Rijeka info studeni 2009.

Rijeka, 1. studenoga 2009.
Studeni je  Mjesec knjige u kojem Gradska knjižnica Rijeka posebnim programom obilježava tri važne obljetnice iz svoje bogate povijesti – 160 godina od osnutka Narodne čitaonice riječke, 40 godina od prve vožnje Gradskog bibliobusa, te pet godina od početka rada Županijskog bibliobusa.  Rijeka info donosi cjelokupni  obljetnički program koji će se održati  pri kraju na tri različita mjesta, s tri različite programske zamisli. Donosimo program 14, revije lutkarskih kazališta, a o riječkom identitetu govore dr. sc. Diana Grgurić, muzikologinja i Silvije Novak, arhitekt.

Rijeka info studeni.jpg Najavljujemo i devetu po redu izložbu "Informatika, inovacije, tehnika" koja će u europskoj godini kreativnosti i inovacija, te međunarodnoj godini astronomije prikazati eksponate, inovacije i druga tehnička postignuća aktivista tehničke kulture grada Rijeke, u svim granama tehničke kulture.
U središnjem dijelu izložbe prvi put će javnosti biti predstavljena maketa »Spasilac obale« čuvenog izuma Ivana Luppisa, preteče današnjeg torpeda, koji je odabran kao rješenje Nagrade za životno djelo Zajednice tehničke kulture Rijeka. Radi se o najvišoj nagradi koju Zajednica dodjeljuje, a maketa će po prvi put biti uručena ove godine. Maketa je izrađena u Tehničkom centru mladih – radionici u okviru Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Donosimo i tekst o projektu Volim Hrvatsku odnosno riječkoj inačici Volim Rijeku, koji Turistička zajednica grada Rijeke već niz godina u suradnji s Gradom provodi niz akcija čija je svrha prije svega zaštita i uređenje okoliša, a time i stvaranje ugodnijega grada za građane i turiste.Kako čitati Rijeka info?
Rijeka info možete čitati online u elektroničkom obliku, ili skinuti klikom na link u dnu ove stranice te pohraniti na vaše računalo. 

Za čitanje i spremanje dokumenata potreban vam je Adobe Acrobat Reader besplatni čitač PDF dokumenata, čija je posljednja verzija koja podržava hrvatski jezik dostupna na našoj stranici Tehničkih uputa.  

Vaše prijedloge i savjete slobodno pošaljite e-mailom na: rijekainfo@novilist.hr
  
Rijeka info zajednički je prilog Novog lista, Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke

  Veze prema drugom sadržaju
Rijeka info studeni (PDF 1,4 Mb)
 
 
mail print