Uređenje dijela partera Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, prostora s fontanom između kazališta i parka te dio Trninine ulice, između parka i prvog paviljona tržnice.

VRSTA PROJEKTA: Rekonstrukcija Kazališnog parka

SMJEŠTAJ: Kazališni park smješten je u centru grada između Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i glavne gradske tržnice.

OBUHVAT: Ukupna površina zahvata iznosi 6813,0 m².

Uređenje Kazališnog trga obuhvaća tri faze.

  1. faza uređenja Kazališnog parka iznosi 2191,0 m². – izvedena 2005.
  2. faza uređenja Kazališnog parka iznosi 1569,0 m². – izvodi se 2020.
  3. faza uređenja Kazališnog parka iznosi 3053,0 m². – izvedena 2008.

U razdoblju od 2004.- 2005. godine izrađena je projektna dokumentacija za sve tri faze uređenja te su ujedno dovršene Prva i Treća faza.

kazalisni-parkPrva faza
Prva faza izvedena 2005. godine obuhvatila je prostor parka te nogostup-pješački prolaz s autobusnim stajalištem u Ulici Ivana Zajca, dok je treća faza izvedena 2008. godine obuhvatila Verdijevu ulicu, od Wenzelove ulice do prostora između 1. i 2. paviljona tržnice te pješačku površinu oko Kazališta. Ukupno je za radove Prve i Treće faze utrošeno 12.806.784,94 kune.

Druga faza
Druga faza obuhvaća dio partera kazališta (HNK Ivana pl. Zajca), prostor sa fontanom između kazališta i parka te dio Trninine ulice između parka i prvog paviljona tržnice sa prostorom sa kioscima.

TRENUTNO STANJE:

U tijeku je rekonstrukcija posljednje 2. faze

U drugoj fazi uređuje se dio partera kazališta (HNK Ivana pl. Zajca), prostor sa fontanom između kazališta i parka te dio Trninine ulice između parka i prvog paviljona tržnice sa prostorom sa kioscima.

Radovi između glavnog ulaza u zgradu kazališta i jugoistočnog dijela parka uključuju izgradnju novih vodova električne i vodne infrastrukture, novu fontanu s Džamonjinom „Kuglom“, hortikulturno uređenje ovog dijela parka te popločenje pješačke zone. Nova fontana promjera 9.32 metra bit će smještena na dosadašnjoj lokaciji, a sadržavat će dva koncentrična bazena sa vodom na dvije razine, uz atraktivno svjetlosno uređenje podvodne rasvjete s 32 LED reflektora.

U sklopu projekta hortikulturno će se urediti korito uz glavni ulaz u kazalište koje će uključivati i postavljanje šimšira, begonija i pitospora, kao i skraćivanje živice od oleandera, dok će se pješačka zona popločiti debelim pravokutnim pločama.

Radove koji su započeli krajem studenog izvodi tvrtka Godina d.o.o. iz Kozine, Slovenija

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 6.600.000,00  kuna.

 

 

uredenje-kazalisnog-parka

Kontakt: Direkcija za razvoj, urbanizam i ekologiju
Telefon: 051 209 447
E-mail: urban@rijeka.hr
maja.lakos-hlavica@rijeka.hr