Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Uz obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i dječjeg tjedna, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji sa udrugama i ustanovama grada Rijeke, priprema niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima učestvuju djeca za djecu.

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Dječjeg tjedna.

 

Četvrtak, 28. rujan 2017.

Bogat program Dječjeg tjedna u Rijeci

U prvom tjednu listopada, nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom, obilježava se Dječji tjedan, tradicionalna manifestacija kojom se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Više informacija

Utorak, 27. rujan 2016.

Predstavljen šaren program Dječjeg tjedna u Rijeci

Dječji tjedan u Rijeci pod motom Ljubav djeci prije svega obilježit će se od 3. do 9. listopada. Tim povodom Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji s udrugama i ustanovama pripremio je niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima učestvuju odrasli i djeca kako bi se promicala dječja prava, njihov položaj u društvu i obitelji te lokalnoj zajednici.

Više informacija