U Opatiji se održava 7. međunarodna konferencija “Economics of Digital Transformation (EDT) DIGITOMICS” u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Glavna tema ovogodišnje konferencije je ”Umjetna inteligencija i produktivnost: izazovi i prilike”.

Sudionike konferencije u uvodnom su dijelu pozdravili dekan Ekonomskog fakulteta Saša Drezgić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović te zamjenica gradonačelnika Opatije Kristina Đukić.

Gradonačelnik Filipović poželio je dobrodošlicu sudionicima konferencije u naš kraj, istaknuvši kako je konferencija odlična prilika da se raspravlja o umjetnoj inteligenciji kao vrlo važnoj temi za cijeli svijet, budući da značajno utječe za gospodarstvo, kao i na sve aspekte društva, od obrazovanja do zdravstva.

Međunarodna konferencija Economics of Digital Transformation

Dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci Saša Drezgić

Na ovogodišnjoj EDT konferenciji eminentni stručnjaci i istraživači iz cijelog svijeta bave se aktualnostima iz područja ekonomije i poslovne ekonomije. Umjetna inteligencija (AI) revolucionirala je mnoge aspekte naših života, od radnog mjesta do svakodnevnih aktivnosti. Transformativna moć umjetne inteligencije donosi i izazove i prilike. Dok etička pitanja, poremećaj tržišta rada, sigurnosni rizici i regulativa ostaju važni izazovi, umjetna inteligencija također nudi golem potencijal za povećanu učinkovitost, bolje donošenje odluka i personalizirane usluge.

U sklopu konferencije održat će se niz posebnih sesija o učincima digitalizacije na javni sektor, posebno u području primjene umjetne inteligencije u pametnim gradovima te u zdravstvenoj ekonomiji.

(foto: Grad Opatija)