Stadion Krimeja ove je godine po prvi puta ugostio Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke koji se održava dvadesetu godinu zaredom. Na natjecanju sudjeluje 500 riječkih vrtićaraca iz Dječjih vrtića More, Sušak i Rijeka te iz vrtića Žirafa i Mali princ.

Mališani, podijeljeni u 12 ekipa ove se godine natječu u sedam kategorija – mali nogomet, povlačenje konopa, atletika, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj i skok u dalj.

Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske pokrenuo je Hrvatski olimpijski odbor 2001. godine. Održava se pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a namjera je djeci prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta  – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Svečanom otvorenju festivala prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, ravnateljica Dječjeg vrtića Sušak Vlatka Miletić te riječki olimpijac jedriličar Marin Lovrović koji je i pomogao upaliti olimpijski plamen nakon što su djeca s njim otrčala cijeli krug po stadionu.

Gradonačelnik Filipović pozdravio je sudionike festivala i poželio djeci da uživaju u ovom sportskom danu. „Sport izgrađuje ljude, potiče zajedništvo i sve ono dobro u nama. Upravo zato se trudimo i da naši sportski objekti budu po mjeri naših najmlađih i da se što više djece bavi sportom“, rekao je gradonačelnik.

Valja dodati kako će najuspješniji s gradskog natjecanja nastupiti na županijskom natjecanju koje će se održati na Cresu 18. svibnja.

Organizatori 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića na gradskoj razini su dječji vrtići More, Rijeka i Sušak te Riječki sportski savez uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.