U sklopu 28. međunarodnog susreta povijesnih automobila u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka 1996, s riječkog Korza startalo je stotinjak vozila iz četiri zemlje u smjeru Drivenika i Novog Vinodolskog. Sudionike ovog jedinstvenog natjecanja pozdravio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Ovaj susret povijesnih automobila koji ima promocijski i natjecateljski sportsko-turistički karakter okupio je stotinjak sudionika iz Hrvatske i inozemstva, uz čitav niz povijesnih automobila, posebno onih proizvedenih prije i neposredno po okončanju Drugog svjetskog rata.

Nakon predstavljanja na riječkom Korzu, ove godine oldtimeri vožnju nastavljaju dionicom  Rijeka – Meja – Hreljin – Drivenik – Grižane – Bribir – Novi Vinodolski -Pavlomir. Prvo zadržavanje je u Driveniku uz posjet frankopanskom kaštelu, a potom na obalnom pojasu u Novom Vinodolskom. Sportaši će svoj zadatak posebnih vožnji odraditi upravo u Novom, da bi se svi na kraju okupili u Pavlomiru uz završni ručak i podjelu nagrada najzaslužnijima.

Predstavljajući ovogodišnju manifestaciju Marino Radan, predsjednik riječkog Oldtimer kluba zahvalio je na pomoći Gradu Rijeci i jedinicama lokalne samouprave na trasi natjecanja kao i turističkim zajednicama Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog.

Sudionike ovog jedinstvenog natjecanja pozdravio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović naglasivši kako Oldtimer kluba Rijeka 1996 ne samo da njeguje tradiciju očuvanja povijesnih automobila, već doprinosi i turističkoj ponudi grada Rijeke obogaćujući je ovakvim programima poput današnjeg okupljanja na Korzu.

Riječki oldtimer klub jedini je u Hrvatskoj član Hrvatskog oldtimer saveza koji tijekom kalendarske godine, već više od četvrt stoljeća, organizira i auto i moto oldtimer rally, a jedini je i koji uz susret organizira i natjecateljski program u okviru Prvenstva HROS-a.

28. međunarodni susret povijesnih automobila

28. međunarodni susret povijesnih automobila

Ovogodišnji je susret započeo jutarnjim okupljanjem i verifikacijom sudionika od 8 do 10 sati na središnjoj riječkoj šetnici Korzu, odakle je, ispred Radio Rijeke, uslijedio start od 10,30 sati. Dionica je ukupne duljine 50,6 km, a jednosatna zadržavanja su u Driveniku, uz predviđeni dolazak oko 11,30 sati i Novi Vinodoski oko 14 sati. U Vinskoj kući Pavlomir iza 15 sati okončat će se ovogodišnji Oldtimer rally Rijeka 2024.,