Medijski kutak je mjera Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva koja prati pozitivne primjere poduzetnika, organizaciju i sudjelovanje tematskih događanja te informira javnost o programima i potporama grada namijenjenih sufinanciranju poduzetničkih aktivnosti. Cilj programa je informiranje javnosti o pozitivnim primjerima i programima u poduzetništvu kako bi se stvorio bolji ugled poduzetništva i bolje razumijevanje poduzetničke karijere.

Gradske aktivnosti koje se odnose na poticanje poduzetnika promiču se kroz manifestaciju Poslovni uzlet grada Rijeke koja promiče poduzetničku kulturu, startup inkubator te urbanu turističku kulturu grada Rijeke.

Manifestaciju “Poslovni uzlet grada Rijeke”, čiji je cilj podupiranje malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, 2014. godine pokrenuo je Poslovni dnevnik. U sklopu projekta se odabiru i nagrađuju najbolji mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj te nude besplatne edukacije kojima se obrtnicima i poduzetnicima želi omogućiti stjecanje dodatnih znanja i vještina kako bi bili što konkurentniji na tržištu.