Poduzetnička infrastruktura Grada Rijeke u kojoj, za razliku od ostalih inkubatora, korisnici ne moraju biti gospodarski subjekti.

Osnovni cilj Startup inkubatora, koji je s radom krenuo početkom 2013. godine, jest stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih do 29 godina starosti kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.

Korisnici Startup inkubatora Rijeka su mladi ljudi i njihovi timovi koji imaju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna te studente iz različitih znanstvenih i drugih područja. Mladima je u Startup-u osigurana besplatna mentorska i savjetodavnu pomoć. U inkubatoru se kroz razdoblje od 6 mjeseci bez naknade pruža potpora fizičkim osobama u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, boljih ili povoljnijih od konkurencije. Stručna pomoć pri realizaciji vlastite ideje osigurana je od strane mentora koji su stručnjaci iz gospodarskih subjekata ili sveučilišne zajednice.

Grad Rijeka je za potrebe Startup inkubatora prenamijenio poslovne prostore u Ružićevoj ulici 14/I (134 m²) i 14/II (133 m²), ukupne površine 267 m², prilagodivši prostor mladoj populaciji.

Korisnikom Startup inkubatora postaje se na temelju prijava na javni poziv, a konačnu odluku o ulasku donosi Programsko vijeće Startup inkubatora.

Novosti