Gibonni, Belfast Food, En Face te Iz@ i Borgie sviraju 31. prosinca, na riječkom Korzu, na dočeku Nove, 2017. godine.

Grad Rijeka i ove godine priprema doček Nove godine na Korzu, a glazbena zvijezda večeri je Zlatan Stipišić Gibonni. Uz njega, na dočeku Nove godine nastupit će i riječke snage Iz@ Medošević i Borgie, En Face i Belfast Food.

Na Korzo su pozvani svi koji u društvu upravo ovih glazbenika žele ispratiti 2016. i dočekati 2017. godinu.

Satnica nastupa je sljedeća:

  • 21.45 – Iz@ i Borgie
  • 22.15 – En Face
  • 23.00 – Gibonni
  • 01.00 – Belfast Food

Iz@ Medošević dugi je niz godina prisutan na riječkoj glazbenoj sceni, no ove se godine predstavio albumom prvijencem “Granulo je sunce” objavljenim pod izdavačkom kućom Dallas Records. Recenzije albuma izuzetno su pozitivne, a Riječani i gosti Rijeke pjesme s albuma mogli su čuti ovog ljeta na sjajnom nastupu na “Riječkoj zvečki” te na ovogodišnjoj Harteri.

En Face je ovog ljeta predstavio spot za svoju pjesmu “Duga je noć”, a kroz nekoliko dana slijedi radijska premijera pjesme “Previše pričaš”. Ovi veterani riječke rock scene koji su svoj prvi album objavili ’91., hit makeri i “dobri dečki” – kako im ostatak scene tepa, zabavit će Riječane i riječke goste u svojem prepoznatljivom stilu.

Belfast Food ili “riječki Irci” u manje od mjesec dana čak će dva puta nastupiti na riječkom Korzu, 9.12. u sklopu Rijeka Adventa i 1.1. u prvim satima 2017. godine. Uz autorske skladbe na svojim nastupima oni sviraju i neke irske originale pa se s pravom očekuje da će tako biti i na novogodišnjem nastupu.

Gibonnija zasigurno ne treba posebno predstavljati. On je jedan od osnivača i prvi pjevač splitskog heavy metal sastava “Osmi putnik” te bivši pjevač bosanskohercegovačkog sastava “Divlje jagode”, a najpoznatiji je po svojoj samostalnoj kantautorskoj karijeri. Uz humanitarne koncerte i sudjelovanje na brojnim dobrotvornim akcijama, osnovao je fond za talentiranu djecu bez roditelja, objavio knjigu pjesama na Brailleovom pismu pod nazivom „Dvije duše“, čiji je prihod od prodaje bio namijenjen slijepim i slabovidnim osobama iz lokalne zajednice, te je 2003. godine postao UNICEF-ov veleposlanik dobre volje.