Naziv projekta: Žiroskop

Europski socijalni fond

Opis projekta:

Projekt Žiroskop nastao je iz potrebe rješavanja problema nestabilnosti korištenja prostornih resursa za sve izvaninstitucionalne aktere u kulturi, odnosno za svrhu ima razvoj civilno-javnog partnerstva u upravljanju prostorima Filodrammatice, Omladinskog kulturnog centra Palach i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Ovo partnerstvo fokus stavlja na uspostavu zajedničkog upravljanja ovim prostorima što uključuje razvoj modela upravljanja, uspostavljanje procedura uključivanja svih aktera u kulturi grada i povećanu participaciju građana u kulturnim aktivnostima, uključujući i njihovo programiranje. Projekt doprinosi razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva i javne uprave za sudioničko upravljanje, jačanju socijalnog dijaloga kojemu je svrha kvalitetnije upravljanje i uključivanju građana u upravljanje javnim resursima.

Cilj projekta:

Kroz projekt će se realizirati nekoliko obrazovnih programa i aktivnosti koje uključuju radionice, predavanja, kulturno-umjetničke produkcije i edukacije te uspostavu prvog riječkog community radija „Radio Roža“.

Nositelj projekta: Drugo more

Projektni partneri:

Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock, Udruga Prostor plus i Grad Rijeka

Izvori financiranja:

Projekt „Žiroskop – Civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“ financiran je u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04.0078 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Proračun projekta:

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.053.687,26 kuna i sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH u iznosu od 362.415,40 kuna.

Posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Trajanje projekta: 29.10. 2018. – 29.10.2020.

Vezane vijesti