Najdugovječnija prateća manifestacija Riječkog karnevala, Maškarani auto-rally Pariz-Bakar, ove je godine okupila  60 prigodno dekoriranih vozila s preko 200 sudionika, koji su odvozili svoju 27. tradicionalnu rutu Pariz (Krimeja) – Korzo – Kostrena – Bakar.

Obavezno revijalno pokazivanje, turiranje i općenito stvaranje zbrke održano je na glavnoj riječkoj šetnici – Korzu.

Natjecateljski dio rallyja održan je u Kostreni i Bakru gdje su voženi ispiti spretnosti na poligonu. Nakon završetka sportskog dijela Bakru, uz domjenak i piće za sve sudionike, najboljima su dodijeljene nagrade u sportskom i maškaranom dijelu.

U sportskom dijelu rallyj-a vozila su bila podijeljena u nekoliko kategorija – automobili, povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1986. godine), motocikli, te terenci i laka dostavna i gospodarska vozila zajedno, a automobili dalje u klase prema dužini vozila – klasa A1 do 3.5m, A2 do 4m i A3 preko 4m.

Svi dobitnici posebnih nagrada dobili su i prigodne poklone organizatora, dok je kao uspomenu na sudjelovanje u 27. Maškaranom rallyju Pariz – Bakar svaki sudionik dobio medalju. Dodijeljen je i Prijelazni pehar za najuspješniju karnevalsku grupu koja će se pojaviti i na Međunarodnoj karnevalskoj povorci, a osvojila ga je grupa Vežički kampaneli.

Svečano proglašenje pobjednika održano je u Bakarskom Domu kulture u organizaciji TZ Grada Bakra i Bakarskih maškara, a pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Bakra.