Zapadni Trgovački Centar, čija je gradnja trajala pune dvije godine otovren je 2012.g., Rijeka je postala bogatija za još jedan arhitektonski landmark. U novom trgovačko centru svoje novo radno mjesto pronašlo je oko 500 djelatnika,

Zapadni Trgovački Centar  d.o.o. u vlasništvu  je tvrtke Universale International iz Beča. Investicija je vrijedna 50 mil. eura. Gradnja Centra iskorištena je i za uređenje komunalne infrastrukture u Zvonimirovoj ulici kao i izgradnju i uređenje prometnica oko Centra.


Centar se dijeli na dva glavna tijela zlatne boje čiji oblik predstavlja obrise Kvarnerskog zaljeva. Na tri etaže prostorno je povezano preko 50 prodajnih prostora.

Iz Centra se pruža lijep pogled na more s terase jednog ugostiteljskog objekta kao i iz panoramskih dizala. Prodajni dio centra prostire se na 3 etaže sa 70 prodavaonica. Svi su prostori iznajmljeni, a među tvrtkama koje se protežu na preko 21.000 m² nalaze se brojni renomirani brendovi, od kojih su neki poput C&A i H&M te drogerije Müller, po prvi put zastupljeni u Rijeci.

Radno vrijeme – ZTC- a je ponedjeljka do nedjelje od 9-21 sat. Za kupce je osigurano  957 parkirnih mjesta.