Roditeljima novorođenčadi dodjeljuje se jednokratan poklon-bon u iznosu od 2000 kn (iznos pomoći/potpore određuje se svake godine zaključkom gradonačelnika Grada Rijeke) za nabavu opreme za novorođenče. Poklon-bon se može koristiti isključivo u trgovinama s kojima Grad Rijeka ima sklopljen godišnji ugovor.

Tko može dobiti pomoć?

Novorođenče iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skpoklonrb Rijeka ili novorođenče iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za tročlano kućanstvo 4875 kn, četveročlano kućanstvo 6250 kn, brojnija kućanstva + 875 kn za svakoga dodatnog člana) ili iz jednoroditeljskog kućanstva (kućanstvo u kojem žive isključivo dijete/djeca i jedan roditelj koji se sam brine o njima) čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova takvog kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 4350 kn, tročlano kućanstvo 5850 kn, četveročlano kućanstvo 7500 kn, brojnija kućanstva + 1050 kn za svakoga dodatnog člana), te novorođenče – dijete hrvatskoga ratnoga vojnog invalida iz Domovinskog rata ili civilnog invalida iz Domovinskog rata.

Kako ostvariti pomoć?

Zahtjev za dobivanje ove pomoći podnosi se u šalter-sali Grada Rijeke, Titov trg 3, šalteri br. 4 i 5, radnim danom od 8.30 do 15.30. Taj i zahtjev za jednokratnu novčanu potporu (iznos pomoći/potpore određuje se svake godine zaključkom gradonačelnika Grada Rijeke, trenutno iznosi 1500 kn za prvo rođeno dijete, 2000 kn za drugo dijete ili 3000 kn za treće i svako daljnje dijete) kojom Grad izražava dobrodošlicu svim svojim najmlađim sugrađanima, bitno je podnijeti do navršene prve godine života djeteta.

Građani mogu putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke saznati mogu li postati korisnici ovog oblika pomoći i na koji način.

 

Ponedjeljak, 6. veljača 2017.

Povećana novčana potpora za roditelje novorođenčadi

Novčana potpora dodijeljuje se roditeljima i novorođenčadi s prebivalištem ili stalnim boravkom u Rijeci. Do ove godine ta je jednokratna potpora za novorođenče iznosila 1.500 kuna bez obzira o broju djece u obitelji. Od sada će se potpora u istom iznosu dodjeljivati roditeljima za prvorođeno dijete, dok će se roditeljima kojima se ove godine rodi drugo…

Više informacija