Kompleks Bazeni Kantrida 2

 

Kompleks bazena na Kantridi – prvi veliki sportski objekt u Rijeci nakon više od 30 godina – mjesto je vrhunskih sportskih manifestacija, profesionalnog sporta, rekreacije i edukacije, mjesto susreta, druženja i zabave građana.

U realizaciju ovog projekta uloženo je 303 milijuna kuna.

Izgradnjom bazena za skokove u vodu te uređenjem plaže i šetnice u cijelosti je sredinom 2011. godine završena izgradnja ovog kompleksa, koji je veličanstvenim spektaklom otvoren krajem srpnja 2008. godine kada su izgrađeni njegovi najveći sastavni dijelovi (novi olimpijski bazen, rekonstruiran stari olimpijski bazen, bazeni za rasplivavanje i za neplivače).

Završetkom izgradnje kompleksa novih bazena na Kantridi građani Rijeke i sportaši dobili su tako pet odvojenih bazena:

  • veliki olimpijski bazen
  • rekonstruirani stari olimpijski bazen 
  • bazen za rasplivavanje
  • bazen za neplivače 
  • bazen za skokove u vodu

U prosincu 2008. godine u novim bazenima održano je 12. europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima. Riječ je o jednom od najvećih sportskih natjecanja u povijesti Rijeke, kojim je ujedno obilježena i 100. godišnjica Športskog društva “Viktoria – Primorje 08”.

U sklopu bazenskog kompleksa izgrađena je garaža koja ima 148 parkirnih mjesta, a u objektu garaže nalazi se fitness centar, turistički info punkt i ugostiteljski objekt. Dodatnu kvalitetu prostoru daje sunčalište (550m2) tik do rekonstruiranog starog olimpijskog bazena, ugostiteljski objekt pored recepcije s terasom i restoran s terasom u razini plaže.

Izgradnju kompleksa pratila je i izgradnja komunalne infrasturkture koja je stanovnicima ovog dijela grada donijela novu kvalitetu, u smislu obnovljenog sustava vodoopskrbe i odvodnje područja Kantride i Turna.

Stari bazen također je rekonstruiran te sada udovoljava standardima za olimpijske bazene i natjecanja koja se odvijaju pod okriljem FINA-e i LEN-a.

Bazeni Kantrida su i prije potpunog dovršetka ugostili najveća sportska natjecanja i postali dom brojnih sportaša i rekreativaca.  Projekt je pak u potpunosti dovršen 2011. godine, kad je izgrađen bazen za skokove u vodu, uređen plažni pojas u dužini od 350 metara te površine 14.000 m² te rekonstruirane tribine otvorenog plivališta. Na plaži Ploče tik ispod kompleksa početkom lipnja 2011. godine podignuta je Plava zastava, međunarodno priznanje čistoće mora i kvalitetnih sadržaja na plažama.

Više o Bazenima Kantrida na stranicama Rijeka sporta.