Koblerov trg uređivan je tijekom 2014.- 2015.g.. Postavljeno je novo kamene opločenje. Radovima je obuhvaćena cjelokupna površina trga s prolazom ispod Ure do Korza kao i uređenje postojeće fontane te ugradnja dekorativne rasvjete.

Postojeće opločenje zamijenjeno je granitom i kastavskim sivcem. U sklopu uređenja izvedena je sanacija fontane “Stari kolodrob”, koja je postavljena prema idejnom rješenju arhitekta Igora Emilija. U sklopu uređenja, osvjetljenje fontane zamijenjeno je novim, a u utore nagaznih površina stepenica fontane ugrađene su svjetleće led trake.

Izvedena je nova javna i dekorativna rasvjeta trga i fontane te prolaza ispod Ure.

Budući da je zadnja rekonstrukcija Koblerova trga bila prije više od 40 godina, uređenjem su bili obuhvaćeni i radovi na zamjeni vodovodne mreže te uređenju kanalizacije. U površini ispod trga izvedeni su radovi sanacije komunalne infrastrukture i sprječavanja prodiranja podzemnih voda.

Također, sanirane su i podzemne vode koje su stvarale probleme prilikom veće količine kiše. Radove na instalacijama dovoda vode i fekalne odvodnje sufinanciralo je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka.

Ukupna vrijednost izvedbe radova iznosi 6.948.970,00 kuna (s PDV-om), a usluga nadzora iznosi 81.875,00 kn (s PDV-om).

Na zgradi bivše Robne kuće Varteks, na mjestu gdje se svojedobno nalazila zgrada u kojoj je rođen Ivan Giovanni Kobler, odvjetnik i povjesničar istraživač povijesti Rijeke, prema kojem trg već stotinu godina nosi ime, postavljena je spomen ploča.