Oko petstotinjak maškara okupilo se u nedjelju, 4. veljače te je povorka po tradiciji krenula od okretišta autobusa na Turkovu do Doma kulture Pehlin. Vesele maškare, mlade i stare, tako su po 27. puta razveselile Pehlinare i njihove goste.

Okupljanje na Turkovo započelo je već oko 10 sati. Domaćini su za svoje goste tu pripremili slatku okrjepu. Točno u 11 sati krenula je živahna, maškarana kolona, koju su predvodili Pehinarski feštari.

Slijedila su ih Pehinarska gospoda, a za njima naši najmlađi – Vremenska prognoza DV Mavrica i Pehlin, DV Podmurvice i Radost kao Mimioze i Mali znanstvenici iz OŠ Pehlin. Povorku su dalje nastavili gosti: Mesopusna kumpanija Pašac, Maškare Studena, grupa Lako ćemo, Halubajke i za kraj Zametske maškare i zvončari.

Prolazeći Ulicama Baretićevo, Androv breg, Mihovilići i Minakovo, vesele maškare izmamile su osmjehe na lica brojnim mještanima koji su ih sa zanimanjem pratili. Na koncu su se sve maškare okupile u dvorištu Doma kulture, gdje ih je dočekala topla jota i druženje uz domaću muziku i ples.

Ovogodišnji karneval na Pehlinu završava na Pepelnicu,14. veljače, kada će se presuditi pustu. Pozivamo sve ljubitelje maškara i običaja našega kraja da nam se toga dana pridruže u Domu kulture Pehlin. Živio pust!!!!!