U Rijeci nema "Kontra-Oluja" proslave!

Rijeka, 31. srpnja 2015. godine
Nakon što se već dva dana, zahvaljujući nevjerojatno prostačkoj manipulaciji od strane uredništva Slobodne Dalmacije, u raznim medijima, posebice na različitim portalima, prenosi informacija da se u Rijeci proslavlja Kontra-Oluja, molim Vas da u cilju informiranja građana Hrvatske i Rijeke prenesete tekst priopćenja koje sam prisiljen napisati ne bi li bar pokušao sanirati štetu koju je našem gradu i Kazalištu nanijela jedna medijska kuća, na čelu s njenim glavnim urednikom Ivom Bonkovićem.

više

Broda Mariška1.jpg

Nova turistička ponuda – razgledavanje Rijeke s mora

Rijeka, 31. srpnja 2015.
Promotivnom vožnjom brodom Mariška predstavljeni su novi izleti, koji će od 3. do 21. kolovoza upotpuniti turističku ponudu Rijeke. Riječ je o izletima brodom iz Rijeke prema Opatiji i natrag te razgledu Rijeke s mora, namijenjenim, kako za turiste tako i za naše sugrađane. Ovaj zanimljivi turistički prozvod nastao je u suradnji Turističke zajednice grada Rijeke i tvrtke Pam Tours.

više

Stadion Rujevica.jpg

Nogometaši "Rijeke" odradili prvi trening na novom stadionu na Rujevici

Rijeka, 31. srpnja 2015. 
Akcijom "Upoznaj svoje mjesto" održanom u četvrtak, 30. srpnja na stadionu u kampu HNK RIJEKA na Rujevici, navijači, sponzori, partneri i prijatelji Kluba mogli su prvi put zauzeti svoje mjesto na tribini i vidjeti kako izgleda pogled na travnjak novog stadiona HNK Rijeka.

više

Centar za gospodarenje otpadom Marišćina1.jpg

Početak probnog rada ŽCGO Marišćina

Rijeka, 29.srpnja 2015.g
U četvrtak 30. srpnja 2015. g. Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina započinje s probnim radom tijekom kojeg će od KD Čistoća Rijeka, a prema potrebi i od KD „Komunalac“ Jurdani, prihvaćati i obrađivati komunalni otpad. Predviđeno trajanje pokusnog rada postrojenja je osam tjedana tijekom kojih Izvođač mora dokazati njegovu proizvodnu funkcionalnost.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 26. srpnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 43 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Posjet spalionici SILLA 2.jpg

Talijanska iskustva integriranog sustava zbrinjavanja otpada

Rijeka, 29. srpnja 2015.
Zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Marko Filipović, direktori KD Čistoća i KD vodovod i kanalizacija, Bojan Jurdana i Andrej Marochini te Edi Ropac, Svjetnik za kapitalne razvojne investicije Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke, posjetili su jučer Milano gdje su im domaćini, predstavnici regije Lombardija i tvrtki koje se bave zbrinjavanjem otpada i zbrinjavanjem otpadnih voda, predstavili cjelokupni integrirani sustav zbrinjavanja otpada.

više

Problem dostave uplatnica za otplatu stanova - obavijest građanima o načinu obračuna zateznih kamata

Rijeka, 29. srpnja 2015.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava građane da će, zbog problema s poštanskim operatorom i neurednom dostavom redovnih mjesečnih uplatnica, dužnicima temeljem sklopljenih ugovora o prodaji stanova za plaćanja izvršena do 31. kolovoza 2015. godine zatezne kamate se neće obračunavati.

više

Obilazak garaže Zagrad B 1.jpg

Od 1. kolovoza parkiranje u novoj garaži ''Zagrad B''

Rijeka, 24. srpnja 2015.
Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je novu garažu „Zagrad B“, koja će svoje rampe otvoriti 1. kolovoza. Parkiranje će do kraja kolovoza biti besplatno, a naplata kreće od 1. rujna. Garaža "Zagrad B" raspolaže s 298 parkirnih mjesta, od čega je 15 mjesta prilagođeno osobama smanjene pokretljivosti. U sklopu ulazne etaže garaže postavljena su četiri aparata za punjenje električnih vozila.

više

Kupači ispunjavaju ankete na plaži Kostanj.jpg

Projektni tjedan Plave zastave obilježen na plaži Kostanj

Rijeka, 28. srpnja 2015.
Na čuvenoj riječkoj plaži Kostanj, namijenjenoj prvenstveno osobama s invaliditetom, obilježen je Projektni tjedan Plave zastave. U sklopu obilježavanja, volonteri Eko tima KD "Čistoća", proveli su kratku anketu među prisutnim kupačima na plaži o njihovim navikama vezanim uz odvojeno prikupljanje otpada.

više

Zupčanik na Žabici.jpg

Sezonske cvjetne gredice s temom industrijske baštine Rijeke

Rijeka, 27. srpnja 2015.
KD Čistoća ovoga je ljeta pripremila sezonske gredice s temom industrijske baštine Rijeke, nastavljajući time niz poveznica s bogatim riječkim kulturnim naslijeđem koji je započet prošle godine temom secesije u Rijeci. Dovoljno je prošetati se Jelačićevog trga ili pak do trga Žabica i s terase Kapucinske crkve Gospe Lurdske pogledati cvjetne gredice.

više

Projektni dan Plaža Ploče 1.jpg

Projektni tjedan Plave zastave na plaži Ploče

Rijeka, 27. srpnja 2015.
Djelatnici KD "Čistoća" i Grada Rijeke održali su na plaži Ploče informativno-edukativnu radionicu za djecu - polaznike kampa Plivačkog kluba "Kantrida" o važnosti odvojenog prikupljanja i pravilnog zbrinjavanja otpada. Edukativna radionica dio je programa obilježavanja Projektnog tjedna Plave zastave.

više

Izložba2.jpg

Otvoren stalni postav Zbirke Domovinskog rata „U obrani domovine“

Rijeka, 24. srpnja 2015.
Stalni postav Zbirke Domovinskog rata, pod nazivom „U obrani domovine“ svečano je otvoren u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci. Realizaciju postava omogućila je Primorsko - goranska županija koja je i inicijator ovog projekta zajedno s nekoliko udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Zbirku su otvorila djeca poginulih hrvatskih branitelja Sanja Kusturin i Matija Liker.

više

Vojko Obersnel.jpg

Vladino jamstvo za izgradnju novih klinika za ginekologiju i pedijatriju potvrda ispravnog opredjeljenja gradskih vlasti

Rijeka, 23. srpnja 2015.
Na svojoj redovnoj konferenciji za medije gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je odluku Vlade o namjeri davanja jamstva u visini 750 milijuna kuna za izgradnju novih klinika za ginekologiju i pedijatriju, povijesnim korakom za Rijeku, u kontekstu izgradnje Nove bolnice. Rijeka je postala interesantna investitorima, rekao je gradonačelnik te najavio niz radova koji će se tijekom ljetnih mjeseci izvoditi u našem gradu.

više

Nova regulacija prometa.jpg

Od 1. rujna nova regulacija prometa u ulicama Dolac, Barčićeva, Strohalova i Frana Kurelca

Rijeka, 22. srpnja 2015.
U cilju olakšavanja pristupa javnim garažama u ulici Ivana Pavla II. iz smjera glavnih prometnih koridora, Adamićeve ulice i ulica Fiorello la Guardia i Pomerio te s ciljem poboljšanja protoka vozila, od 1. rujna uvodi se nova regulacija prometa u ulicama Dolac, Barčićeva, Strohalova i Frana Kurelca.

više

Zgrada u ulici Janeza Trdine 7.jpg

Obnova fasade zgrade u ulici Janeza Trdine 7

Rijeka, 22. srpnja 2015.
Postavljanjem montažne skele započeli su radovi na sanaciji fasade zgrade u ulici Janeza Trdine 7 u sklopu kojih će se postojeća dotrajala čelična konstrukcija zamijeniti ostakljenom aluminijskom fasadom sa IZO staklima. Preostali dio fasade sanirat će se postavom povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS) te zamjenom postojećih drvenih fasadnih prozora, čime će se zgradi povećati energetski razred, a korisnicima smanjiti troškovi.

više

Knjižnica 1.jpg

Uređuje se novi odjel Gradske knjižnice u prizemlju Filodrmmatice.

Rijeka, 15. srpnja 2015.
Djelatnici Gradske knjižnice Rijeka svim raspoloživim snagama pripremaju preseljenje dijela fonda iz Središnjeg odjela u zgradu Filodrammatice, gdje će se uskoro otvoriti Dom lijepe književnosti. Za potrebe uređenja novog prostora, uz postojeće nabavljene su i postavljene dodatne police za knjige. Ako sve bude prema planu, novi odjel Gradske knjižnice mogao bi biti otvoren za desetak dana.

više

Raskršće Mate Lovraka.jpg

Izvođenje radova na gradnji kanalizacije na području MO Srdoči

Rijeka, 14. srpnja 2015.
U srijedu, 15. srpnja 2015. g. započinje gradnja 3.030 metara kanalizacije za oko 90-tak građevina na području Mjesnog odbora Srdoči, u ulicama Markovići, Kurirski put, Diraki, Tonžino i Mate Lovraka. Istovremeno će se u ovim ulicama izvoditi i prateći radovi na 830 metara vodovoda. Završetak radova predviđen je u svibnju 2016. godine. Radovi će se izvoditi po dionicama. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti u Ulici Mate Lovraka.

više

Grobnička_cesta.jpg

Radovi na uređenju bankine u Ulici Grobnička cesta

Rijeka, 13. srpnja 2015.
U utorak 14. srpnja 2015. g. započet će radovi na uređenju bankine u Ulici Grobnička cesta. Riječ je o zahvatu iz Programa prioriteta MO Orehovica. Radovi će se odvijati sa sjeverne strane prometnice i pratiti pravcem dijelove postojeće bankine u dužini od 355 m. Izvođač radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. iz Rijeke. Vozače upozoravamo da se u zoni gradilišta kreću smanjenom brzinom uz pojačane mjere opreza te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

više

Rijeka plus.jpg

Informacije o parkiralištima i drugim uslugama Rijeka plus-a

Rijeka, 13. srpnja 2015.
Došli ste u Rijeku i želite parkirati vozilo, kupiti kartu za javni gradski prijevoz? Želite razgledati Rijeku i Opatiju na turističkim autobusom ili unajmiti gradski bicikl i upoznati Rijeku iz nove perspektive? Organizirate izlet ili putovanje i potreban vam autobus ili kombi vozilo? Vaše vozilo nije ispravno i tražite pouzdan servis? Sve navedene usluge kao i još mnoge druge pruža RIJEKA plus d.o.o.

više

OŠ Vladimir Gortan radovi fasada.jpg

Radovi na objektima školskog i predškolskog odgoja tijekom ljeta

Rijeka, 8. srpnja 2015.
Tijekom srpnja i kolovoza izvodit će se radovi u 12 školskih i 15 predškolskih objekata Grada Rijeke, za što će se iz gradskog proračuna, ali i drugih izvora izdvojiti 3,8 milijuna kuna. Većinom se radi o sanacijskim radovima, a najveći zahvat vrijedan čak 2,2 milijuna kuna odnosi se na energetsku obnovu pročelja OŠ Vladimir Gortan.

više

Most branitelja.jpg

Započeli radovi na održavanju Mosta hrvatskih branitelja

Rijeka, 1. srpnja 2015.
Danas su započeli radovi na održavanju Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Radovi vrijedni 116.625,00 kuna s PDV-om uključuju sanaciju rukohvata, zamjenu svih brtvila na staklenim ogradama te servis rasvjete. Rok za dovršenje radova je 31. kolovoz, a za vrijeme trajanja radova most se neće zatvarati.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

EPSA logo.jpg

E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke među najboljim europskim projektima

Rijeka, 29. lipnja 2015.
Projekt E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke prepoznat je kao jedan od najboljih europskih projekata na natječaju pod nazivom European Public Sector Award, čija je ovogodišnja tema bila partnerstvo javnog sektora u stvaranju boljeg društva (‘The Public Sector as Partner for a Better Society’).

više

EBRD Podmurvice i Pehlin.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu na Pehlinu i Podmurvicama

Rijeka, 19. lipnja 2015.
U utorak, 23. lipnja 2015. godine započet će na području mjesnih odbora Pehlin i Podmurvice prva grupa radova na gradnji ukupno 6.405 metara kanalizacije te rekonstrukciji i gradnji 4.310 metara vodovoda za više od 180 građevina. Završetak svih radova, koji se odvijaju u sklopu projekta EBRD, predviđen je u srpnju 2016. godine.

više

Poklon-bon za nabavu knjiga za OŠ u 2015./2016.

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Grad Rijeka dodjeljuje socijalno ugroženim građanima čija su djeca polaznici osnovne škole poklon-bon za nabavu knjiga za osnovnu školu u vrijednosti od 250 do 1000 kuna, ovisno o razredu koji dijete pohađa i uvjetu Socijalnog programa Grada Rijeke koji kućanstvo ili dijete zadovoljava. Korisnici su dužni čuvati dobivene školske knjige i vratiti ih Gradu Rijeci po završetku školske godine 2015./2016. kako bi se mogle koristiti i sljedeće školske godine. Građani putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke mogu saznati mogu li postati korisnici ove pomoći i kako podnijeti zahtjev.

više

sveučilište za 3. dob.jpg

Istraživanje Sveučilišta za 3. dob

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Sveučilište u Rijeci među osobama starije životne dobi provodi ispitivanje na temu cjeloživotnog obrazovanja. Primarni cilj njihova istraživanja je vrednovanje dosadašnjeg rada i planiranja budućih aktivnosti Sveučilišta za 3. dob. Ispitivanje je u potpunosti anonimno. Anketiranju mogu pristupiti građani stariji od 55 godina i na taj način doprinijeti daljnjoj organizaciji aktivnosti za obrazovanje odraslih na Sveučilištu u Rijeci.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

ID_PPU_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

više

ID_GUP_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

više

E30_Slicica.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu.

više

ID_DPU_Srdoci_orto.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči.

više

DPU_JR_Bok.jpg

Obavijest o započinjanju Javne rasprave - DPU stambenog područja Drenova-Bok

Rijeka, 18. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje započinjanje javnog uvida u prijedlog Detaljnog plana uređenja stambenog područja Drenova - Bok u Rijeci. Javna rasprava će trajati od 27. svibnja do 26. lipnja 2015. godine.

više

MO Škurinje.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova

Rijeka, 15. svibnja 2015.
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine započet će radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova. Na području Mjesnog odbora Škurinje radovi će se izvoditi u ulicama Tibljaška cesta, Škurinjska cesta, Škurinjskih boraca i Put Lovrankini. Radovi na području Mjesnog odbora Drenova izvodit će se u ulicama Braće Hlača, Drenovski put, Severinska, Ive Lole Ribara, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Škurinjskih žrtava, Kučićki put, Goranska, Kampanja i Paškinovac. Završetak radova predviđen je u lipnju 2016. g.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više