Kompleks bazena na Kantridi mjesto je vrhunskih sportskih manifestacija, profesionalnog sporta, rekreacije i edukacije, mjesto susreta, druženja i zabave građana.

Kompleks Bazeni Kantrida 2

Kompleks bazena Kantrida otvoren je krajem srpnja 2008. godine kada su izgrađeni njegovi najveći sastavni dijelovi (novi olimpijski bazen, rekonstruiran stari olimpijski bazen, bazeni za rasplivavanje i za neplivače). Izgradnjom bazena za skokove u vodu te uređenjem plaže i šetnice u cijelosti je sredinom 2011. godine dovršena izgradnja ovog kompleksa,

Izgradnjom kompleksa bazena na Kantridi građani Rijeke i sportaši dobili su pet odvojenih bazena:

  • veliki olimpijski bazen
  • rekonstruirani stari olimpijski bazen 
  • bazen za rasplivavanje
  • bazen za neplivače 
  • bazen za skokove u vodu

U realizaciju ovog projekta uloženo je 303 milijuna kuna.

U prosincu 2008. godine u novim bazenima održano je 12. europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima. Riječ je o jednom od najvećih sportskih natjecanja u povijesti Rijeke, kojim je ujedno obilježena i 100. godišnjica Športskog društva “Viktoria – Primorje 08”.

U sklopu bazenskog kompleksa izgrađena je garaža sa 148 parkirnih mjesta. U objektu garaže nalazi se fitness centar, turistički info punkt i ugostiteljski objekt. Dodatnu kvalitetu prostoru daju sunčalište (550m²) tik do rekonstruiranog starog olimpijskog bazena, ugostiteljski objekt pored recepcije s terasom i restoran s terasom u razini plaže.

Stari bazen također je rekonstruiran te sada udovoljava standardima za olimpijske bazene i natjecanja koja se odvijaju pod okriljem FINA-e i LEN-a.

Izgradnju kompleksa pratila je i izgradnja komunalne infrastrukture koja je stanovnicima ovog dijela grada donijela novu kvalitetu, u smislu obnovljenog sustava vodoopskrbe i odvodnje područja Kantride i Turnja.

Bazeni Kantrida su ugostili najveća sportska natjecanja i postali dom brojnih sportaša i rekreativaca.  Projekt je u potpunosti dovršen 2011. godine izgradnjom bazena za skokove u vodu, uređenjem plažnog pojasa u dužini od 350 metara površine 14.000 m² te rekonstruirane tribine otvorenog plivališta. Na plaži Ploče, tik ispod kompleksa, 2011. godine podignuta je Plava zastava, međunarodno priznanje čistoće mora i kvalitetnih sadržaja na plažama.

Inicijativom Grada Rijeke od školske 2008./2009. godine organizirana je obuka plivanja za sve učenike osnovnih škola grada Rijeke kroz nagrađeni projekt “Rijeka pliva”.

U svrhu unapređenja kvalitete života osoba starije životne dobi, Grad Rijeka, Rijeka sport i Matica umirovljenika grada Rijeke članovima udruge omogućavaju korištenje Bazena Kantrida za potrebe rekreativnih programa starijih osoba, tri puta tjedno, i to bez plaćanja naknade za termine korištenja.

Više o Bazenima Kantrida na stranicama Rijeka sporta.