Grad Rijeka, OGU za poduzetništvo, tradicionalno provodi projekt “KREATIVNI IZLOZI – sinergija talenta i iskustva” putem povezivanja stručnih znanja i talenata učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR) koji su pod vodstvom svojih mentora te praktičnih iskustava i potreba poduzetnika, korisnika poslovnih prostora s izlozima u užem centru grada.

Cilj ovog projekta je omogućiti mladim učenicima završnih razreda ŠPUR-a da svoja praktična znanja, nadograđujući ih sugestijama iskusnih poduzetnika, prezentiraju građanima Rijeke dajući time značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta. Posredno, na ovaj način, svi sudionici doprinose promicanju kulturno-povijesnih vrijednosti svoga grada te unapređenju razvoja urbanog turizma u Rijeci.

Grad Rijeka teži putem ovog projekta uspostavljanju trajne suradnje kroz koju bi se obilježavala sva značajnija gradska zbivanja, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

I ove godine druga etapa projekta odnosi se na uređenje izloga užeg centra Rijeke povodom Adventa te proslave Božića i novogodišnjih blagdana. Grad Rijeka, OGU za poduzetništvo osigurava sredstva za nabavku materijala za uređenje izloga.

Pozivamo sve poduzetnike, korisnike poslovnih prostora koji posjeduju izloge u užem centru grada – područje Korza i ulice koje su neposredno vezane na Korzo, a koji su voljni sudjelovati u ovakvoj suradnji, da dostave svoje prijave na adresu OGU za poduzetništvo, Trg sv. Barbare 2/I ili na e-mail maja.kordic-sekulic@rijeka.hr najkasnije do 12. studenog 2019. godine.

Broj prijava koje će se uzeti u razmatranje za drugi ciklus projekta – “Rijeka Advent” limitiran je raspoloživim brojem učenika. Prijave će se uzimati u obzir prema redoslijedu zaprimanja i prema mišljenju predstavnika ŠPUR-a o kompatibilnosti izloga, poduzetničke aktivnosti i pojedinih učenika koji će u njima prezentirati svoje radove.