Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Nizom atraktivnih sadržaja na odabranu temu (javna popularna predavanja, radionice za osnovne i srednje škole, znanstveni kafići, tribine, izložbe, predstave) nastoji se prikazati znanost na popularan, veseo i svima razumljiv način.

Od utemeljenja 2001. godine do danas Festival znanosti prerastao je u respektabilan događaj, koji se izdvaja posebnošću tema i raznolikošću lokacija na kojima se odvijaju programi. Riječki festival od ostalih festivala u zemlji ističe se po velikom broju sadržaja u koji se mogu uključiti riječki osnovnoškolci zajedno sa svojim učiteljima. Doista je poseban doprinos Festivala što potiče aktivno učenje te na popularan način promiče prirodne znanosti među djecom i mladima. Ponosni smo na to da riječko izdanje Festivala uvelike pridonosi stvaranju društva znanja u Rijeci.

Festival znanosti u Rijeci organizira Udruga Zlatni rez u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Grada Rijeke, a više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Festivala znanosti.

 

Srijeda, 5. svibanj 2021.

19. Festival znanosti Rijeka 2021.

Festival znanosti Rijeka 2021., nacionalna manifestacija kojom se popularizira znanost održavat će se u Rijeci od 10. do 15. svibnja 2021. godine, a glavna tema ovogodišnjeg Festivala je “Kultura znanosti”.

Više informacija