Dvoranom Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku upravlja HNK Ivana pl. Zajca. Osim za potrebe HNK Ivana pl. Zajca, namijenjen je prvenstveno za održavanje kulturnih programa koji su dio Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke. Osim ovih, u dvorani se mogu organizirati i drugi kulturni programi, znanstveni, obrazovni, socijalni, zdravstveni, filmski, humanitarni kao i programi sporta, tehničke kulture, politički skupovi, kongresi, predavanja, tribine i sl.

Velika dvorana na I. katu (postoji lift za osobe s invaliditetom) raspolaže s ukupno 520 mjesta (PARTER – 366 i BALKON – 154) za publiku. Pozornica je opremljena potrebnom tehnikom, a za njeno korištenje ispunjava se:

Zahtjev za korištenje HKD-a na Sušaku

Galerija KORTIL nalazi se u prizemlju HKD-a, a djeluje od 1997. godine. Zahvaljujući profiliranom izložbenom programu, galerija je 2001. godine uvrštena na popis relevantnih izložbenih prostora od strane Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Ulazni prostor HKD-a (atrij) također se može prilagoditi za održavanje povremenih programa za manji broj posjetitelja (do 100 sjedećih mjesta).

Od 1. veljače 2015. Dvoranom upravlja HNK Ivana pl. Zajca pa se s upitima o njenom korištenju možete obratiti na adresu: hkdnasusaku@rijeka.hr ili jolanda.pahor@hnk-zajc.hr ili na broj 0911555206.

Uvjeti i način davanja na privremeno ili povremeno korištenje poslovnog prostora u objektima kulture u vlasništvu Grada Rijeke određeni su Odlukom o davanju na privremeno ili povremeno korištenje poslovnog prostora u objektima kulture u vlasništvu Grada Rijeke (SN PGŽ broj 19/13 i SN Grada Rijeke 12/2014).

Javne potrebe – besplatno