U nedjelju, 2. srpnja 2017. godine, u 11 sati, ispred zgrade Gradske glazbe Trsat (Petra Zrinskog 12), održat će se svečano otvorenje izložbe likovnih radova na otvorenom “Pul kaštela”, u organizaciji Kluba prijatelja Grada Trsata i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Nastupit će Gradska glazba Trsat, Riječke mažoretkinje i dječji zborovi Mali Riječani i Morčići, a događaju će prisustvovati zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, Valerij Jurešić, pročelnik upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije i Ružica Ažman, predsjednica Kluba prijatelja Grada Trsata.

Već dvadeset i petu godinu zaredom se na Trsatu održava izložba likovnih radova na otvorenom – „Pul Kaštela“. Izložba se održava na prostoru od Frankopanskog trga, duž ulice Petra Zrinskog te na području Trsatske gradine i župnog ureda sv. Jurja. Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je međunarodna, sa sudjelovanjem likovnih umjetnika iz Italije, Španjolske, Slovenije pa i Rusije.

Klub prijatelja Grada Trsata djeluje već 25 godina, putem raznih manifestacija od kojih su neke uvrštene u tradicionalne, dok su druge poprimile međunarodni karakter.

Prijave sudjelovanja na izložbi vrše se u prostoru Hrvatske čitaonice Trsat na dan izložbe, u vremenu od 8:00 do 13:00 sati.

Najbolji rad akademskog autora nagrađuje se iznosom od 3.000 kn, a nagrada također uključuje i postavljanje izložbe nagrađenog autora na prostoru Trsatske gradine. Nagrade za prva tri nagrađena studenta Akademije primijenjenih umjetnosti iznose 1.200 kn, 800 kn i 500 kn. Pored izlaganja svojih radova, studentima će biti omogućeno i sudjelovanje u Ex tempore dijelu izložbe.

Amaterski radovi nagrađuju se sa tri novčane nagrade u iznosima od 1.500, 1.000 i 500 kn. U zasebnoj kategoriji nagrađuje se i najbolji učenički rad (za učenike osnovnih škola). Za sve sudionike Klub je osigurao osvježavajuće napitke i kavu tokom cijeloga dana, a ujedno će svi sudionici primiti priznanja za sudjelovanje na izložbi i biti počašćeni besplatnim ručkom.

Dodjela nagrada uz prigodan program održat će se ispred Mira Junaka na prostoru Trsatske gradine u 20:00 sati, uz glazbeni program koji započinje Klapom Sinjal, a potom se po završetku dodjele nagrada, nastavlja u 20.30 ispred zgrade Gradske glazbe Trsat s bendom Brevis.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen