Subpages list

Moje mjesto pod suncem

Podrška djeci i obiteljima u riziku na području grada Rijeke uz inovativne programe socijalnog mentorstva te podrška u području izvaninstitucionalnog obrazovanja, utemeljena na suvremenim pedagoškim pristupima.

Više informacija

CEKOM – Centar kompetencija za pametne gradove

Centar kompetencija za pametne gradove povezuje gospodarske subjekte i istraživačke institucije na projektima istraživanja i razvoja s ciljem rješavanja izazova s kojima se gradovi nose, poput prometa, energetike, ekologije, infrastrukture, upravljanja resursima.

Više informacija

Dječja kuća

Riječka Dječja kuća prva je takva kuća u Hrvatskoj a njena posebnost leži u načinu rada s djecom i roditeljima koji će u njoj provoditi vrijeme te u područjima rada i temama kojima će se djeca u njoj moći baviti.

Više informacija

Gradska knjižnica Rijeka

Revitalizacija bivšeg industrijskog kompleksa „Rikard Benčić“ odnosno rekonstrukcija zgrade ex Rikard Benčić i njena prenamjena iz nekadašnje industrijske u kulturnu i javnu namjenu kao odnosno središnji, reprezentativni objekt Gradske knjižnice Rijeka.

Više informacija

Pretvaranje broda Galeb u muzej

Motorni brod Galeb - reprezentativni zaštićeni spomenik kulture postaje muzej s postavom koji se podudara s programskom linijom “Doba moći” Europske prijestolnice kulture 2020., a koja se bavi kritičkim preispitivanjem svih totalitarizama koji su se dotaknuli Rijeke.

Više informacija

Dječji vrtić Rastočine

Novi Vrtić na drugoj lokaciji zamijenit će postojeći, prema standardima građevina predškolskog odgoja, neadekvatan vrtić Rastočine. Dječji vrtić Rastočine primit će ukupno 168 djece u devet odgojnih skupina: tri jasličke i šest vrtićkih.

Više informacija

Dječji vrtić Krnjevo

Novi dječji vrtić Krnjevo pozicioniran u zoni starog naselja Zamet-Baredice i novog naselja Krnjevo imat će pet odgojnih skupina za ukupno 90 djece i to dvije jasličke i tri vrtićke jedinice.

Više informacija

Kazališni park – II. faza

Uređenje dijela partera Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, prostora s fontanom između kazališta i parka te dio Trninine ulice, između parka i prvog paviljona tržnice.

Više informacija

Uređenje gradskog parka Šparić

Arhitektonsko-urbanističko i krajobrazno uređenje prostora na području stambenog naselja Kantrida, između dviju glavnih prometnica - Istarske ulice s južne i Ulice Marina Jakominića sa sjeverne strane.

Više informacija

Projekt Rijeka Gateway

Modernizacija riječkih lučkih bazena uz cestovnu komponentu koja uključuje uključuje izgradnju prometnica D-403 i D404, čiji je dio i Tunel Pećine.

Više informacija

Delta – riječki Waterfront

Izgradnja parka području sjeverne Delte, izgradnja stambenih, poslovnih i drugih sadržaja na južnom dijelu koji će izgledom i kvalitetom javnih površina dati novi identitet gradu te uređenje marine u luci Baroš.

Više informacija

Urbana i prometna revitalizacija centra grada Rijeke

Urbana i prometna revitalizacija centra grada Rijeke koja obuhvaća rekonstrukciju Trga bana Jelačića, preregulaciju i produžetak Ulice Riva, rekonstrukciju Trga Žabica te izgradnju Kompleksa Zapadna Žabica uz smanjenje prometnog zagušenja i veće protočnosti prometa.

Više informacija

Javna garaža Brajda

Izgradnja Javne garaže sa 720 parkirnih mjesta na 4 nivoa uz uređenje javnog urbanog prostora iznad garaže i rekonstrukciju dijela ulice Ivana Filipovića s ciljem revitalizacije gradskog središta.

Više informacija

Novi terminali Luke Rijeka

Izgradnja Zagrebačkog pristaništa i kontejnerskog terminala Brajdica u riječkom bazenu, izgradnja Ro-Ro terminala i terminala za žitarice u Bakru te kontejnerskog terminala, gospodarske i logističke zone u Omišlju.

Više informacija

Pozadinski lučki terminal Škrljevo

Terminal Škrljevo ima povoljnu geografsku poziciju, razvijenu prometnu infrastrukturu, a u njemu se mogu obavljati različite gospodarske aktivnosti poput proizvodnje, oplemenjivanja i skladištenja robe i dr.

Više informacija

Modernizacija Zračne luke Rijeka

Razvoj zračne luke proširenjem kapaciteta u cilju ostvarenja novih sigurnosnih i prometnih propisa u zračnom prometu te osiguranja cjelogodišnjeg korištenja i povećanja prometa putnika i tereta.

Više informacija

Elektrana u Kampusu

Izgradnja energane koja će isporučivati električnu energiju i toplinsku energiju (kasnije i hlađenje) Sveučilišnom kampusu, Kliničkom bolničkom centru i budućoj Sveučilišnoj bolnici.

 

Više informacija

Stanovi POS-a Martinkovac I. faza

Gradnja tri višestambene građevine s ukupno 90 stanova s pristupnim putovima i parkirnim mjestima te uređenjem okolnog zelenila, na Martinkovcu u Rijeci po programu društveno poticane stanogradnje, I. faza.

Više informacija

Stanovi POS-a Martinkovac II. faza

Gradnja tri višestambene građevine s ukupno 99 stanova s pristupnim putovima i parkirnim mjestima te uređenjem okolnog zelenila, na Martinkovcu u Rijeci po programu društveno poticane stanogradnje, II. faza.

Više informacija