Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Liburnije pozivaju sve zainteresirane građane na besplatan razgled grada, u nedjelju, 1. ožujka.

Ove godine Udruga turističkih vodiča Kvarnera i Liburnije odlučila je da će, s obzirom na karnevalska događanja u Rijeci i okolici,  Međunarodni dan turističkih vodiča obilježiti tjedan dana kasnije, odnosno 1. ožujka.

“Cilj nam je da javnost pobliže upoznamo s našim zanimanje i aktivnostima, kao i s našim gradom i njegovim posebnostima”, navodi se u najavi udruga.

Ovogodišnji razgled tematski se nastavlja na prethodne tri teme vezane uz Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. U zadnje tri godine, Udruga je obradila teme multikulturalnosti, vode i rada, a ove godine na red dolazi završna i glavna tema – migracije. Pošto su migracije itekako zaslužne za današnji izgled i duh grada, članovi Udruga turističkih vodiča Kvarnera i Liburnije, na ovu su temu pripremili zanimljivo vođenje koje počinje ispred Hotela Continental u 11 sati, nastavlja se kroz centar grada te simbolično i na poseban način završava u luci.  Stoga pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže i doznaju na koji način je naša luka postala luka različitosti.

Skip to content