U subotu, 29. rujna 2018. godine, u 19 sati, u Centru Zamet, održat će se svečano otvaranje 18. Croatia Opena, međunarodnog turnira u karateu.

Otvaranju će prisustvovati direktor turnira, Mišo Berak i v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Renato Kostović, koji će u ime Grada Rijeke i otvoriti turnir.

Croatia Open održava se u Centru Zamet od 28. do 30 rujna i okupit će oko 1900 natjecateljica i natjecatelja koji dolaze iz čak 25 zemalja i više od 200 karate klubova. Oni će svoje vještine odmjeriti u više kategorija.

Program turnira započinje već danas u 17 sati natjecanjem kadeta, a nastavlja se sutra, u subotu, od 9 sati kada će svoje vještine predstaviti juniori, mlađi juniori i seniori. Program završava u nedjelju kada su na rasporedu nastupi najmlađih dobnih kategorija te para-karate za osobe s invaliditetom.

Organizator karate turnira Croatia Open je Hrvatski karate savez, uz tehničku organizaciju Karate kluba TAD Rijeka i pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Ured Grada Rijeke
Odnosi s medijima
Lea Stoiljković Medved