Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Nizom atraktivnih sadržaja na odabranu temu (javna popularna predavanja, radionice za osnovne i srednje škole, znanstveni kafići, tribine, izložbe, predstave) nastoji se prikazati znanost na popularan, veseo i svima razumljiv način.

Od utemeljenja 2001. godine do danas Festival znanosti prerastao je u respektabilan događaj, koji se izdvaja posebnošću tema i raznolikošću lokacija na kojima se odvijaju programi. Riječki festival od ostalih festivala u zemlji ističe se po velikom broju sadržaja u koji se mogu uključiti riječki osnovnoškolci zajedno sa svojim učiteljima. Doista je poseban doprinos Festivala što potiče aktivno učenje te na popularan način promiče prirodne znanosti među djecom i mladima. Ponosni smo na to da riječko izdanje Festivala uvelike pridonosi stvaranju društva znanja u Rijeci.

Festival znanosti u Rijeci organizira Udruga Zlatni rez u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Grada Rijeke, a više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Festivala znanosti.