Grad Rijeka građanima, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, daruje jednokratni novčani poklon-bon koji se može iskoristiti u nekoj od trgovina prehrambenih proizvoda.

Tko može dobiti pomoć?

Poklon-bon može dobiti umirovljenik koji ostvaruje gradsku mjesečnu novčanu pomoć za umirovljenike, te starija osoba koja ostvaruje mjesečnu novčanu pomoć za starije osobe bez osobnog prihoda.

Kako ostvariti pomoć?

Zahtjev za dobivanje ove pomoći nije potrebno podnijeti, Grad Rijeka šalje na kućne adrese poklon-bon svim korisnicima prije spomenutih prava.

Četvrtak, 17. prosinac 2020.

Preporuka umirovljenicima – zahtjev za blagdanski poklon-bon Grada Rijeke podnesite online ili poštom

Umirovljenicima koji podnose zahtjeve za blagdanske poklon-bonove Grada Rijeke, preporučuje se da zbog ozbiljne epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo a koja je posebno rizična za starije i bolesne osobe, iskoriste mogućnost predaje zahtjeva za poklon-bon Grada Rijeke putem pošte ili putem elektroničke pošte kako bi se smanjile gužve u šalter-sali Grada Rijeke na Titovom trgu 3.

Više informacija

Ponedjeljak, 14. prosinac 2020.

Blagdanski poklon-bon i umirovljenicima s mirovinom između 1700 i 2500 kuna

Uz sve ovogodišnje korisnike gradske novčane pomoći za umirovljenike s mirovinom do 1700 kn i korisnike novčane pomoći za osobe starije od 65 godina bez osobnog prihoda, koji su ovih dana na kućnu adresu dobili svoj poklon-bon, Grad Rijeka darovat će za blagdane i one umirovljenike koji imaju nešto višu mirovinu, odnosno one s mirovinom do 2500 kn.

Više informacija

Petak, 20. studeni 2020.

Poklon-bonovi za umirovljenike i starije osobe bez prihoda grada Rijeke za božićne i novogodišnje blagdane

Kako bi se pomoglo umirovljenicima s najnižim mirovinama Grad Rijeka će i ove godine a povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, podijeliti poklon-bonove umirovljenicima za nabavu namirnica. Pravo na novčanu pomoć ostvarit će oko 750 umirovljenika koji u 2020. godini ostvaruju pravo na novčanu pomoć, te oko 130 osoba starijih od 65 godina koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć za osobe bez prihoda.

Više informacija

Petak, 20. studeni 2020.

Gradskom vijeću upućen prijedlog proračuna Grada Rijeke za 2021. godinu u visini 1.210.161.834 kuna

Riječki je gradonačelnik Vojko Obersnel Gradskom vijeću na usvajanje uputio prijedlog proračuna Grada Rijeke za 2021. godinu u visini 1.210.161.834 kuna. Usvojen je i zaključak o pomoći umirovljenicima s najnižim mirovinama, kojima će povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, Grad Rijeka podijeliti poklon-bonove  za nabavu namirnica u vrijednosti od 300,00 kuna.

Više informacija