Zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i zamjenik župana Petar Mamula, predstavnici Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva iz Rijeke na čelu s predsjednikom dr. Nikolom Ivanišem, održali su u sjedištu Primorsko-goranske županije zajedničko primanje za članove delegacije Općine Vrnjačka Banja i Grada Čačka koji u Rijeci i Opatiji borave s ciljem uspostavljanja suradnje na području pružanja zdravstvenih usluga. Predstavnici Vrnjačke Banje sudjelovat će također u Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Delegacija Općine Vrnjačka Banja na čelu s predsjednikom Općine Bobanom Đurovićem i delegacija Grada Čačka predvođena pomoćnikom gradonačelnika, Milanom Bojovićem, članovima Gradskog vijeća i predstavnicima Atomske banje – Specijalne bolnica Gornja trepča boravi u posjetu Rijeci i Opatiji.
Primanju je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Momčilo Radivojević te predstavnici Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva iz Rijeke na čelu s predsjednikom dr. Nikolom Ivanišem.
Riječ je o nastavku uspješne trogodišnje suradnje između Grada Čačka i Rijeke te Primorsko-goranske županije koja je prošle godine rezultirala i potpisom sporazuma o suradnji regionalnih Gospodarskih komora i uzvratnom posjetu delegacija nakon posjete predstavnika Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije Srbiji.

Zamjenik župana Petar Mamula u kraćim je crtama predstavio Županiju, dok je zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić predstavio potencijale grada Rijeke te govorio o Strategiji razvoja grada Rijeke u razdoblju 2014.-2020., korištenju sredstva ITU mehanizma za razvoje jedinica lokalne samouprave unutar Urbane aglomeracije Rijeka, a ujedno je predstavio Rijeku kao europsku prijestolnicu kulture 2020.

Prijam za goste iz Čačka i Vrnjačke Banje

Prijam za goste iz Čačka i Vrnjačke Banje

Delegacije Općine Vrnjačka Banja i Grada Čačka posjetile su jučer Opatiju i Thalassotherapiju – Specijaliziranu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma u Opatiji.

Kako je naglasio predsjednik Općine Vrnjačka Banja Boban Đurović, pružanje zdravstvenih usluga dobar je temelj za uspostavljanje čvršće suradnje između Vrnjačke Banje te Opatije i Rijeke. Vrnjačka banja otvorila bi našim zdravstvenim i turističkim potencijalima rusko i kinesko tržište, koje je kod njih već dobro razvijeno, dok bi s druge strane, Opatija i Rijeka mogli ponuditi pomoć pri izlasku na tržište EU, kada za godinu- dvije Vrnjačka Banja preuređenjima i postizanjem veće kategorije usluge bude spremna zakoračiti i na tržište EU.

Jedna od opcija koju je Đurović ponudio je zajednička organizacija 15-dnevnog boravka gostiju iz Kine i Rusije, koji bi sedam dana boravili u Vrnjačkoj Banji a drugih sedam u Opatiji.
Predsjednik Općine Vrnjačka Banja Boban Đurović uputio je poziv predstavnicima Opatije, Rijeke i PGŽ da posjete Vrnjačku Banju na Dan Općine, 14. srpnja, kada bi se mogao potpisati i načelni sporazum o toj vrsti suradnje.
Na prijamu je bilo govora i o širenju suradnje između mladih sugrađana Rijeke i Čačka na području kulture i njegovanja tradicije.
Predstavnici Vrnjačke Banje sudjelovat će u Međunarodnoj karnevalskoj povorci s maskom Zaljubljene papige, a riječka karnevalska skupina „Čiket“ gostovala je u srpnju 2016. godine u Srbiji.
(I.N.)

Skip to content