Grad Rijeka, trgovačka i komunalna društva u vlasništvu Grada Rijeke, kao i ustanove čiji je osnivač Grad Rijeka koriste mjere aktivne politike zapošljavanja putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Od mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u najvećem obimu korištena je mjera “Rad i staž i prijevoz”, poznatija pod nazivom stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, kojoj je cilj osigurati osobama stjecanje radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale. Ciljane skupine koje su obuhvaćene ovom mjerom su osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 30 dana, koje nemaju više od 12 mjeseci evidentiranog staža u zvanju za koje su se obrazovale, bez obzira na ukupno evidentiran staž u mirovinskom osiguranju.

Od ostalih mjera aktivne politike zapošljavanja, koristi se i mjera “Rad i nakon stručnog osposobljavanja za radni odnos”.

Više o mjerama aktivne politike zapošljavanja na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Vezano

 

Utorak, 15. veljača 2011.

U programe za mlade u 2010. uloženo 23,5 milijuna kuna

Prema izvješću o ostvarenju Akcijskog programa za mlade, u 2010. godini je u provedbu mjera ciljem podizanja kvalitete života za mlade Riječane uloženo 23,5 milijuna kuna. Na Gradonačelnikovom kolegiju usvojen je i prijedlog Akcijskog programa za 2011. godinu, koji predviđa nastavak provođenja mjera usmjerenih rješavanju potreba mladih i zaustavljanja pada njihovog standarda

Više informacija