Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Uz obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i dječjeg tjedna, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji sa udrugama i ustanovama grada Rijeke, priprema niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima učestvuju djeca za djecu.

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Dječjeg tjedna.

 

Petak, 23. kolovoz 2019.

Manifestacija 100% zagorsko šestu godinu na riječkom Korzu

Na riječkom Korzu, šestu godinu zaredom održava se dvodnevna prodajno – izložbena manifestacija „100% Zagorsko“, na kojoj se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi proizvedeni na tradicijski, konvencionalni i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije.

Više informacija