U nadležnosti Grada Rijeke su djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja. Ovdje se prate i sufinanciraju programi za darovite pojedince te djecu i mlade s teškoćama u razvoju, programi privatnih vrtića i osnovnih škola, stipendiranja studenata i srednjoškolaca i sl.

Kontakt informacije odjela

Povezane novosti

Ponedjeljak, 22. siječanj 2018.

Otvoren novoizgrađeni vrtić Đurđice na Vojaku

Prigodnom svečanošću otvoren je novoizgrađeni vrtić Đurđice na Vojaku, šesti po redu novi vrtić kojeg je Grad Rijeka realizirao posljednjih godina, čime je osigurano sveukupno 600 novih mjesta u vrtićima Dječjeg vrtića Rijeka.

Više informacija

Petak, 15. prosinac 2017.

Stipendije Grada Rijeke: Ugovore potpisalo 36 novih učenika i studenata

U riječkoj Gradskoj vijećnici 36 novih stipendista Grada Rijeke potpisalo je ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku 2017./2018. godinu, a ujedno je održan i prijem za dosadašnje stipendiste koji su diplomirali tijekom ove godine. Riječ je o stipendijama za darovite, stipendijama za deficitarna zanimanja i stipendijama po socijalnom kriteriju.

Više informacija

Nedjelja, 10. prosinac 2017.

Izbjeglice iz Afganistana upoznale riječke učenike i sportaše

U organizaciji Grada Rijeke i Udruge Are You Syrious?, u dvodnevnom posjetu Rijeci boravilo je sedam izbjeglica iz Afganistana koje su zatražile azil u Republici Hrvatskoj. U sklopu posjeta migranti su se susreli s učenicima OŠ-SE San Nicolo koji pohađaju nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja te odigrali malonogometnu utakmicu s riječkim olimpijcima i sportašima.

Više informacija

Petak, 8. prosinac 2017.

Dodijeljene nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

U rektoratu je održana dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, koja se dodjeljuje najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i nastavnom radu te svojim djelovanjem u javnosti u protekloj godini pridonijeli razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci i unapređenju šire zajednice.

Više informacija