Ova rubrika namijenjena je prvenstveno predstavnicima medija.

Ovdje se nalaze aktualni pozivi na press konferencije, priopćenja gradske uprave Grada Rijeke, pozivi na kolegije gradonačelnika i sl..

Na naslovnici portala www.rijeka.hr nalaze se najave kolegija Gradonačelnika i sjednica Gradskog vijeća pri čemu su uz točke dnevnog reda dostupni i cjeloviti materijali za preuzimanje u obliku PDF dokumenta.

Suradnice za odnose s medijima u Gradu Rijeci su:

Gordana Brkić Žagar

Iva Balen

Press objave

Četvrtak, 7. srpanj 2022.

Konferencija „Pametni građani za pametne gradove“

U petak, 8. srpnja 2022. godine, u 9.30 sati, otvorenjem izložbe posvećene EU projektu Centar kompetencija za pametne gradove na postamentima na Korzu, započet će cjelodnevna konferencija „Pametni građani za pametne gradove“ namijenjena informiranju građana o tijeku projekta i mogućnostima njihovog aktivnog uključivanja u projekt CEKOM za pametne gradove.

Više informacija

Srijeda, 6. srpanj 2022.

Demo Day 13. genercije Startup inkubatora Rijeka

U četvrtak, 7. srpnja 2022. godine, u 14.00 sati u prostoru RiHub-a, Ivana Grohovca 1a, održat će se Demo Day 2022. – predstavljanje 9 timova finalista 13. generacije Startup inkubatora Rijeka te, u 16.15 sati, proglašenje tri najuspješnija tima kojima će biti dodijeljene novčane potpore u visini od 100.000,00, 50.000,00 i 25.000,00 kuna za pokretanje vlastitog poduzeća na području Rijeke.

Više informacija

Petak, 1. srpanj 2022.

Odgovor gradonačelnika Filipovića na inicijativu platforme Možemo!: prodaja zemljišta za realizaciju kolodvora je dobro promišljen projekt koji gradu i građanima donosi niz benefita

U povodu najave predstavnika političke platforme Možemo! Ane Marković i Nebojše Zelića da će Možemo! u Gradskom vijeću Grada Rijeke pokrenuti inicijativu za donošenjem odluke o raspisivanju referenduma o prodaji zemljišta za realizaciju projekta Zapadna Žabica, koji uključuje i izgradnju novog autobusnog kolodvora, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović daje sljedeće priopćenje, kao odgovor na inicijativu platforme Možemo!:

Više informacija