U subotu, 28. rujna, u 9.30 sati, na Trgu Republike Hrvatske održat će se 12. memorijal ”Riječke vatre” – natjecanje vatrogasnih grupa, u čast riječkih vatrogasaca poginulih na intervenciji prilikom spašavanja ljudi i imovine.

Otvaranju 12. memorijala „Riječke vatre“ prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima.

Ovo memorijalno natjecanje organizira Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, a pokrenuto je pred 12 godina u čast vatrogasca Ede Surine, koji je smrtno stradao 2005. godine uslijed eksplozije plina. U 156 godina riječke vatrogasne povijesti na intervencijama je stradalo 6 vatrogasaca.

Ove godine na natjecanju će nastupiti 50 vatrogasnih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Natjecanje je humanitarnog karaktera, a prošle godine prikupljena sredstva su donirana Dječjoj bolnici Kantrida i vatrogascima Brodogradilišta 3. maj.

I ovogodišnje natjecanje ima humanitarni karakter te će se sav prihod donirati obiteljima poginulih vatrogasaca  – Gorana Toića, zapovjednika DVD-a „Cres“ te Ivana Galekovića, pripadnika JVP Velika Gorica koji su, nažalost, živote izgubili ove godine.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen