Stožer civilne zaštite RH do 4. svibnja produžio je protuepidemijske mjere zatvaranja dječjih i sportskih igrališta te načina održavanja pogreba.

Produžuje se mjera o zatvaranju dječjih i otvorenih sportskih igrališta. Dječja igrališta ograđena su trakama te su istaknute obavijesti o zabrani korištenja, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Produžuje se odluka o načinu održavanja pogreba. Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući zaštitne mjere. Osmrtnica ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije. Više o načinu održavanja pogreba na stranicama KD Kozala.

Produžuje se odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva. Vjenčanja se i dalje odvijaju u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere opreza. Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije. Obustavlja se održavanje svih oblika svadbenih svečanosti.