Odjel za kulturu bavi se provođenjem kulturnih politika kroz financiranje programa Javnih potreba u kulturi te financiranje i koordinaciju rada kulturnih ustanova. Važan dio djelokruga rada je zaštita i očuvanje kulturnih dobara, stvaranje kulturne infrastrukture i provedba projekta Europske prijestolnice kulture.

Kontakt informacije odjela

 

Povezane novosti

Petak, 9. ožujak 2018.

Dva riječka projekta nominirana za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata, za projekte izgrađene i završene u 2017. godini

Među nominiranima  za nagradu ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2017. godinu su i dva riječka projekta : Mini Art-kino dvorana, Art-kino Croatia, Rijeka, autora: Damira Gamulina i  Antuna Sevšeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka – u nastajanju, autora: Dinka Peračića.

Više informacija

Petak, 9. ožujak 2018.

Otvorenje izložbe “Paraf – bode kao trn” na Korzu

Odjel za kulturu Grada Rijeke poziva na otvorenje izložbe “Paraf – bode kao trn” koje će se održati u petak, 9. ožujka u 12 sati ispred zgrade Gradske uprave. Izložba je nastala povodom 40. godišnjice prvog službenog nastupa benda i rođenja riječke punk-scene.

Više informacija

Ponedjeljak, 5. ožujak 2018.

Prijavite se na kreativne radionice Projekta 5. ansambl HNK ivana pl. Zajca

Grad Rijeka i HNK Ivana pl. Zajca u okviru provedbe projekta 5. ansambl organiziraju kreativne radionice iz područja izvedbenih i likovnih umjetnosti za mlade s teškoćama u razvoju i /ili osobe s invaliditetom, u dobi od 15 do 25 godina, s ciljem formiranja novog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, kojeg će činiti upravo spomenute skupine.

Više informacija