Art-kino Croatia otvoreno je s ciljem stvaranja kvalitetne kontinuirane filmske ponude, temeljene na prikazivanju kinotečnih programa, suvremenog umjetničkog i dokumentarnog filma te eksperimentalnih i animiranih filmova i filmova kratkih formi, čime je program Art-kina Croatia objedinio ulogu kinoteke i art-kina.

Art kino djeluje kao javna ustanova u kulturi i ima svoj Programski savjet.

Pored filmskih programa, organiziraju se i predstavljanja knjiga te okrugli stolovi koji tematiziraju ulogu filma i kina u životu grada. Art kino surađuje s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Art kino Croatia

Art kino Croatia – Ljetno kino

Art-kino Croatia raspolaže filmskom čitaonicom koja sadržava knjige iz područja filmske teorije, povijesti, monografije, časopise te DVD izdanja.
U ljetnim mjesecima Art kino djeluje na otvorenom kao Ljetno kino.

Art-kino od listopada 2013.g. ima i novu malu dvoranu – Mini Art-kino. Zbog potrebe za prikazivanjem umjetnički relevantnih programa koji ne privlače veliki broj posjetitelja, ali imaju izuzetnu filmološku važnost – novo Mini Art-kino pokazalo se kao optimalno rješenje. Novo se kino koristi i za tribine, izlaganja i prezentacije vezane uz filmske žanrove, stilove, predstavljanje publikacija te predstavljanje nacionalnih kinematografija. Dvorana može primiti petnaestak gledatelja i nalazi se na istoj adresi unutar samog Art-kina Croatia.