvrđivanje prava iz socijalnog programa putem koje građani mogu dobiti informaciju koja prava iz Socijalnog programa Grada Rijeke mogu ostvariti, predstavljena je djelatnicima ustanovama i udruga iz područja psihosocijalne zaštite, socijalne zaštite i zaštite zdravlja građana. Cilj predstavljanja bio je pokazati kako se koristi aplikacija kako bi se korisnicima mogla dati precizna informacija o mjerama socijalne skrbi.

više

Grobnička cesta.png

U četvrtak počinju radovi u ulici Grobnička Cesta

Rijeka, 23. rujna 2014.
U četvrtak, 25. rujna 2014. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u ulici Grobnička cesta. Predviđeni rok trajanja radova je 10-tak dana, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produljiti.

više

Poziv za prikupljanje prijedloga programa za izradu Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2015. g.

Rijeka, 19. rujna 2014.
Predmet ovog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa za izradu Programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2015. godini (dalje kratko: Program javnih potreba). Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez” (dalje kratko: RSS) objedinjuje i predlaže, a Grad Rijeka u propisanoj proceduri donosi Program javnih potreba, zajedno s godišnjim proračunom.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 21. rujna 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 44 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 21. rujna 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjeloviti tekst natječaja možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

RCC Card.jpg

Počinje izdavanje gradske kartice studentima

Rijeka, 19. rujna 2014.
U ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine započinje izdavanje Rijeka City Card kartice studentima. Oni će svoje Prepaid kartice moći izraditi u poslovnici Autotroleja na Trgu bana J. Jelačića 3, odnosno u jednoj od osam poslovnica Erste banke: Jadranski trg 3, Fiumara 11, Petra Jurčića 2a, Kvaternikova 62, Nikole Tesle 11, Vjekoslava Spinčića 3/2, Viškovo 90 te Maršala Tita 9, Matulji.

više

Najava Mjeseca oralnog zdravlja.jpg

Mjesec oralnog zdravlja

Rijeka, 19. rujna 2014.
U povodu Hrvatskog mjeseca oralnog zdravlja Medicinski fakultet, Klinika za dentalnu medicinu sa suradnicima - Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko‐goranske županije, Colgateom i Gradom Rijeka provodi niz aktivnosti u cilju promocije važnosti oralnog zdravlja, kojima su obuhvaćena djeca vrtićke dobi s područja županije, učenici prvih i petih razreda osnovnih škola i osobe koje boluju od dijabetesa, budući je dijabetes bolest koja je ove godine u središtu pozornosti CED –europskog udruženja stomatologa.

više

ESI.jpg

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Rijeka, 18. rujna 2014.
Europske sveučilišne igre 2016. godine održat će se u Zagrebu i Rijeci. Tim je povodom otvoren javni natječaj za odabir izgleda i karaktera službene maskote ESI 2016., koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Natječaj je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

više

Objava kandidacijskih i zbirnih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke

Rijeka, 18. rujna 2014.
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove/članice vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora. Kandidacijske liste i zbirne liste za svaki pojedini mjesni odbor možete pogledati u nastavku.

više

Zeleni_utikac.jpg

Rezultati javnog natječaja "Zelena energija u mom domu"- Neslužbena bodovna lista

Rijeka, 17. rujna 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 18. lipnja do 2. kolovoza 2014. godine. Na natječaj je pristiglo 17 prijava za ukupno 20 sustava, a rezultate možete pogledati u nastavku.

više

RCC_Prepaid.jpg

Gradske kartice za osobe starije od 65 godina mogu se napraviti do 15. listopada

Rijeka, 16. rujna 2014.
U ponedjeljak, 15. rujna 2014. godine započelo je izdavanje Rijeka City Card kartice za skupinu 65+, u koju spadaju osobe starije od 65 godina i izdavanje kartica protiče bez većih problema. Umirovljenici dobne skupine 65 plus prepaid karticu mogu zatražiti sve do 15. listopada 2014. godine, a do tada za vožnju u autobusima Autotroleja mogu koristiti postojeću voznu kartu.

više

Keš 2014.1.jpg

Najavljeni novi upisi u Kreativno-edukativnu školu za mlade poduzetnike (K.E.Š.)

Rijeka, 12. rujna 2014.
K.E.Š. za mlade poduzetnike provodit će se i u školskoj godini 2014.-2015. kao izvanškolska aktivnost u suradnji Grada Rijeke i Doma mladih. Ove će se godine u provođenje projekta uključiti i OŠ Škurinje.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 8. rujna 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini. Javne potrebe u kulturi čine razne kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 8. listopada 2014. godine.

više