Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo, objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 12. generacije timova u Startup inkubator Rijeka. Rok za podnošenje prijava je 10. listopada 2020. godine.

PRIJAVI SE U STARTUP INKUBATOR I POKRENI SVOJ POSAO

STARTUP inkubator Rijeka je mjesto u kojem vaše poduzetničke ideje mogu postati vaša nova stvarnost. Ako imate ideju i vjerujete u nju, ako imate volju i motivaciju da je poduzetnički realizirate, odvažite se na prvi korak i prijavite u 12. generaciju Startup inkubatora, samostalno ili u timu. 435 korisnika prije vas učinilo je isto.

ŠTO VAM PRUŽAMO ?

Besplatni (pred)inkubacijski program u trajanju od osam mjeseci, koji uključuje:

  • 35+ radionica i predavanja u cilju stjecanja svih potrebnih znanja i vještina koje morate imati kao poduzetnik
  • radni prostor s brzim internetom u trajanju od godinu dana
  • mentorsku podršku u razvoju poslovne ideje: 48 stručnjaka i poduzetnika iz raznih područja individualno vam stoje na raspolaganju za savjetovanje i specifična pitanja
  • stručnu pomoć u izradi, vrednovanju i provedbi poslovnog plana
  • podršku u izradi prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom
  • povezivanje s potencijalnim investitorima
  • sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim startup događajima
  • novčane nagrade za tri najuspješnije ideje.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Startup inkubator namijenjen je fizičkim osobama. Prijaviti se možete samostalno ili u timu.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave se podnose online putem na startup.rijeka.hr/HR/prijava/ od 1. rujna do 10. listopada 2020. godine.

SVA ‘ALI’ OKO PRIJAVE

Niste sigurni da li je vaša ideja ‘dovoljno dobra’ za prijavu? Mislite da je ‘pre-obična’? Imate više ideja i ne možete procijeniti koja je najbolja? Vaša ideja bolje zvuči kada je prepričavate prijatelju nego kada je sročite u službenoj prijavi? Imate još stotinu pitanja o inkubatoru i inkubaciji?

Za sva vaša ‘ali’ i niz drugih nedoumica, kao i za pomoć u sastavljanju prijave organizirat ćemo informativnu radionicu ‘Kako do ideje i prijave za Startup?’. Zbog epidemiološke situacije način, datum i vrijeme odvijanja radionice objavit ćemo naknadno, na mrežnim stranicama inkubatora startup.rijeka.hr.

SADRŽAJ PRIJAVE

U prijavi poslovne ideje navodite sljedeće:

  • Naziv poslovne ideje
  • Imena podnositelja poslovne ideje i članova tima
  • Sažetak poslovne ideje
  • Detaljni opis poslovne ideje.

Prijavi se prilažu i osobni podaci (OIB, adresa, e-mail) podnositelja prijave, te životopis/i iz kojih je moguće utvrditi kompetencije prijavitelja i njihov mogući doprinos razradi ideje.

U slučaju da je vaša ideja iz područja industrijskog dizajna, tehničkih ili sličnih područja, prijavi možete priložiti i skicu rješenja, odnosno nacrt proizvoda.

OCJENA PRIJAVA

Prijave ocjenjuje Programsko vijeće Startup inkubatora. Prijavitelji poslovne ideje bit će pozvani na razgovor na kojem će imati priliku prezentirati svoju ideju pred članovima Programskog vijeća. Ocjenjivat će se motiviranost i spremnost tima za razradu ideje te inovativnost, tržišni potencijal i stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava. Način prezentacije tima i ideje pred Programskim vijećem ovisit će o epidemiološkoj situaciji i mjerama sigurnosti, o čemu ćete biti detaljno obavješteni prilikom poziva na razgovor.

INFORMACIJE I KONTAKT

Dodatne informacije o programu pronađite na startup.rijeka.hr, a za sva pojašnjenja i pitanja stojimo vam na raspolaganju na broj telefona 051/209-940 ili putem e-maila: startup@rijeka.hr.