Korištenje ove stranice te uvjeti osiguranja podataka na njoj obavljaju se u skladu s ovom Pravnom obavijesti. Daljnjim korištenjem ove stranice potvrđujete svoje prihvaćanje uvjeta koji su navedeni u nastavku ovog teksta.

Izjava o autorskom pravu

Sve što je sadržano na stranicama http://www.rijeka.hr vlasništvo je Grada Rijeke, osim ako to nije drugačije naznačeno. Sva su prava zadržana.
Sve podatke koji su namijenjeni besplatnoj upotrebi možete koristiti uz obavezno navođenje cjelovite rečenice (Izvor: http://www.rijeka.hr ).

Pod fotografije koje se preuzimaju s naše stranice obavezno treba napisati cjelovitu rečenicu: (Izvor: www.rijeka.hr ), a pod tekst, ili dio teksta koji se prenosi treba napisati cjelovitu rečenicu: (Preneseno sa http://www.rijeka.hr ).

Niti jedan dio ovih stranica, što uključuje i dizajn te strukturu sadržaja ne smije se reproducirati, prenositi ili preslikavati u bilo kojem obliku ili na bilo koji način bez prethodne pisane suglasnosti Grada Rijeke.

Zaštita privatnosti

Grad Rijeka privatnost i povjerljivost osobnih podataka smatra važnim te poštuje privatnost posjetitelja. Naša web stranica ne prikuplja podatke o posjetiteljima, osim podataka koje posjetitelji dobrovoljno i na vlastiti poticaj pružaju tijekom komunikacije s Gradom Rijeka. Svi osobni podaci koje posjetitelji otkriju tijekom komunikacije ostaju strogo povjerljivi.

Podatke koje od korisnika dobijemo kako bismo bili u mogućnosti pružiti informacije ili usluge koje od nas zatraže, mogu se koristiti u tvrtkama i komunalnim društvima u vlasništvu Grada Rijeke isključivo u cilju pružanja usluga ili davanja odgovora. Dajući nam te podatke suglasni ste s tim da ih mi obradimo u navedene svrhe. Vaše podatke nećemo ni pod kojim uvjetima proslijediti trećim stranama izvan Grada Rijeke, osim u slučaju zakonske obveze.

Prikupljanje podataka

Kao što je uobičajeno s ostalim profesionalno vođenim web stanicama i Grad Rijeka prikuplja informacije koje se tiču IP adresa, preuzetog sadržaja, broja posjetitelja, vremena posjeta, vrste pretraživača i operativnih sustava, kao i demografske podatke posjeta po zemljama, načina pristupa našoj web stranici (izravno ili preko drugog linka), a sve u statističke svrhe i analize koje služe poboljšanju sadržaja web stranice. www.rijeka.hr.

Sigurnost

Neovlašteni pokušaji izmjene podataka pohranjenih u ovom sustavu, zaobilaženja ili zanemarivanja sigurnosnih značajki, ili korištenja sustava u svrhe različite od onih za koje su namijenjene, zabranjeni su i mogu postati predmetom kaznenog gonjenja. Ako praćenje otkrije dokaze o mogućim kriminalnim radnjama, takvi dokazi mogu se proslijediti nadležnim tijelima.

Odricanje podrške – linkovi i oglašavanje

Dokumenti postavljeni na ovu stranicu mogu sadržavati hipertekstualne veze ili upućivati na podatke koje se nalaze na drugim serverima, koje kreiraju ili održavaju druge javne i privatne organizacije. Ove poveznice i upućivanja na usluzi su posjetiteljima.
Grad Rijeka ne može jamčiti za točnost, relevantnost, vremensko određenje ili potpunost bilo kojeg povezanog podatka.

Uključivanje poveznica i upućivanja na stranice koje ne pripadaju Gradu Rijeci nema namjeru ukazati na važnost tih stranica i podataka na njima, te nema namjeru izricati podršku, preporuku ili se povoljno izražavati o navedenim stavovima ili komercijalnim proizvodima ili uslugama koji se nude na tim vanjskim stranicama ili organizacijama koje sponzoriraju te stranice, ili zaštićenim imenima, znakovima, proizvodnji ili sl.

Upućivanje sa www.rijeka.hr  na bilo koji posebni komercijalni proizvod, proces ili uslugu ili korištenje bilo kojeg imena obrta, tvrtke ili korporacije na korist su posjetiteljima naše stranice i ne predstavljaju podršku, preporuku ili preferenciju od strane Grada Rijeke.
Stavovi i mišljenja autora ovdje izraženi ne izražavaju nužno stavove Grada Rijeke.

Odricanje odgovornosti

Direkcija za odnose s medijima, online komuniciranje i projekte transparentnosti rada uprave čini napore da osigura točne i potpune podatke na našoj web stranici. Ipak, s brojnim informacijama, poveznicama i dokumentima kojima raspolažemo, ne možemo jamčiti da neće biti pogrešaka.
Odričemo odgovornost za gubitak ili štetu uzrokovanu rezultatom greške na našim stranicama. Prije donošenja bilo kakve odluke zasnovane na informacijama sa naših stranica, savjetujemo da se obratite relevantnim izvorima informacija i potvrdite osnovu za svoju odluku.