U međunarodnoj karnevalskoj povorci ove su godine bile 104 karnevalske grupe s gotovo 11.000 sudionika i 67 alegorijskih kola.

Gotovo Rijeka  9 sati trajala je povorka 36.-og Međunarodnog riječkog karnevala. Na kraju povorke su zazvonili zvonci čuvara maškarane tradicije – Halubajskih zvončara.

Karnevalsku povorku vodili su Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak, zajedno s Morčićima, Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat.
U osunčanoj i nepreglednoj koloni maškara mogli su se vidjeti astronauti, vampiri, vesele gljive, vikinzi, rajske ptice, gangsteri te brojni najnevjerojatniji likovi iz svakodnevnog života. Maske u kojima su utkani sati ljubavi i truda napokon su skinute i paljenjem pusta na Gatu Karoline Riječke, u režiji grupe Pom-F-Ri, završilo je još jedno riječko peto godišnje doba.

Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je 14 grupa iz inozemstva – iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica) te još 12 grupa koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

Osim domaćina i brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Japana, Austrije, Njemačke, Bugarske, Mađarske, Slovenije…
Svi oni koji nisu bili u mogućnosti izravno pratiti povorku, uz podršku tvrtke Multilink, Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su putem webcasta i u cijelome svijetu u preko 100 zemalja.

Snimka karnevala može se pogledati na web stranici Riječkog karnevala. Repriza snimke karnevalske povorke bit će prikazana na Kanalu Ri, u dva dijela – prvi u subotu 9. ožujka od 12 sati, a drugi u nedjelju, 10. ožujka od 11.15 sati. Novi list od ponedjeljka 4. ožujka donosi poseban prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci. 

Ključ Grada vraćen je riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu, a karnevalisti su se nastavili zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Skip to content