Projekt „Zeleni val“, odnosno inicijativa da se centar grada učini ugodnijim za život kroz potenciranje što više zelenila, započeo je uređenjem Čajnog trga na kojem je kroz hortikulturno uređenje predstavljen niz biljaka koje se mogu koristiti za ljekovite čajeve.

U Čajni trg u svibnju 2017. godine pretvoren je Trg Matije Vlačića Flaciusa u Starom gradu, na kojem je u drvenim vazama zasađeno oko 70 biljaka koje koriste za razne mješavine čaja namijenjenih preventivi i liječenju bolesti. Uređenjem Čajnog trga želi se obnoviti zaboravljeno znanje o ljekovitosti biljaka i njihovoj pravilnoj primjeni, jednom riječju promovirati zdravog načina života, a inspiriran je upornim radom Ivana Lesingera, jednog od najznačajnijih poznavatelja ljekovitog bilja našeg kraja.

Ovaj ljekoviti projekt osmislila je Irena Woelle, a nastao je u suradnji gradskih službi: Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti, Direkcije za razvoj, urbanizam i ekologiju, zatim Komunalnog društva Čistoća, Graditeljske škole za industriju i obrt i projekta Rijeka 2020 EPK. Upravo je u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture osmišljen projekt „Zeleni val“, u sklopu kojeg će niz trgova i javnih površina raznim intervencijama biti obogaćen zelenilom, na taj način potičući ljude na njihove vlastite inicijative – uređenje balkona, vrtova i prozora.

Uloga Graditeljske škole za industriju i obrt posebno je značajna – učenici vrtlarskog smjera zasadili su i uzgojili 20 izloženih biljaka, a ubuduće će biti zaduženi za održavanje drvenih vaza na Čajnom trgu.