Odjel za kulturu bavi se provođenjem kulturnih politika kroz financiranje programa Javnih potreba u kulturi te financiranje i koordinaciju rada kulturnih ustanova. Važan dio djelokruga rada je zaštita i očuvanje kulturnih dobara, stvaranje kulturne infrastrukture i provedba projekta Europske prijestolnice kulture.

Kontakt informacije odjela

 

Povezane novosti

Petak, 9. ožujak 2018.

Dva riječka projekta nominirana za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata, za projekte izgrađene i završene u 2017. godini

Među nominiranima  za nagradu ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2017. godinu su i dva riječka projekta : Mini Art-kino dvorana, Art-kino Croatia, Rijeka, autora: Damira Gamulina i  Antuna Sevšeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka – u nastajanju, autora: Dinka Peračića.

Više informacija

Petak, 9. ožujak 2018.

Otvorenje izložbe “Paraf – bode kao trn” na Korzu

Odjel za kulturu Grada Rijeke poziva na otvorenje izložbe “Paraf – bode kao trn” koje će se održati u petak, 9. ožujka u 12 sati ispred zgrade Gradske uprave. Izložba je nastala povodom 40. godišnjice prvog službenog nastupa benda i rođenja riječke punk-scene.

Više informacija

Ponedjeljak, 5. ožujak 2018.

Prijavite se na kreativne radionice Projekta 5. ansambl HNK ivana pl. Zajca

Grad Rijeka i HNK Ivana pl. Zajca u okviru provedbe projekta 5. ansambl organiziraju kreativne radionice iz područja izvedbenih i likovnih umjetnosti za mlade s teškoćama u razvoju i /ili osobe s invaliditetom, u dobi od 15 do 25 godina, s ciljem formiranja novog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, kojeg će činiti upravo spomenute skupine.

Više informacija

Ponedjeljak, 5. ožujak 2018.

Najavljen program jubilarnog 25. Međunarodnog festivala malih scena

Jubilarno, dvadeset peto izdanje Međunarodnog festivala malih scena započet će 4. svibnja. U konkurenciji ovogodišnjeg Festivala osam je kazališnih predstava kazališta iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije i Rusije. Predstave će se izvoditi u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca te dvorani Filodrammaticae. 

Više informacija