U nadležnosti Grada Rijeke su djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja. Ovdje se prate i sufinanciraju programi za darovite pojedince te djecu i mlade s teškoćama u razvoju, programi privatnih vrtića i osnovnih škola, stipendiranja studenata i srednjoškolaca i sl.

Kontakt informacije odjela

Povezane novosti

Petak, 17. ožujak 2017.

Gradonačelnik Obersnel susreo se učenicima romske populacije u Osnovnoj školi Škurinje

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel posjetio je danas Osnovnu školu Škurinje gdje se susreo s učenicima romske populacije koji su u škurinjskoj školi uz pohađanje redovne nastave uključeni i u dopunske odgojno-obrazovne programe, u organizaciji Udruge za beskućnike i socijalno ugrožene osobe „Oaza“. Uz gradonačelnika, na susretu s učenicima bila je i Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo u Gradu Rijeci.

Više informacija

Četvrtak, 16. ožujak 2017.

Radionice, zabavni programi i stručni skup za obilježavanje Dana darovitih učenika

Kako bi se skrenula pozornost na potrebe darovite djece, besplatnim raznim aktivnostima i radionicama za djecu, roditelje i učitelje bit će obilježeni peti Dani darovitih učenika koji će se održati u tjednu od 20. do  25. ožujka, u organizaciji udruge Centar za poticanje darovitosti Rijeka i Društva roditelja darovite djece „Lodur“ u suradnji s Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Više informacija