O projektu RiHub
Rasadnik kreativnog rada novi je i inovativni kulturni centar u Rijeci, koji će objediniti informativni centar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, centar sudioničkih programa u kojima će građani moći prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte.
Prostor ima multifunkcionalnu dvoranu spremnu ugostiti brojna događanja te prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci.

Prostor RiHub-a smješten je u prizemlju i dijelu podrumske etaže stambeno-poslovne zgrade u Ulici Ivana Grohovca 1a u Rijeci. Prostor nekadašnjeg vrtića, koji je sredinom druge polovice 20. stoljeća izgubio svoju prvobitnu funkciju i koji je služio kao prostor poslovne namjene – trgovina, uređen je kao prostor RiHub-a.

RiHub se prostire na 1007 m².

RiHub osmišljen kao rasadnik zajedničkih projekata Rijeke

Prostor objedinjuje multifunkcionalnu dvoranu spremnu ugostiti brojna događanja te prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci, kao prostor u kojem samostalni profesionalci mogu udruživati svoje resurse radi izgradnje zajedničke infrastrukture, a koji će se moći koristiti bez prethodne rezervacije, i u kojem će zasad biti 35 radnih mjesta.

RiHub je zamišljen kao otvoren i aktivan prostor u koji će useliti i niz javnih programa od kojih je najvažniji cjelovit sustav jačanja zajednice građana građanskim inicijativama, da bi se postigla što veća uključenost Riječanki i Riječana u planiranje, odlučivanje i nadzor nad ostvarivanjem ideja za poboljšanje života u gradu. Rihub će funkcionirati kao javno susretište svih onih koji rade na projektu Rijeka 2020, koji su zainteresirani za EPK i žele se uključiti u projekt.

Autorice projekta uređenja su Ana Boljar i Ida Križaj Leko.

Vrijednost investicije: 4.351.734,63 kuna.