Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Cilj Rijeke psihologije je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području grada Rijeke i okolice.

Programom su obuhvaćene razne teme, a aktivnosti su namijenjene građanima svih generacija. Iz godine u godinu aktivnosti manifestacije sve više rastu i posjećuje ih sve više ljudi, iz čega se može zaključiti da su Riječani itekako zainteresirani za psihologiju. Rijeku psihologije organizira Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci u suradnji s brojnim partnerima, a jedan od pokrovitelja manifestacije je i Grad Rijeka.

Rijeka psihologije nagrađena je nizom strukovnih priznanja i nagrada, kao i državnom nagradom za znanost, a ima i humanitarni karakter. Naime, od 2012. godine prodajom promotivnih materijala na štandovima od manifestacije „Rijeka psihologije“ prikupljena su sredstva za:

  • uređenje Odjela za djecu i adolescente Psihijatrijske bolnice Lopača (2012.)
  • Odjel za neurokognitivnu rehabilitaciju Psihijatrijske bolnice Rab (2013.)
  • nabavu specijaliziranih didaktičkih igračaka za senzomotornu terapiju za djecu s motoričkim oštećenjima u Dječjem vrtiću Rijeka (2014.)
  • nabavu opreme za Centar za rehabilitaciju Fortica, Kraljevica (2015.)
  • nabavu softverske opreme koja će djeci i edukacijskim rehabilitatorima Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka olakšati svakodnevni rad (2016.)
  • opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka (2017.)

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Rijeka psihologije.

 

Petak, 16. veljača 2018.

Idućeg tjedna kreće sedma Rijeka psihologije

7. po redu „Rijeka psihologije“ koja se održava u sklopu Tjedna psihologije, održat će se od 19. do 25. veljače, u Rijeci i okolici. Ovom manifestacijom želi se popularizirati psihologija i promicati njen položaj u društvu, a organizatori se nadaju da će predavanjima, radionicama, promocijama i sličnim aktivnostima privući publiku te povećati interes za psihologijom.

Više informacija

Četvrtak, 6. travanj 2017.

Najuspješnija Rijeka psihologije iza nas

Završila je još jedna Rijeka psihologije, i to najuspješnija do sada! Ovogodišnji je program bio najbogatiji, u humanitarnoj je akciji prikupljen najveći iznos, u izvođenju programa sudjelovalo je najviše izvoditelja, a aktivnosti su bile odlično posjećene.

Više informacija

Petak, 17. veljača 2017.

Još jedna Rijeka psihologije s najbogatijim programom do sada

Od 20. do 26. veljače 2017. godine, šestu godinu zaredom, u Rijeci i okolici održat će se dosad programom najbogatija manifestacija Rijeka psihologije, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke. Rijeka psihologije projekt je suradnje sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pritom ima i humanitarni karakter.

Više informacija

Skip to content