Prije početka školske godine Grad Rijeka polaznicima osnovne škole dodjeljuje jednokratni poklon-bon u iznosu od 250 do 700 kn (iznos pomoći određuje se svake godine zaključkom gradonačelnika Grada Rijeke) za nabavu školskih knjiga.

Vrijednost poklon-bona ovisi o razredu koji dijete pohađa i uvjetu Socijalnog programa Grada Rijeke koji korisnik zadovoljava.

Školske knjige u vrijednosti poklon-bona mogu se preuzeti u jednoj od knjižara s kojom Grad Rijeka ima sklopljen godišnji ugovor.

Tko može dobiti pomoć?

Dijete – učenik osnovne škole koje ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka ili iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za tročlano kućanstvo 6825 kn, četveročlano kućanstvo 8750 kn, brojnija kućanstva + 1225 kn za svakoga dodatnog člana), dijete iz jednoroditeljskog kućanstva (kućanstvo u kojem žive isključivo dijete/djeca i jedan roditelj koji se sam brine o njima) čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova takvog kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 6090 kn, tročlano kućanstvo 8190 kn, četveročlano kućanstvo 10500 kn, brojnija kućanstva + 1470 kn za svakoga dodatnog člana), te udomljeno dijete.

Kako ostvariti pomoć?

Zahtjev za dobivanje ove pomoći podnosi se u šalter-sali Grada Rijeke, Titov trg 3, šalteri br. 4. i 5, radnim danom od 8.30 do 15.30.

Građani mogu putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke saznati mogu li postati korisnici ovog oblika pomoći i na koji način.

 

Četvrtak, 26. srpanj 2018.

Zaprimanje zahtjeva za dodjelu poklon-bona za školske knjige, podmirenje troškova organizirane marende u produženom/cjelodnevnom boravku temeljem socijalnog programa

Od 18. lipnja do 21. rujna 2018. godine Grad Rijeka će temeljem svog Socijalnog programa zaprimati zahtjeve za dodjelu poklon-bona za preuzimanje rabljenih školskih knjiga te novih školskih knjiga, zatim za podmirenje mjesečnih troškova organizirane marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 100% iznosu te za dodjelu jednokratne novčane pomoći redovitom učeniku srednje škole ili studentu u 2018./2019. godini.

Više informacija

Skip to content